Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

26.01.2013, 16:08

Hei!

Footballsesongen er over for lengst, men det betyr heldigvis ikke at vi ikke har mer skolespirit å gi. Nå har nemlig basketballsesongen begynt! 

På skolen på fredag hadde vi en peprally i gymsalen for å markere den første basketballkampen som var senere på kvelden. Peprallyer er mest for å få alle gira for kampen og få opp skolespisriten, noe de alltid klarer! Setene i gymsalen er delt inn i Freshmen, Sophomores, Juniors og Seniors, også sitter du, eller heller står, hvor du hører hjemme. Jeg stod jo da selvfølgelig med juniorene. 

På peprallyen presenterte de alle basketballspillerne i tillegg til flere andre vintersportlag, cheerleaderne og danserne danset, de hadde en konkurranse mellom fotballspillerne (som i soccer) og basketspillerne der basketspillerne sparket fotballer i et mål og fotballspillerne kastet basketballer i en basketballkurv (måtte slå opp det ordet, haha). Det var også noen som utfordret rektoren vår til å gå på hendene til andre siden av basketballbanen, og han sa at hvis han klarte det, kom Lyman (skolen min) til å vinne i kveld. Gjett hvem som kom seg opp på hendene og trippet over hele gymsalen? Rektoren! Sprek rektor, hæ? 

Siden jeg måtte få med meg amerikansk basketball, dro jeg med meg Meret på kampen. Så og si hele skolen var samlet på tribunen, og det gjorde det ikke bedre at vi spilte mot "fienden" i byen, Lake Brentley! Følte til tusen at jeg var inne i One Tree Hill eller hvilken som helst annen high school film. Dessverre hjalp det ikke at rektoren gikk på hendene; vi tapte fortsatt. I ekte high school form var det også en svær slåsskamp etter kampen, herregud. 

Fra peprallyen:


Rektoren vår!

Fra kampen:


Stjal dette fra noens instagram hahah


De røde er Brentley og de hvite er Lyman. Tror vi tapte sånn 51-65 eller noe. 

- Sine

21.01.2013, 17:18

Hei! Er en stund siden sist, har vært litt opptatt. Hverdagen består noe av noe nytt - lacrosse!

En av trenerene har hatt treninger de siste dagene for å lære bort og gjøre spillerne klare til tryouts, som er om en uke. Meret (min sveitser) og jeg, som er fullt bestemte på å komme med på laget (selv om jeg tror alle kommer med, da), har hatt fullt lacrosse-kjør her de siste dagene. Onsdag var vi hos henne og prøvde ut lacrosse-stickene våre (noe som endte med at ballen falt i bassenget hennes og vi hoppet etter). Fredag var vi på trening og lærte at alt det vi gjorde på onsdag var feil, haha. Lørdag var vi først og kjøpte alt utstyret vi trenger, så trening, så ble Meret med meg hjem for å øve litt mer. Vi så også på Wild Child hvor de spiller lacrosse, haha. 

Det var vanskeligere enn det ser ut som i starten, men nå begynner vi endelig å få litt grep på det. Må si jeg gruer meg noe veldig til tryouts da, men det får jeg bare ta som det kommer!

- Sine

14.01.2013, 22:18

Hei!

Først må jeg bare fortelle om i går, da jeg så på Golden Globe (prisutdeling for tv og film) på tven. Kategorien "Best foreign movie" eller noe sånt kom opp, og der var Kon Tiki!!! Nordmannen i meg jublet da jeg så beskrivelsen: from Norway. Var meget stolt over fedrelandet da skal jeg si dere. Dessverre måtte vi gi seieren til en film fra Østerrike (tror jeg), men sånn går det noen ganger. 

På lørdag ble vertssøster Caitlin 16 år, og vi hadde besøk av en haug med familie og venner. Hun hadde veldig lyst til å dra ut med firehjulingene i forbindelse med bursdagen hennes, så da gjorde vi det på søndag. Jeg elsker alt som har med fart å gjøre, inkludert firehjulinger! Så dette passet meg perfekt :)

Vfamilien min har fire stykker, så vi hadde en hver. Vi kjørte bil i ca en time før vi kom til en slags campingplass, hvor de hadde egne veier for motorcross og firehjulinger. Det var nesten som å kjøre i ørkenen, så utrolig gøy!! Hadde det helt supert hele dagen. Føltes nesten som min kjære motorsykkel der hjemme, som jeg savner noe innmari, spesielt siden firehjulingene har gir og hele pakka. Tror vi fant ut at vi var oppe i runst 70 km/h. Vi kjørte i rundt to timer før vi stoppet for å vaske av oss all gjørma og spise litt, før vi satte oss på igjen og kjørte i en time til. 

Jeg var utstyrt med den veldig VELDIG populære redneck camo-skjorta som jeg lånte fra Cait og rosa hjelm. Jeg var selvfølgelig smart nok til å ikke ha en bandana over ansiktet, så jeg ble helt svart fra alt støvet fra sanden vi kjørte på... Hadde seriøst sand OVERALT; på en eller annen måte kom det gjennom t-skjorta mi og magen min var full av støv. Æsj, det var overalt. 

Dette var før, her kommer etter:


Heh deilig. 

Hadde en herlig dag, håper virkelig vi får gjort dette igjen før jeg drar hjem! 

- Sine

11.01.2013, 14:19

Hei alle! 

Tirsdag var siste dag før skolen startet igjen og det var slutt på ferie. Siden jeg var borte så og si hele ferien så jeg ikke min lille swiss på en laaaang stund, så vi bestemte oss for å dra en tur på Universal Studios! Må bare elske årskort, eller hva? Slipper laaaaange køen for å komme inn, i tillegg til at det er mye billigere enn å betale hver gang. Når man bor i Florida må man jo utnytte alle parkene, sant? Helt ærlig har jeg ikke hvert på noen av de andre 20 parkene som er her i år, og vet ikke om jeg har planer om å dra heller... Men Universal er hvertfall den beste av de jeg har vært på, så det er perfekt å ha årskort! Er du i Florida anbefales det på det sterkeste. 

Hadde det hvert fall veldig gøy! Bortsett fra at en fugl bæsja på armen min og vi klarte å låse inn tingene våre i skapet så vi måtte få hjelp. Jeg var dessverre lat nok til å ikke drasse med meg kameraet, hehe... Så håper dere ikke har noe imot dårlige iphonebilder. 


The Hulk! En av mine favoritter. 


Spiderman med fine 3D briller


Butterbeer! Supergodt. Og sikkert 800 kalorier. Jeg har forresten blitt sunn, så får vi se hvor lenge det varer denne gangen. Startet ETTER universal, fordi det er umulig å ikke spise alt det gode som er der. CINNABON <3 <3 trenger jeg si mer? 

- Sine

10.01.2013, 22:19

Hei!

Har nå startet på skolen igjen (onsdag) og nesten kommet tilbake til vanlige rutiner. Har sluttet på crew (hvis du ikke vet hva det er kan du se dette innlegget), noe som gir meg overraskende mye tid! Fikk faktisk hengt med venner på en skoledag i går, ikke verst. Uansett, her kommer siste del av ferien min! Vi stoppet et par stedet etter dette, men har ikke veldig mange bilder eller ting å fortelle, så dropper de. 

Har forresten fått besøkt utrolig mange nye stater! Har nå vært i 9 stater: New York, Florida, Georgia, Tennessee, South Carolina, North Carolina, Virginia, Maryland, og Washington DC (selv om dette egentlig ikke er en stat da.. Men er ikke del av noen stat, heller et distrikt, så teller med den jeg).


De rosa er de jeg har vært i! Skal også til Minnesota, Illinois og Hawaii før året er omme, det blir bra!! Har veldig lyst til å se mer av USA senere. 

I det vi kjørte gjennom Virginia så jeg plutselig noe hvitt og kjent: SNØ! Vet ikke helt om du kan kalle det ordentlig snø, men det er hvert fall det nærmeste jeg har kommet siden forrige vinter. Etter å ha skøytet litt rundt på et stort jorde som var dekket av hard snø/is, kjørte vi videre til en slags grotte! Vi hadde en guide, og det var faktisk veldig spennende. Veldig vanskelig å forklare, men har bilder vet dere :)


til pappa. RVen + jeepen bak


Dette var litt kult. Dette bildet er faktisk tatt i en liten pytt inne i grotten, og er egentlig taket opp-ned, hvis dere skjønner. Kanskje ikke så mye på bildet, men i virkeligheten så det skikkelig ut som en bitteliten by, haha. 


Kart over alle som har besøkt denne grotta. Jeg var ikke den første nordmannen, utrolig nok!

- Sine

08.01.2013, 20:09

Jeg trodde Georgia var kaldt? Ingenting i forhold til DC. Måtte tilogmed kjøpe meg en lue hos en gateselger. Herregud, kommer til å være SÅ snømann neste vinter, som Sandra så fint sa. Kan legge til at det var mellom 0 og 5*C på det kaldeste, og jeg frøys tærne av meg. Hvor har vikingblodet mitt blitt av?

DC var det stedet vi var lengst, tror vi var der i tre eller fire dager før vi snudde snuten hjemover til varme Florida (hvor jeg de siste dagene har gått i shorts). Vi hadde et par stopp på veien, forteller mer om det senere. Fikk sett utrolig mye! Det var også her jeg feiret min første amerikanske nyttårsaften, min første noensinne uten fyrverkeri. Vi var inne i byen i DC hele dagen, og dro hjem til RVen (campingbilen) som stod i Maryland ca en halvtime unna for å spise middag. Planen var å komme tilbake til DC igjen senere på kvelden, men siden det tok oss rundt to timer å komme hjem pga all trafikken, fristet det lite å kjøre så langt frem og tilbake en gang til for å stå ute i kulda. Vi bestemte oss heller for å bli i RVen, hvor vi også feiret bursdagen til vfar Adrian. Passet meg helt fint, siden jeg da også fikk sett The Ball Drop i Times Square, NYC på tv. 

Noe av det jeg fikk sett var Det Hvite Hus, The Capitol, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monumentet, og en masse andre bygninger jeg ikke husker navnet på. Vi dro også til en nasjonal gravplass for militærfolk og andre viktige mennesker, som feks flere av presidentene. På denne gravplassen har de også en egen 'del' for de i militæret som ikke er gjenkjent. Her har de en guard som går frem og tilbake; han står stille i 21 sekunder, går til den andre siden i 21 skritt, står stille i 21 sekunder og går tilbake. Dette bytter de på å gjøre 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Hvor sykt er ikke det? De har gått konstant i rundt 20-30 år (ikke helt sikker, men tror det var siden 80-tallet), uten å noen gang stoppe. De har visst fått lov til å stoppe tre ganger siden de startet, inkludert hurricane Sandy, men har alltid valgt å fortsette. Jeg synes det er heelt utrolig! I snø og storm og regn og stekende sol, og det er Washington DC vi snakker om - så det blir kaldt. 

Da vi var på Jefferson memorial så vi et par som giftet seg. Litt senere så vi noen som ble forlovet! Åå, det var så søtt. Tror aldri jeg har sett noen bli fridd til før. Gutten gikk ned på kne, og selv om vi ikke kunne høre hva de sa, var det ganske tydelig hva som skjedde. Jenta sa het klart ja, for hun gråt og klemte han og hele pakka. Senere kom to andre de kjente bort til dem, og de hadde visst filmet hele greia. Hvor søtt?

FORRESTEN! Gjett hva jeg fant i en liten butikk? BRUNOST!!! Fikk nesten hjerteinfarkt da jeg leste den lille lappen som sa "Gjetost, Norwegian" og så den kjente røde pakningen. Kjøpte selvfølgelig! 


The Capitol


Washington monumentet
Lincoln Memorial

- Sine

08.01.2013, 00:18

Klare for langt innlegg med masse bilder? 

Mitt favorittstopp på turen uten tvil: Wilmington i North Carolina, hvor One Tree Hill er spilt inn. Vi kom dit litt senere på kvelden, og startet med å gå rundt i gatene i Downtown. Veldig morsomt, for du kjenner deg liksom igjen overalt. Wilmington er større enn jeg trodde, og jeg har blitt litt forelsket i den lille byen helt sør i North Carolina. Vi gikk forbi Karen's Cafe/Clothes over Bros, som dessverre er tatt ned siden de er ferdige med innspillingen. Jeg hadde håpet de hvert fall hadde et lite skilt igjen, men nei. Vi gikk til Cape Town college, som de bruker som Tree Hill high school! Så gikk vi ned til the Riverwalk, altså nede ved vannet, hvor vi spiste middag. 


Karen's cafe/ C over B


Skolen
Noen som ser hva jeg gjør? haha

Dagen etter startet vi med å kjøre rundt for å se alle de kjente husene.  Rart å tenke på at det faktisk bor folk i mange av dem! Vi fikk sett Lucas', Peytons, Haleys, Brookes, og Felix og Annas. Så dro vi til et av de stedene jeg hadde gledet meg mest til: the Rivercourt! Hvertfall hvis den fortsatt hadde vært der. Noe den dessverre heller ikke var (som noen av dere fortalte meg), men vi kunne se hvor de hadde lagt nytt gress etter at banen ble tatt bort, da. Skulle nok vært her for et par år siden! 


Lucas og Karens hus


Peytons hus


Brookes husBanen er borte, men dere ser den litt lysere gressfirkanten? Det var hvor den pleide å være!

For dere som ikke kunne brydd dere mindre om One Tree Hill; Wilmington er hjembyen til the US coast guard og langs elva står det et stort battleship fra WWII, som vi var inne i. 

 
Tilbake til Tree Hill. Vi spiste lunsj på Dixie Grill (hvor blant annet Sam, Brooke og Julian er mye, i tillegg til at det var et populært spisested for mange av skuespillerne). Caitlin og jeg drev og stablet små bokser oppå hverandre, som de gjør i serien (haha) da servitøren kom bort og spurte hva vi drev med. "En one tree hill-greie," sa Caitlin, og servitøren bare "å, er det når....?" og la ut om hele greia, og sa at hun var en stor one tree hill fan. Jeg måtte bare spørre henne om hvor lenge hun hadde jobbet der, dessverre var detikke mens serien ble spilt inn. Men for litt siden hadde Paul Johansson (Dan Scott) vært innom der, i tillegg til Jimi Hendrix. Hun sa at skuespillerne kommer tilbake til Wilmington hele tiden, og UKA FØR hadde Chad Michael Murray (Lucas Scott) vært der!!! Selvfølgelig var jeg bare en uke unna han.

Uansett, neste og siste stopp før vi sa hade til mitt kjære Tree Hill var den kjente broa fra åpningen. Jeg har absolutt null problemer med å komme tilbake til Wilmington senere! 

- Sine

07.01.2013, 00:23

Som jeg fortalte før vi dro, var jeg på en nesten to uker lang roadtrip sammen med vertsfamilien fra Florida helt opp til Washington DC. Jeg har masse å fortelle og utallige bilder å vise, så jeg deler turen opp i forskjellige deler. Vårt første stopp var Gerogia!

Allerede her, selv om staten ligger rett over Florida, merket vi at det ble kaldere. Jeg tok frem de varmeste klærne jeg kunne finne, som blant annet bestod av den supervarme skinnjakka mi... Fant ut senere at jeg kanskje burde spart mine varmeste gensere til vi kom lengre nord, men så langt tenkte jeg selvfølgelig ikke akkurat da. 

Vi startet med å stille oss i kø for lunsj, siden køen allerede var superlang før de engang hadde åpnet. Vi skulle spise på en slags buffe, der all maten står på bordet også tar du det du vil ha. Caitlin og jeg fant ut at vi ikke følte for å stå i timeslang kø, så vi gikk heller litt rundt i Savannah, Georgia mens vi overlot køståingen til vforeldrene mine. Vi gikk blant annet forbi busstoppet til Forest Gump der han sitter og forteller historien sin, og en pub, Six Pence, som er brukt i en eller annen film. 

Da vi kom tilbake til køen var vi nesten helt først, og etter en liten stund fikk vi komme inn til restauranten (hvis du kan kalle det det). Maten var skikkelig sørstatmat, og veeldig god. De er bare åpne for lunsj et par timer hver dag, og køen er visst like lang hver dag. 

Etter mat gikk vi litt mer rundt i byen, blant annet ned til havna der vi kunne se South Carolina rett over vannet!
Sweet Tea er er STOR greie her i sør, og vi fikk selvfølgelig servert det som drikke. 


South Carolina i bakgrunnen!

- Sine

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits