Senior night for lax (Sine i USA 12/13)

Svar på spm - del 2

Del 1 kan du finne her.

Fikk du velge selv hvor du ville dra i USA?
Nei. Dette er forskjellig fra organisasjon til organisasjon, men med STS kan du betale 5000,- ekstra for å ønske tre stater, og du får pengene tilbake hvis du ikke kommer til en av disse tre. Jeg ønsket North Carolina, California, og South Carolina, men havnet i Florida noe jeg er veldig fornøyd med. Det som alle sier er sant: det viktigste er ikke staten men familien og vennene du får, men samtidig må jeg si at jeg er utrolig glad jeg får oppleve et helt år i "syden" med sol og plussgrader hele året. 

Føler du at du har blitt ordentlig knyttet til Amerikanerne?
Til familien: ja, men de på skolen er for det meste "skolevennskap" som var nevnte tidligere. Noen du kan henge med på skolen og trening og kamper, og noen ganger også i helgene. 


Jasmine, meg, og Danielle fra powderpuff i høst. Kunne ønske jeg kunne gjøre alt en gang til!

Hvordan var det å møte familien for første gang?
Veldig spennende, for det var da eventyret startet på ordentlig. Jeg var veldig nervøs i flyet på vei til Florida, men alt forsvant da jeg så familien stå der å vente på meg og det var ikke kleint i det hele tatt. 

Hvordan var første skoledag?
Skummel. Hadde nok med å tenke på hvilken klasse jeg skulle til når klokka ringte og hvilken bygning og hvilket klasserom, og helt ærlig kjenner jeg ingen av de jeg snakket med den første dagen den dag i dag. Hvis du gruer deg til det er din tur: spill litt på det at du er ny og utvekslingsstudent, og spør masse! Snakk med noen i den klassen du har før lunsj og spør om å sitte med dem. Kanskje du er heldig og møter de vennene du kommer til å ha hele året på den første dagen. 

Hvor mye penger bruker du i månden (hvor mye lommepenger)?
Det varierer selvfølgelig veldig forskjellig fra måned til måned, men tror jeg i gjennomsnitt har brukt rundt 3000-4000 hver måned. Dette er inkludert sportsfeeder, cruiset jeg var på, telefonregning osv. 

Fikk du noe i stipend? Hvor mye i såfall?
Fikk minstebeløpet som alle utvekslingsstudenter kan få om de søker om det og de får året godkjent. Tror det kom på rundt 50 000,- 

Er du glad du dro på utveksling?
Ja.

Hva er egentlig Lacrosse?
Har fått et par spørsmål om lacrosse, kan prøve å ta dem i et eget innlegg! 


Hvilke sporter kan man velge i på skolen din?

Vi har lacrosse, fotball, track (løping), friidrett, crew (roing), amerikansk football, basketball, volleyball, dans, winterguard (en slags dans, tror laget vårt akkurat ble kåret et av verdens beste), cheerleading, stepping, i tillegg til en haug av klubber og band som du også kan være med i. Kan hende jeg glemte noen.

Hva har du syns vært vanskeligst på utvekslingen?
Det å være ny på alle mulige måter: ny i klassen, i familien, i huset, skolen, landet, i språket og i kulturen.

Har du opplevd noe spesielt mye drama på High School?
Ja herregud, spesielt med sophomores, haha (de som går i tiende klasse). Jeg har heldigvis unnsluppet det meste av drama, da. 

Hvordan er kleskoden på skolen din? Er de strenge på om folk følger den, og hva skjer hvis noen blir tatt med noen plagg som ikke er "passende"?
Har skrevet litt om det før HER, men kort sagt kan du ikke ha noe som er kortere enn fingertuppene, og topper må enten dekke skuldrene eller ha en krage. Du trenger ikke kneppe igjen kragen, så det er egentlig ikke så veldig stress, så lenge du ikke går med singletter. Mitt største problem er kjoler (og shorts), for det er ofte vanskelig å finne noe å ha over. Noe jeg har brukt mye er en jeansvest, for den kan du ha over det meste uten å ødelegge hele antrekket, hehe. Jeg ser folk, spesielt jenter, hver eneste dag som ikke følger kleskoden, og som det aldri ser ut som blir tatt for det. Det kommer som regel an på hvilke lærere du har, men de som vanligvis sender folk til kontoret for å bryte kleskoden er inspektører i gangene. Hvis du blir sendt til kontoret må du ringe hjem, og du får en 'referal'. 1 referal=lunsj detention, 2 referals=onsdagsskole, 3=lørdagsskole, 4=utvisning for et par dager og 5 vil du virkelig ikke ha. Du får også referals for å være for sen eller hva annet læreren din ikke vil du skal gjøre. Alt dette er forresten forskjellig fra skole til skole. 

Som utvekslingsstudent får man jo ikke lov til å drikke og sånn, heller ikke være på fest der andre drikker, har dette vært noe problem?
Neida. Det er bare å ikke gå på fester der du vet det kommer til å være drikking.

Har du brutt noen regler som kunne fått deg hjemsendt?
I så fall hadde jeg nok ikke skrevet det her siden som du sa kan det få meg hjemsendt, hehe. Neida, jeg tuller, jeg har ikke det. 

Hva har vært den største utfordringen hittil?
Det å tilpasse seg en ny familie med nye levemåter. 

Føler du det er vanskelig å stole på amerikanere? Har hørt de er så overfladiske...
Ja, enkelte. For eksempel spurte Meret og jeg så mange av vennene våre om de ville komme å se den siste lacrosse kampen våres, og endel sa ja og lovte å komme. Det var bare en som tok med seg et par venner og faktisk kom.

Måtte du ta mye intiativ for å skaffe deg venner?
Med de jeg var med i starten av året mitt: ja. Men med de vennene jeg har nå er det egentlig ganske likt fra begge sider, selv om det som regel alltid dukker opp noe som gjør at planene ikke skjer likevel siden alle er så opptatt inkludert meg selv. 

Hvordan er guttene?
De åpner døren for deg, forteller deg alltid hvor pen du ser ut og bruker ord som 'beautiful' og 'gorgeous'. De kan være skikkelig gentlemen, de fleste av dem, og er ofte så mye lettere å snakke med enn guttene i Norge. Men noe de virkelig mangler er klesstil og hårgele. 


Min superman for alltid, Ray. Han har helt klart stil! Dette var under Senior Week. 

Var det vanskelig å få venner?
Ikke vanskelig å komme i snakk med noen, men vanskelig å komme seg ordentlig innpå dem, og på en måte ta vennskapet et hakk videre, om du skjønner.  

Er jentene og guttene annerledes i USA?
Har fortalt litt om guttene og jentene hver for seg, så kan bare si at basically er de fleste menneskene i USA mye mer åpne, høflige, hyklerske (som i at de sier en ting men gjør det motsatte), og uvitende om verdenen utenfor the United Stated of America. Eksempel til den siste var i dag i historietimen: vi fikk et kart over midtøsten og skulle putte på navn på land, og en i klassen spurte om det var et kart over USA. Guud noen ganger må jeg bare telle til ti i den klassen for ikke å si rett ut til dem at herregud, var du født i går? Når det er sagt må dere også huske at dette er et veldig stort land, og det er praktisk talt umulig å dra et så stort folkeslag under en og samme kam. Alle er forskjellige, dere!

Når fikk du vertsfamilie?
I starten av mai, tror det var 5. mai hvis jeg ikke tar helt feil? 

Hvordan er forholdet ditt til vsøsteren din?
Vi har et veldig bra søsterforhold! 


Cait (vsøs) og jeg følte for å hoppe i bassenget med klær en dag, hehe

Hvordan har oppholdet ditt vært?
Haha, det har vært veldig bra!  

Har du lært mye, kan du flytende engelsk nå?
Ja, jeg har lært såå mye. Og jeg har nok litt aksent enda, men det kommer seg!  

Har du fått deg nye venner?
Helt klar venner for livet :)  

Hvordan er skoledagene?
Lange og kjedelige, dagene blir fort rutiner så jeg hadde nok sagt det samme om min skoledag som det du sier om din. I starten var alt veldig nytt og spennende, da!

Er det noe som du synes har vært negativt ved oppholdet?
Ikke noe som har vært direkte negativt nei, det har jo vært vanskeligere tider men disse har egentlig bare gjort meg sterkere og gjort de bra dagene enda bedre.  


Eksempel på en herlig dag med en herlig jente. 

Hvordan kom du til Florida?
Helt tilfeldig, eneste grunnen er vel at søknaden min ble sendt til områderepresentanten min og vertsfamilien valgte meg!

Hvordan har forholdet med familien din vært/er?
Vi har et bra forhold. 

Hvilken organisasjon reiser du med+underorganisasjon?
STS/Ayusa

Har du hatt problemer med hjemlengsel?
Innimellom, spesielt i høst og i desember før jul. 

Når dro du og når kommer du hjem?
Jeg dro fra Norge 26. juli til NY for forberedelsescampen, kom til vertsfamilien i Florida 2. august. Jeg drar fra Florida 5. juni, men skal til Minnesota for å møte venninna mi Nicki (bloggen hennes her), så til Chicago og deretter Hawaii med henne, og lander på Gardemoen 23. juni klokken 11. 

Hvordan har det gått med mat og sånn? Ble du fort vandt til maten osv?
Maten er annerledes, selv om alt ikke smaker forskjellig fra norsk putter de forskjellige ingredienser i den, som kroppen ikke alltid er vandt med. Men når det kommer til smak, kan du finne det meste som du er vandt med fra Norge. Alle familier har sine egne måter å lage mat på, det gjelder bare å vende seg til din vertsfamilies! Min er veldig flink til å lage mat, og selv om jeg har vært kresen så lenge jeg kan huske har det gått helt fint. 

Hvordan var visumprosessen?
Lang og kjedelig. Bare noe du må igjennom, men det er såklart verdt det! 

 

Åå så mange spørsmål, elsker at dere spør! Vet jeg var full av spørsmål da jeg for et år siden ventet spent på familie og ikke visste noe om noenting. Så hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre, jeg er her for å hjelpe! Noe du vil spørre eller snakke om utenfor bloggen kan du alltid kontakte meg på facebook eller mail også, sineskiaker@hotmail.com. Vil dere ha flere oppdateringer kan dere også følge meg på instagram: sine_skiaker. 

- Sine

siv

For et skoleår, og for en opplevelse for livet !

Takk for at du deler det med oss her hjemme ! :)

Stein

Mange gode svar, et år som du har lært utrolig mye.

Gleder meg til du kommer hjem.

tina

åå gleder med sånn til å se deg!! skal vente med flagg og plakat på gardemoen jeg <3

Skriv en ny kommentar
Widgetsbloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits