Siste lax kamp (Sine i USA 12/13)

Lacrosse

Jeg har fått et par spørsmål om hva lacrosse egentlig er og hvorfor jeg bestemte meg for å prøve det ut, så jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt mer om min nye favorittsport i et eget innlegg.

Jeg tror ikke jeg visste hva lacrosse, eller lax som vi noen ganger skriver, egentlig var før jeg kom hit. Jeg hadde bare sett det i filmen Wild Child, og jeg visste at venninna mi Nicki sin søster spilte det da hun var utvekslingsstudent i USA noen år tilbake. Jeg snakket med søstra, Juliet, om lacrosse og det var helt ærlig hun som fikk meg til å ville prove det ut!


Da vi vant vår første kamp. Var sååå stolte, og vi vant nesten hver kamp etter denne, bare med unntak av en eller to. Ååh savner det!

Jeg var litt redd for at det kom til å være litt for mye løping for meg siden jeg sånn generelt sett ikke er veldig god i sport, men hvis noen av dere tenker på å prøve det ut og dårlig kondis stopper dere, vær så snill og prøv likevel. De fleste skoler har flere lag: Varsity som er for de beste spillerne, og vanligvis de som har spilt lenge, og Junior Varsity (JV) som er resten. På min skole var det sånn at alle som prøvde seg fikk komme med på JV, inkludert meg. Og jeg som trodde jeg var i så fryktelig dårlig form, kom inn som nummer 3 av alle kanskje 40 jentene som var på tryouts da vi løp 1 mile! Husker jeg var så stolt. Så ikke la det stoppe dere, ikke bare med lax men andre sporter også; for alt dere vet kan dere overraske dere selv. Det gjorde jeg!


Treneren min Kaitlin som lærte meg det første jeg noen gang lærte om lacrosse

Jeg vet ikke om jeg fortalte dere det, men jeg var på et lax møte helt i starten av året. Siden det er varmt og null snø hele året her i Florida, spiller vi også lax hele året. På høsten har de noe som heter ?fallball?, som for det meste er forberedelser til vårsesongen som starter i februar. Jeg kunne noen ganger ønske at jeg hadde startet i høst, men jeg feiget ut siden jeg ikke kjente noen på laget og gjorde crew (roing) i stedet med vertssøster. Ikke misfortå meg, jeg er kjempe glad jeg fikk provd ut crew, og jeg møtte noen av mine beste venner herfra der.

Heldigvis hadde Meret, min sveitsiske bestevenn herfra, også lyst til å prøve ut lax , så da var jeg ikke alene. Vi lånte noen enkle lacrosse sticks (null ide hva det heter på norsk) fra Merets vfamilie, så på Wild Child, og øvde ute i hagen sånn vi trodde det skulle gjøres. En av trenerene våre hadde noen treninger før tryouts for å lære de nyeste spillerne om sporten, så Meret og jeg meldte oss på der. Vi fant da ut at alt vi trodde vi hadde blitt flinke i hjemme i hagen var helt feil metoder, haha. Som dette: 


No no and no. Baaad groundballs


Nope tror ikke det. Ikke sånn du mottar en ball haha

Vi lærte heldigvis fort, og selv om vi ikke kunne masse da det var tid for tryouts, visste vi hvert fall hva som var opp og ned på en stick. Vi lærte så fort etter det, når du har treninger hver dag i tre timer. Vi kjøpte oss ordentlige sticks, og det er utrolig hvor stor forskjell det gjorde!

Jeg skal ikke legge ut om alle regler også videre, med jeg kan fortelle litt fort hvordan sporten fungerer. Det er så mange regler at den eneste måten å lære alle på er å bare prøve. Kan legge til at de blåste fløyta på meg sikkert sånn 7 ganger under min første kamp. Så sporten er litt som en blanding mellom fotball og innebandy, hvor poenget er å få ballen i målet, du har "køller" som i innebandy, en ball på størrelse med en tennisball, og du kan få gult eller rødt kort hvis du for eksempel slår noen med sticken din. Du kan, derimot, slå sticken til den som har ballen hvis du gjør det i rett vinkel og ikke for nærme ansiktet til personen, så ballen detter ut. Ballen kan treffe bakken, og da er det første mann til å få den opp igjen. Oppsettet er liknende fotball, med forsvar, midd, og attackere. Jeg var middy, og elsker det! Du har sjansen til å score, samtidig som du kan forsvare og løpe hvor du vil. Attackere og forsvar kan ikke løpe over hele banen, bare sånn 3/4 av den. 

Vi starter i midten av banen, en person fra hvert lag står i midten av midten mens resten står rundt i en sirkel eller lengre bak. De to personene i midten kaster på en måte ballen opp i lufta når dommeren blåser, og etter det er det førstemann til mølla. Vi spiller i skjørt noe jeg elsker, og vi må alltid ha på googles (beskyttelse over øynene) og beskyttelse for tennene når vi spiller. 


På sirkelen

Jeg kan ikke komme på noe mer interessant akkurat nå, men hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre! Jeg anbefaler lacrosse til det fulleste for dere fremtidige utvekslingsstudenter, denne sporten har gitt meg noen av de beste minnene gjennom dette året. 

- Sine

Stein

GIF, tar sikkert imot deg, og hjelper deg med å starte Nittedal Lacross !

farmor og farfar

Dette høres ut som en morsom sport.

siv

Lacrosse må du helt klart fortsette med !
Høres utrolig spennende ut :)

Skriv en ny kommentar
Widgetsbloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits