Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

18.03.2013, 20:59

3 dager til Spring Break! Spring break starter på torsdag, og er litt over en uke lang. Det skal bli deilig å få slappet av ordentlig uten null skole, spesielt siden vi har eksamner hele denne uka. 

4 dager til jeg skal på cruise. Gleder meg utrolig mye! Jeg flyr med vertsfamilien og noen familievenner til Puerto Rico, sover på hotell til neste dag, for så å gå på et cruiseship. Denne båten tar oss blant annet til Barbados, St. Marteen, og St. Lucia. Har aldri vært på et stort cruiseskip før, med mindre du teller med danskebåten eller den som går til Kiel, Tyskland, så dette blir bra. Gleder meg også utrolig mye til å oppleve nye land!

24 dager til jeg skal på Taylor Swift konsert!! Fikk to billetter i julegave av vertsfamilien, så utrolig koselig! Jeg har vært på en T Swift konsert før, og gleder meg til å se henne live på nytt. 


33 dager til prom! Kan fortelle dere at kjolen er kjøpt, og at jeg fortsatt er dateløs, hehe. Hadde vært morsomt å ha en date, men går uansett med venner så jeg klarer meg nok :) Kjolen får dere se senere.....

39 dager til lacrosse banquet, som vil si at det bare en rundt en måned igjen av lacrosse sesongen. Gruer meg egentlig til sesongen er over, liker lacrosse utrolig mye og det skal bli kjedelig og ikke ha noe å gjøre etter skolen. Anbefaler alle utevkslingsstudenter å bli med på noe slags sport, du får så mye ut av det! 


60 dager til 17. mai, dere. Det er bare to måneder. Føler fjorårets nasjonaldag bare var et par måneder siden! Gruer meg litt til 17. mai i år, null bunad eller noen av de andre tradisjonene. Vi har skole den dagen, så planen er helt klart å ta med flagg på skolen og feire, hehe. 

72 dager igjen av high school. Om 72 dager skal jeg aldri mer stå opp altfor tidlig for å gjøre meg klar til å dra til Lyman high school. 

79 dager igjen (tror jeg, dato er ikke helt bestemt) til jeg ser igjen Nicki!!! (Gratulerer med dagen kjære deg <3) Også 79 dager til jeg drar fra vertsfamilien min, mitt kjære kjære Florida, Meret, og hele mitt amerikanske liv. 

84 dager til Hawaii. No caption needed. 

97 dager til jeg ser igjen familien min. Tror ikke det finnes en bedre følelse enn å møte igjen de menneskene jeg har savnet så mye dette året. 

Kan også legge til at det er 249 dager til jeg blir voksen og myndig, og 281 dager til jul! Har så utrolig mye å se frem til. Nå skal jeg dra å kicke litt lacrosse-ass, vi snakkes :) 

14.03.2013, 08:04

I dag på skolen hadde de en samling med alle juniorene og seniorene med en presentasjon fra NOPE. Den traff meg veldig, så jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt om det.

NOPE står for Narcotics Overdose Prevention & Education, med andre ord; om det å ta overdose. De viste bilder av en haug med unge mennesker fra her i Florida, de fleste i 20-årene og noen yngre, som alle har dødd av ufrivillige overdoser. De fortalte flere av disse menneskenes historier, og jeg tror den yngste var en gutt på 13. Hvor sykt er ikke det? Han og noen venner fikk tak i noen reseptbelagte piller, og gutten døde etter å ha prøvd disse pillene èn gang. 

Noe de nevnte i flere av historiene er at mange av disse kunne vært reddet hadde vennene deres sagt i fra tidligere, eller om de hadde ringt 911. Det sjokkerer meg skikkelig hvordan noen kan finne vennen sin bevisstløs, og velge å stikke av i stedet for å ringe ambulanse eller i det minste si i fra noen. Det er helt klart ikke ekte venner! Vi hørte en historie der personen som omkom hadde en kompis på overnatting, moren var hjemme. Kompisen hadde tatt med piller, og de hadde begge tatt noen. Da kompisen fant ut at personen var bevissløs en gang på natta, gikk han ut av rommet, låste døra, og fortalte moren til personen at han måtte dra hjem på grunn av en nødsituasjon hjemme. Og så hadde han stukket av, og da moren fant sønnen sin dagen etter, hadde han vært død i mange timer. Moren ringte 911, og de spilte lydklippet da hun snakket med ambulansen for oss... Det er noen av det mest hjertskjærende jeg har hørt i hele mitt liv. Da begynte tårene å renne, og jeg tror ikke det var mange i salen som ikke gråt; spesielt ikke da den neste som snakket til oss var moren til denne gutten, hun vi hørte på klippet. 

Det er en høyere prosentdel av overdoser i USA enn i Norge. Det skremmer meg at det er så vanlig, at narkotika er så vanlig, og hvor mange som starter så sinnsykt tidlig. Jeg har psykologi som et fag, og der lærer vi om hvordan effekt det har på kroppen og på hjernen. Det er faktisk en god del som sier de aldri vil prøve drugs etter at vi har lært om hvordan det fungerer og møtt personer som er eller har vært drugmisbrukere. Burde nesten vært obligatorisk å lære om dette her i murica. 

Alt dette får meg hvert fall til å tenke på hvor heldig jeg er, og på hvor glad jeg er i familien min. Det er så utrolig viktig å la de rundt deg få vite hvor mye de betyr for deg!

Jeg er så glad i dere. Og jeg vil også si gratulerer med dagen til farmor i dag, og farfar om en uke! 

Carpe diem - peace out. 

10.03.2013, 21:04

Hei alle mennesker

Elsker floridavær mer og mer for hver dag solen skinner, og en liten del av meg kunne ønske jeg kunne bli her for alltid. Er så glad i vertsfamilien, og som sagt, været dere.... Men jeg savner Norge også, så jeg ender nok opp hjemme i Nittedal i juni, etter Hawaii selvfølgelig. Herreguud gleder meg. 

Dagen i dag har gått til lekser, skyping, Moe's med vfar, og is på Coldstone med en venn. Det var første gang jeg var på Coldstone i dag, det er super godt! Du velger en type is, også kan du velge hva du vil ha i isen som for eksempel frukt eller sjokoladebiter eller godteri, egentlig nesten hva som helst. Også blander de alt sammen, på en "coldstone". Jeg tok sjokoladeis (selvfølgelig), med jordbær og cookie dough, naaaam. Elsker uptown Altamonte, de har liksom alt der. Kjøpesenter, kino, haugevis med steder og spise og cafeer du kan ta deg en is på, og Cranes Roost selvfølgelig, som er et vann. Gikk rundt der i dag, det er så koselig! Vi snakkes senere!

- Sine

08.03.2013, 22:33

1, 2, 3, HOUNDS!

Vi spilte nok en kamp på mandag, og til tross for at vi har tapt alle kamper hittil (hehee), ga vi alt. Det er den mest spennende lacrossekampen jeg noen gang har sett på/spilt i! Da det var to minutter igjen var stillingen 5-4 til oss, og planen vår var å få tak i ballen, og bare jogge rundt med den til kampen var over. Vi mistet ballen så motstanderne fikk den, og de løp rett til mål og scorte.. Men siden spilleren tråkket inne i sirkelene rundt mål der bare keepern kan være, teltes ikke målet, vi fikk ballen, og vi vant vår første kamp! Herlig følelse. Og forresten, gjett hvem som scoret et av de 5 målene? Jeg!! 

For å feire dro Meret og jeg til krispy kreme donuts. Skiltet lyste, noe som betyr at de lager donuts der og da, og hvis skiltet er på kan du faktisk ikke bare kjøre forbi. Nylagde donuts er mat for guder, og som en venn av meg sa, du har faktisk ikke levd før du har smakt en. Det er verdt å bli feit hvis du lever på nylagde krispy kreme donuts, det kan jeg nesten love deg. 


Du kan se på at donutsene blir laget, her får de nystekte herlighetene glasur. Åå får helt vann i munnen. 

Vet det er litt dårlig med oppdateringer for tiden, og når jeg faktisk kommer med noen er de om lacrosse, med det er det dagene mine består av. Jeg er hvert fall veldig opptatt, og jeg liker det! Har du noen forslag til innlegg, eller er det noe du lurer på? Legg igjen en kommentar, så lover jeg å svare! Nå siiter jeg her i drakta mi og er klar for hjemmekamp, vi snakkes senere!

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits