Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

26.02.2013, 23:17

Hei allee

I dag ble lacrosse treningen avlyst siden det regnet så mye, så jeg fikk dra hjem rett etter skolen. Litt deilig! Et par uker siden ble trening avlyst fordi det var "for kaldt" - noe som betyr rundt 10-15*C. Du kan jo ikke forvente at alle er like vikinger som oss nordmenn. Hahah, man må jo bare elske floridamennesker!

Vi hadde vår første hjemmekamp på fredag, så på skolen hadde alle pyntet seg. Når vi har hjemmekamper pynter vi oss, og når vi har bortekamper går vi i "spirit"-klær; altså Lyman eller lacrosse klær. Dette er det samme for alle sporter, noe jeg liker veldig godt! Unnskyldning til å bruke kjoler, hehe..

Kampen tapte vi noe grusomt. Vi snakker 11-1, hvor det ene målet vi fikk bokstavelig talt var de siste to sekundene. Men vi tar det igjen senere! Etter kampen ble de fleste JV spillere igjen for å se på varsity, i tillegg til at varsity kampen, i motsetning til JV, faktisk har tilskuere som ikke er foreldre eller søsken. Ikke like mange som basketball eller footballkamper, hvor hele skolen er samlet, men hvert fall noen! Hadde det veldig gøy, og varsity er så utrolig gode så det er så gøy å se på. 

På lørdag hadde vi carwash, og herregud så stygt skille jeg fikk! Ble til og med solbrent, i februar dere, og jeg blir vanligvis ganske sjeldent solbrent. Det var hvertfall artiggg, og vi fikk inn over $1000 (6000,-)!! Det skal gå til jakker vi får med navn på, wihu. Begynner å få ganske mye high school klær nå, elsker det! Det er så amerikaaansk. 


Kjoleeer<3 Meg og Meret
 


Emma på skuldrene mine, meg, og Meret (og Kaitlin i bakgrunnen....)

Til overskriften: her om dagen satt jeg i bilen med vfaren min mens vmor var på butikken. Plutselig sier vfar "er ikke det den bokstaven deres?" og peker på en jente som har "Svømmelag" på ryggen. Jeg hopper ut av bilen for å gå å snakke med henne, og fant ut at hun og vennene hennes var danske! Fikk snakket noen ord norsk igjen siden de skjønte hva jeg sa. Det var utrolig deilig selv om jeg faktisk tok meg selv i å snakke engelsk i stedet for norsk flere ganger. Kjenner hvor mye lettere det er! Det er så rart, husker jeg leste om en utvekslingsstudent i fjor som sa hun foretrakk engelsk over norsk, og jeg trodde egentlig ikke på henne. Men nå vet jeg helt klart hva hun mener, det er så mye lettere nå som jeg er så vandt med det!

- Sine

22.02.2013, 09:01

Onsdag spilte jeg min første lacrosse kamp noen sinne! Angrer absolutt ikke på at jeg startet på lacrosse, elsker det. 

Vi var så heldige at laget vi spilte vår første kamp mot, Winter Springs, er nummer 2 i hele Florida.. Veldig gode, med andre ord. Men vi lot ikke det stoppe oss, og ga alt de 50 minuttene vi hadde. Man lærer så utrolig mye av å faktisk spille selv! 

Noe av det første jeg gjorde når jeg startet å spille, var å talke en av jentene på det andre laget så de fikk ballen... He he he. Gjorde opp for meg senere da, fordi jeg scorte et mål! Utrolig gøy å score, spesielt på den første kampen. Vi tapte dessverre 10-4, men det var ikke så ille med tanke på hvor gode de er! Vi var hvert fall fornøyde med innsatsen. Vi har en ny kamp i dag, jeg gleder meg masse!


Dette er før kampen startet. Jeg er #29, nærmest, og Meret er #19; hun andre i blå. 


Hahah pena. Vi spiller forresten i skjørt! 

- Sine

20.02.2013, 16:26

Heyy

Vi hadde fri fra skolen på mandag på grunn av 'president day', så fikk sove lenge! Lenge her i USA betyr klokka 8 eller hvis jeg er heldig 8:30. Faktisk utrolig deilig å få så mye mer ut av dagen! I tillegg er det jo faktisk 'lenge' i forhold til hverdager hvor jeg er på skolen før jeg for et år siden en gang hadde stått opp.

Dro med Meret (selvfølgelig, hun er min bedre halvdel her borte og de fleste kan ikke skjønne at vi ikke kjente hverandre 6 måneder siden, noe jeg egentlig ikke kan heller) på shopping. Mer eksakt: Florida mall! Giga kjøpesenter i Orlando, hit måå du dra hvis du er på ferie i Florida. Kjøpesenteret har et eget hotell... Sier vel sitt. Dro i den tro at jeg aldri hadde vært der før, noe som viste seg å være feil: vi var visst her da vi var på ferie i Florida halvannet år siden! Gøy å kjenne igjen steder jeg har vært før livet mitt i Florida.

Møtte en venninne av oss, Mandy :)

Fant en ny butikk som jeg har blitt forelsket i: a'gaci. Vi har den dessverre ikke på senteret her i Altamonte, så må helt klart tilbake til Florida mall!

Har forresten vår første lacrossekamp i dag, ønsk oss lykke til!

- Sine

16.02.2013, 17:35

Dere vet vel alle hvilken dag det var på torsdag? Valentine's day! Det er en veeldig stor greie her i USA, spesielt på skolen. Det var utrolig gøy å få oppleve det i ekte high school spirit!

Overalt kunne du se folk med gigantiske bamser og hjerteformede heliumsballonger. Siden jeg er forever alone og alt det der, var Meret min valentine. Kunne ikke hatt en bedre en! Jeg kjøpte henne en bamse og swiss sjokolade (hun er fra Sveits), og av henne fikk jeg den søteste build-a-bearen noensinne! Vi kjøpte også heliumsballonger til hverandre, haha. Sisters over misters, hoes over bros, right? 

I rundt to uker før valentine hadde de reklamer på announcementsene (på en måte nyheter om ting som skjer på skolen som vi ser på hver morgen), og de solgte bamser, sjokolade, godteri og masse mer i gangene på skolen. Man kunne også kjøpe en singing valentine, som vil si at en gruppe med rundt 10 stykker (jenter hvis det er til en gutt, gutter hvis det er til en jente) kommer inn i klassen din og synger for deg. De ber personen de synger for komme opp foran klassen, personen får et stort hjerte rundt halsen dekorert av den det er fra, og gruppa synger en kjærlighetssang for deg. Det skjedde i en av klassene mine, må være litt pinlig å sitte der foran alle og bli sunget til.. 

Etter skolen dro jeg selvfølgelig på date med min kjære valentine. Vi dobbeldatet med noen venner av oss, Stephanie og Norah. Hadde det kjempe koselig! Vi dro på kino og så Beautiful Creatures, anbefales faktisk når den kommer ut i Norge. Ville se Safe Haven, men vi rakk den ikke.. Etter kino spiste vi på Moes, yummm! De har den kuleste brusmaskinen noensinne, der du har hundrevis (nesten hvertfall) av valg. For eksempel, hvis du trykker på Fanta kommer det opp minst 5 nye valg av forskjellige fantaer. 

- Sine

11.02.2013, 00:17

Spørsmål: Jeg har kjempelyst til å dra på utveksling i USA, anbefaler du STS ?

Så gøy, dradradra!! Jeg har ingen klager om STS, så ja, jeg vil si jeg kan anbefale dem. Hvis du blar litt i arkivet har jeg skrevet om dem som organisasjon tidligere :) 


Denne helga har jeg gjort mye forskjellig! Startet med fredagen da jeg dro på kino med endel andre jenter og så på Warm Bodies. Haha, veldig rar og litt søt film. Jeg overnattet hos Meret til neste dag da vi dro på en lacrossekamp på UCF, et av de nærmeste collegene her, sammen med resten av lacrosselaget. Det ene laget som spilte hadde tre spillere som tidligere gikk og spilte for Lyman HS (hvor jeg går), så vi heiet på dem i tillegg til at trenerne ville vi skulle få se en ordentlig kamp før vi selv skal spille vår første om to uker. De vant :) Etter kampen dro jeg med Meret og et par andre jenter til Planet Smoothie hvor jeg prøvde noe nytt: smoothie med nutella og jordbær! Faktisk veldig godt! 


Lacrosselaget på kampen. Hvis du skulle lure: jeg er nr 4 fra høyre bak. 


nutella smoooothie, nam

Senere på dagen dro jeg med vfamilien til Meret til noen venner av dem, hvor vi kjørte på golfbiltur, så en liten bit av det "ekte Florida" som alle floridianere kaller det, så reinsdyr og ørn, så en hest drikke øl og holdt et flyveekorn. Jelly? 

Hahha, tuller fakitsk ikke. For det første, de hadde en liten minihest (ponny heter det kanskje?) som gikk rundt omkring, og som da også altså drakk øl. De satte en kopp med øl på bakken, lille hesten visste godt hva det var, tok koppen i munnen og kastet hodet bakover så han fikk innholdet i munnen. Morsomste jeg har sett. For det andre: en av de vi var med hadde et lite flyvende ekorn som kjæledyr!! Herregud så nusselig. De kalte han Tickle, fordi det tickled (kilte) når de puttet han under genseren og han krabbet rundt på deg, haha. Fikk prøve å holde han, og putte han under jakka mi. 


Vi kjørte dit i den utrolig kule cabroileten til vfamen til Meret! Caps er forresten utrolig undervurdert, spesielt når du ikke har solbriller, haha 
Valentine (hesten) drikker øl, hoho


Nussenusse

Sov over hos Meret enda en natt, og i dag var jeg i Downtown Orlando med vfamen på et market. Kooos

Må også si gratulerer med morsdagen til mamma! Super glad i deg og savner deg masse

- Sine

07.02.2013, 08:19

Spørsmål: Hvordan gikk lacrosse tryoutsene? :)

De gikk faktisk ganske bra! Mye bedre enn forventet. 

Mandag møtte vi opp på footballbanen i svarte shorts og hvite tskjorter, alle like. På tskjortene skrev vi nummeret vi fikk med sprittusj, både foran og bak. Den første delen betsod av å løpe en mile (ca 1.6 km), gjøre ett minutt med burpies (en blanding av jumpies og armhevinger, veldig slitsomt), løpe en kvart mile, ett minutt med sit ups, og løpe 100 yards (ikke helt sikker på hvor langt dette er i meter, men kan sammenliknes med 60-meteren), og en annen løpeøvelse som ikke var noe særlig vanskelig. Alt ble tatt tiden på eller telt opp. 

Dere som kjenner meg kommer til å bli sjokkert når jeg forteller dere dette. Først av alt, vi var rundt 30-40 jenter, alt fra freshmen til seniors. På den milen vi løp, gjett hvem som var nummer 3 inn i mål?? Jeg! Meret var nummer 2, og jeg var fire sekunder bak henne. All treningen denne høsten og min egen løping etter jul har tydeligvis gjort litt underverker! For dere som ikke kjenner meg, jeg er absolutt ikke en av de raske eller flinke i sport på noen som helst måte, så jeg ble veldig stolt av meg selv da treningen min faktisk viste resultater. For å si det sånn: hadde ikke hatt den samme tiden på milen hvis dette hadde vært seks måneder siden. Resten av øvelsene gikk helt greit. 

Del nummer to på mandag bestod av ordentlige lacrosse-øvelser og spilling, det samme gjorde tirsdagen. Kan ikke si disse gikk fantastisk i og med at de fleste har spilt før, noen tilogmed siden barneskolen, men jeg gjorde mitt beste!

Fikk vite på onsdag at jeg som forventet kom med på JV, siden alle kommer med, enten på JV (junior varsity) eller varsity. Har nå trent lacrosse i ca en uke, og liker det veldig godt sålangt! Det er vanskelig, siden det er helt annerledes enn alt annet jeg har prøvd før, men det gjør at det bare føles enda bedre de gangene jeg faktisk klarer noe. Har merket at jeg har forbedret meg bare på denne uken! Gleder meg masse til å bli bedre kjent med de på laget og bli bedre i lacrosse. 

Vet det er en liten stund siden nå, min feeeeil som alltid. Har litt å fortelle da, så dere hører nok fra meg om ikke så lenge! Tusen takk for dere som allikevel er innom her, og spesielt dere som kommenterer! Det gjør det så mye morsommere å blogge. 

- Sine

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits