Utvekslingsstudent 2012/13 (Sine i USA 12/13)

Utvekslingsstudent 2012/13

Jeg føler liksom at jeg burde komme med et siste innlegg, spesielt for dere som faktisk fortsatt er innom her. Men det er så trist, for det er på en måte som å innrømme at utvekslingsåret mitt er HELT over. Her er hvert fall et par spørmsål jeg har fått først: 

Hei! Eg reiser snart på utveksling til USA, og har ett par spørsmål til deg:) Ka organisasjon reiste du med, og ka du syns om organisasjonen? Er det noko du angrer på du ikkje gjorde? Ka du gjorde med mobilabonnement?
Jeg reiste med STS, og er fornøyd. Jeg har faktisk meldt meg inn i STS's Returnee Club. Om det er noe jeg angrer på? Hm, vanskelig spørsmål... Kanskje at jeg ikke spilte lacrosse på høsten i tillegg til våren, sånn at jeg hadde vært enda flinkere når våren kom, fordi jeg ikke turte helt? Også kunne jeg kanskje ønske at jeg hadde vært litt tøffere i starten. Men sånn alt i alt er det egentlig ikke noe mye jeg angrer på.

Hvordan jeg gjorde det med mobilabonnement har jeg skrevet om før, her: http://sineusa.blogg.no/1371637329_surfin.html Lykke til!

Dro du på Hawaii turen sts arrangerte? Og hvor mye kostet hawaii turen? Var det verdt det?
Nei, jeg dro ikke på arrangert tur. Jeg dro til hawaii med venninna mi og familien hennes på slutten av utvekslingsåret mitt. Vurderer du arrangert tur synes jeg absolutt du skal gjøre det, Hawaii er et helt nydelig sted. Skal du på tur på egenhånd vil jeg anbefale øya Oahu ovenfor Honolulu som kanskje er den vanligste, men det er bare min mening. 


Året mitt i USA er det beste året jeg noensinne har hatt. Det er den tiden hvor jeg har fått opplevd mest mulig; sett så mange nye steder, møtt så mange nye mennesker, lært så mye om andre kulturer, ideer og perspektiv. Det er også et av de vanskeligste årene jeg har hatt, fordi det noen ganger er vanskelig å ta inn alle de nye opplevelsene og akseptere de nye synsvinklene til menneskene du møter. Spesielt det med hvor annerledes blikk mange har på ting har satt meg ut gang på gang. Legger du til det å ikke kjenne noen og hjemmelengsel blir det selvfølgelig litt utfordrende, men jeg har vokst så mye på det. 

Dette med å vokse og lære om seg selv hørte jeg mange fortelle om, men det var litt vanskelig å se det på meg selv før jeg kom hjem igjen til hvor alt var som før. Jeg føler meg så mye mer voksen, uavhengig, og jeg vet hva jeg kan takle. Og jeg er så mye mer verdensvandt, jeg føler jeg er mye mer åpen til egentlig det meste nå enn det jeg var før. Til andre kulturer, eller bare generelt til nye ting. 

Det jeg vil frem til er egentlig bare at det er så utrolig verdt det. Alle de harde stundene, hjemmelengselen og tiden du føler du ikke har noen å prate med fordi du ikke kjenner noen i det hele tatt: du vokser så mye på det i tillegg til at alt det du får oppleve veies opp for det som ikke er så bra. Bare tenk å komme hjem og ha fått sett såå mye mer enn de fleste på din alder. Det er så mange som kunne hatt veldig godt av et år i utlandet, men som ikke tør. Det er ikke så skummelt som det virker, det lover jeg! Og husk at du alltid har et helt nett av mennesker som passer på deg og vil at du skal ha det bra. Do it! 

Jeg har så  utrolig mange bilder jeg ikke har vist dere, her kommer hvertfall noen av mine favoritter:

Jeg kommer selvfølgelig til å la bloggen stå så fremtidige utvekslingsstudenter kan bla i arkivet og lese om mitt liv i Florida. Jeg er forresten så glad for at jeg skrev blogg, stor anbefaling! Veldig lett å bare droppe det, men utrolig fint å ha til senere. Jeg skrev også dagbok-ish for å ha et sted å skrive ned tanker og følelser som ikke passet seg på bloggen. Helt til slutt vil jeg si hvor mye jeg misunner dere som drar nå eller allerede har dratt. Masse masse lykke til!

Tusen takk for alle dere som har lest bloggen min gjennom året! Skal du på utveksling og har blogg, gjerne legg igjen adressen i kommentarfeltet :) 

- Sine

Det har vært såå gøy å følge deg gjennom ditt år i Florida! Selv reiser jeg på utveksling med STS til USA, men har ikke fått vertsfamilie enda (bare liitt sent, hehe). Tiden kommer vel for meg også! Håper å få et like bra år som deg :D Lykke til videre!!
Har vært gøy å følge bloggen din gjennom året. Ser ut som om du har hatt et fantastisk og lærerikt år! Jeg er selv på utveksling for øyeblikket og jeg liker det allerede, men merker at det kommer til å være harde tider. Masse lykke til videre!
Lone: Tusen takk! Det kommer snart, når du minst venter det, haha. Lykke til du også! Jeg skal følge deg gjennom bloggen. Selvfølgelig kommer du til å få et kjempebra år uansett hvor du havner :)
kristineiusa: Tusen takk, det har jeg! Ååh så misunnerlig jeg er, kunne ønske det var meg. Bare vær sterk og husk at det blir bedre :) masse lykke til du og!
Har vært utrolig artig å følge bloggen din iløpet av dette året, Sine! Jeg håper min utveksling blir like vellykket som din var! Du har vært en stor inspirasjonskilde for meg :D
Julie: Åååh tusen takk, det var så hyggelig å høre! Made my day!!! Du får helt sikkert et minst like bra år. Jeg leser allerede bloggen din fast :) Masse lykke til Julie!
Du er såå heldig! :-) Har selv lyst på eit år med utveksling i USA eller england :-)
susanne moen øy: Anbefales veldig! Hvis du har muligheten, gjør det :) Bare å kontakte meg her på bloggen eller på mail sineskiaker@hotmail.com hvis du har noen spørsmål.

Aurora

Hei, jeg går i 2VGS neste år og har så lyst til å dra på utveksling!! Driver og leser masse utvekslingsblogger for er så usikker på hvilken organisasjon jeg skal velge! Jeg kjenner mange som har reist med sts, og lurer derfor på hva dine erfaringer med dem var? :) hvordan var reglene og kunne man reise alene? Forresten lurer jeg også på om du tok statsvalg? Det virker som om du hadde en helt fantastis opplevelse, du er kjempe heldig som havnet i Florida! Vet ikke om du fortsatt bruker bloggen men jeg prøver for det om haha.
Aurora: har svart deg her http://sineusa.blogg.no/1398715807_update.html#comment-110762660 :)

Skriv en ny kommentar
Widgetsbloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits