Svar på spm - del 2 (Sine i USA 12/13)

Svar på spm - del 3

Kjenner du noen norske utvekslingsstudenter i nærheten?
Nei, det gjør jeg faktisk ikke. Det er ingen norske i mitt fylke. Vet det er noen i Orlando, men jeg har ikke møtt noen. Jeg snakket med noen på facebook en eller to ganger, og vi snakket om å møtes, men det ble aldri noe av. Det nærmeste jeg kommer er en danske og en finske som kan svensk, haha. 

Hvor mange dager hadde du med vertsfamilien før skolen startet? (jeg får nemlig bare 2 dager på grunn av NY campen, noe jeg synes er litt dumt)
Jeg kom 2. august og jeg tror skolen startet 13. august. Jeg er veldig glad jeg hadde såpass mange dager, siden jeg fikk vendt meg litt til språket og fikk blitt litt kjent med familien før skolen startet. Hvis du er heldig, kanskje du til og med får venner før skolen starter! Da er nok alt litt lettere. Jeg fikk ikke, men klarte meg likevel. Da jeg fikk familie og fant ut når skolen startet, visste jeg at det var to forskjellige NY-camper det var mulig at jeg kom til å bli plassert på. En hvor jeg fikk 11 dager, og en hvor jeg bare fikk et par dager. Jeg sendte mail til STS og spurte om jeg kunne komme på den første, og det ordnet de! Kanskje et lite tips hvis dere vil ha flere dager, organisasjonen hjelper som regel hvis de kan. Men på den annen side, du klarer deg nok helt fint med 2 dager. Du har jo campen i NY hvor du kommer til å snakke en del engelsk, og de kommer til å forberede deg mye. 


Kan ikke tro at dette bare er 10 måneder siden! Min første dag hos vertsfamilien. 

Vet du om alle som reiser til Hawaii reiser samme uke?
Jeg dro ikke til Hawaii i og med at jeg skal dit etter oppholdet mitt (om under to uker!!!!!!), men jeg vet at det er forskjellige organisasjoner som da også har forskjellige uker, og i tillegg har de felste av dem mange turer til ulike tidspunkt du kan velge mellom. De fleste har nemlig ikke ferie samtidig. Så nei, alle som drar til Hawaii resier ikke samme uke, men jeg tror du selv kan velge hvilken uke du vil dra med mindre det er fullt og da planlegge å velge samme uke som vennene dine hvis det var det du tenkte på :) 

Hva hadde du i kofferten da du reiste bortover?
Klær, klær, mer klær (mest sommerklær siden jeg skulle til Florida, men her må du tenke på hvor i landet du skal), sko, masse gaver til vertsfamilien, sjokolade, en bok med bilder fra hele livet mitt som mamma laget til meg som jeg tror familien syntes var interessant å se i, bilder jeg puttet opp på veggen for å gjøre rommet mitt litt mer mitt, kamera (husk lader!), adapter så du får brukt ladere og rettetenger osv, og i tillegg hadde jeg en liten carry-on hvor jeg prøvde å pakke de klærne jeg mest sannsynlig kom til å bruke i NY så jeg ikke trengte å rote sånn veldig mye rundt i den store kofferten. 


Pakking for USA før jeg dro. Kan ikke tro at jeg snart må begynne å gjøre det samme igjen...

Er du senior eller junior? Er det stor forskjell?
Jeg er junior, siden jeg er født sent på året (november). Hadde jeg vært født feks i mai, hadde jeg vært senior. Det er litt forskjell ja, seniorene har som regel andre klasser, med mindre det er klasser som er mikset, feks psykologi, mens engelsk eller histore er bare med de på trinnet ditt. Seniorene får gå 5 minutter tidligere til lunsj og på slutten av dagen. De har senior skip-day, senior week, prom og graduation. Hvis du blir junior: husk å bruke det at du er utvekslingsstudent til din fordel. Jeg fikk for eksempel dra på prom, selv om det på min skole egentlig bare er for seniorene og deres dater. Det er helt opp til skolen hva du blir, om de lar deg være senior uavhengig om du egentlig skulle vært det eller ikke fordi du er utvekslingsstudent, eller om de ikke lar deg være senior selv om du egentlig skulle vært det av samme grunn. Det går alltids an å sende mail til skolen om du gjerne vil bli senior, da!

Var du på NY campen, isåfall hvordan var den, fikk dere mye fritid?
Ja det var jeg, det var så bra! En helt utrolig herlig uke. Har innlegg fra hver dag her. Synes å huske at vi fikk helt greit med fritid, da vi var inne i byen fikk vi for det meste gå for oss selv og shoppe hvis vi ville det, eller gå opp i forskjellige bygninger eller se andre turistattraksjoner hvis vi ville det i stedet. STS's NY-camp anbefales på det sterkeste! 


Snakket du mye med familien før du reiste bortover? Isåfall, hva snakket dere om haha?
Jeg fikk familie i begynnelsen av juni, men skypet aldri med dem. Jeg mailet en del med dem, spesielt vertssøster. Vi prøvde vel bare å bli litt kjent, så interesser og liknende, og jeg spurte mye om området og skolen. Jeg tror det kan være lurt å snakke litt med familien før du møter dem, så du kan høre om det er noe spesielt du burde ta med også videre.

Hvordan uttaler de navnet ditt i usa?
Sina. Den e-en er umulig, haha. Etter en stund begynte jeg å introdusere meg som Sina i stedet, det er bare lettere. Etternavnet mitt, Skiaker, har de ikke sjangs på, og jeg tror ikke jeg har møtt en eneste som klarer det sånn vi sier det i Norge, haha. Du heter Stine? Det blir nok det samme som mitt, Stina. 

Mr. Harsh ser ut som en morsom lærer. Er det han du har i psykologi?
Ja, min yndlingslærer og yndlingsklasse. Elsker amerikanske lærere! Meret og jeg gikk for å si hade til han før vi dro hjem vår siste dag på Lyman high, og han sa at vi var to av de beste tingene som har skjedd med han dette året. Så utrolig koselig å høre! Han har hjulpet meg gjennom så mye dette året, og hvis jeg kommer tilbake til Florida gjennom skoleåret skal jeg helt klart dra på besøk til han på skolen :) 

Hvis noen har noen flere sprøsmål kan dere spørre når som helst, så svarer jeg i et innlegg! 

- Sine

siv

Du har jammen opplevd utrolig mye !

Det er nok sant det som sies om utveksling ;

Det er ikke bare et år av livet ditt, det er et helt liv - i løpet av året.

Siv

Skriv en ny kommentar
Widgetsbloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits