Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

24.06.2013, 15:02

Jeg er hjemme. Åååh så godt det er!

De siste to ukene har jeg reist så utrolig mye, og jeg har tatt hele 9 fly tilsammen. Hvor sykt er ikke det? De to siste gikk fra Chicago til London og derfra til Norge. Da vi kjørte over Norge og så det grå været som ventet på oss hadde jeg litt lyst til å gå til piloten og be han ta en U sving og kjøre meg tilbake til Florida. Men da vi endelig gikk av flyet og ventet på bagasjen, fikk jeg skikkelig sommerfugler i magen og gledet meg noe innmari til å gå gjennom de dørene på Gardemoen. Og å se familie og venner stå å vente, det var den beste følelsen noensinne!

Ble så glad da jeg så hvor mange som kom for å ønske meg velkommen. De ble alle med hjem til oss, hvor vi hadde is og jordbær og jeg spiste en ubeskrivelig god brødskive med brunost. Familien min overrasket meg også med nytt og større rom! De har flyttet alt av møbler og ting opp på det nye rommet mitt og holdt det hemmelig i flere måneder, så nå må jeg bare pakke ut av kofferten og henge opp igjen bildene på rommet mitt, så kan jeg si jeg endelig er hjemme. Skypa med Meret på kvelden, og da jeg endelig la hodet på puta var dagen komplett.

- Sine

19.06.2013, 12:22

Spørmsål: Hvordan gjorde du det med mobil og abonnement?
Jeg kjøpte en iPhone et halvt år før jeg dro. Siden jeg da visste at jeg skulle dra kjøpte jeg den ulåst, noe som da var bittelitt dyrere men i lengden ble det billigere siden jeg ikke trengte å kjøpe en ny mobil i USA. Jeg snakket med vertsfamilien på forhånd og visste at de hadde et ekstra nummer på deres plan som jeg kunne låne, så da jeg kom til Florida satte jeg bare inn det nye SIM kortet i iPhonen min. Veldig lett! Hvis du får gjort det på samme måten, husk å ta vare på det gamle SIM kortet ditt. Veldig greit å ha bare i tilfellet, og du kan bruke det når du kommer hjem igjen og fortsatt beholde ditt gamle nummer.

I dag drar vi til Chicago! Er ikke helt klar for at Hawaii-eventyret mitt skal være over, men på den annen side er jeg VELDIG klar for litt shopping i Chicago etterfulgt av mitt kjære, vakre, kalde, herlige lille land. Det skal bli godt å komme hjem. I går gikk vi til toppen av Diamond Head som er et fjell, vi var en kjapp tur på Dole plantasjen, og vi dro til Northshore beach - en av verdens mest kjente strender for surfing. På kvelden gikk vi mer rundt i Honolulu, og fikk blant annet shoppet litt mer. Ikke spør meg hvordan jeg skal få med alt hjem....

Før vi dro fra Maui til Oahu prøvde vi igjen å leie surfebrett. Denne gangen var ikke bølgene like bra som første gangen, men vi kom nå fortsatt opp. Forresten så er brettene så sykt store fordi det visstnok skal være lettere for nybegynnere - jo større brett, jo enklere. Vi tok også med faren til Nickis kamera som kan ta bilder i vann, utrolig bra kamera! Det var utrolig vanskelig å få bra bilder, men vi fikk da noen. Her får dere en smakebit. 


Juliet, Nicki og meg


Nicki


Meg og Nicki


Juliet (hun kjørte på Nicki sånn tre sekunder etter dette bildet var tatt, hahaha)


Nicki lookin sporty

- Sine

19.06.2013, 05:12

Aloha!

Vi har gjort så mye spennende, og jeg har så mange bilder å vise dere. I går flydde vi fra Maui til Honolulu på øya Oahu, hvos vi nå er. Vi skal være her til i morgen, før vi drar til Chicago og hjem på lørdag. Gardemoen på søndag! Så fort det går, herregud. 

Da vi fortsatt var på Maui kjørte vi rundt hele øya. Vi badet i små fosser vi fant overalt, var på en strand med svart sand, gikk gjennom grotter, spiste lunsj i Hana, og så masse. Vi har også ziplinet, noe som var veldig gøy! Anbefales. Skillpadder har vi nå sett masse av forresten, elsker de :)


Fotocreds til faren til Nicki!


Nicki, meg, Juliet (søstra til Nicki)- Sine

15.06.2013, 22:07

Hei dere! Hawaii er fortsatt like fantastisk, og jeg har masse bilder å vise dere!

Honu betyr skillpadde, og i følge mange vi har snakket med, kryr det av skillpadder her. Nicki og jeg hadde selvfølgelig lyst til å se en, så vi tok på oss snorkelen og dykkemaska og gikk ut i vannet på ettermiddagen da det visstnok skulle være flest der. Vi ble pekt i riktig retning av en som hadde sett mange dager før, og etter å ha snorklet rundt der i en evighet uten å se noen, ga vi litt opp. Da møtte vi en annen fyr, som fortalte oss at han 5 minutter siden så en haug med skillpadder, rett ved siden av der vi hadde vært. Etter sikkert 20 minutter så vi endelig en Honu!!!! Såååå glad. 

Dagen etter fikk vi endelig prøvd noe jeg har hatt lyst til å prøve så lenge: surfing! Vi lånte brett og gikk til et sted fyllt med andre nybegynnere som oss. Det var så morsomt da jeg kom opp, og fakitsk ikke så vanskelig som jeg så for meg! 

Lua'u er Hawaiiansk aften, med dans og musikk og mat fra Hawaii. De grillet blant annet en gris i bakken og hadde masse hula dans. 


Se så like... Juliet og Nicki


Nå skal vi ut på nye eventyr, stay tuned!

12.06.2013, 08:00

Hei!

Nå sitter vi på balkongen på hotellet vårt på Maui, Hawaii. Klokka er 17 her (12 timers tidsforkjell fra Norge, poster dette kl 20), og dagen i dag har vi brukt på stranda og på å sove ut. Vi gikk av flyet i Maui 14 timer etter at vi dro fra Chicago, så vi var alle veldig trøtte. Vi flydde først fra Chicago til Los Angeles, så til Honolulu, ventet der i to timer og så et lite fly på bare 25 min til Maui. 

Hawaii er så herlig, stranda her er helt nydelig. Tror det er den fineste stranda jeg noen gang har vært på, og jeg klarte ikke få det på bilde i det hele tatt. Jeg gleder meg så mye til å utforske resten av Maui og senere Honolulu! Bølgene var skikkelig store så jeg mistet selvfølgelig det eneste paret med solbriller jeg tok med, skikkelig smart. 
- Sine

09.06.2013, 07:30

Hei, jeg skal til Florida, nærmere Miami i sommerferien og jeg lurte på om du hadde noen kule/morsomme attraksjoner/ting som var verdt å se?
Jeg har aldri vært i Miami så jeg vet ikke hva du kan se der, bortsett fra Miami Beach selvfølgelig. Men hvis du skal innover mot Orlando har du selvfølgelig alle parkene. Universal Studios er min favoritt, og hvis du ikke har tid til begge Universal parkene anbefaler jeg Island of Adventure, som er den med mest rides. Disney har mange forskjellige parker du kan dra til, jeg har vært på alle og tror jeg anbefaler Magic Kingdom, Epcot (Norge delen), og Animal Kingdom mest. Bortsett fra parkene burde du dra til outletene i Orlando (masse billig shopping), til stranda, feks New Smyrna eller Daytona beach, svømme med delfiner eller enda kulere: manatees. Håper du får en fin ferie!
 

Hey! Nå er jeg i Minnesota hos Nicki, hvor jeg har vært siden onsdag. Vi har gjort så mye gøy, blant annet spilt basketball med en gjeng med utvekslingsstudenter, vært i Downtown med Nickis venner hvor de hadde norske lefser og annen norsk mat, Mall of America som er USAs største kjøpesenter, hengt litt mer med andre venner av Nicki, og i dag løp vi et 5 km langt gjørmeløp og Nicki hadde graduation. Noen travle dager, med andre ord, og jeg er veldig sjalu på at hun fortsatt har tid igjen med familien og venner. Savner Florida, og kunne ønske jeg hadde hatt mer tid der... 

Som sagt løp vi gjørmeløp i dag, og gjett hva? JEG KOM PÅ TV. Kjendis på høyt nivå. Du kan se hele videoen fra Grumpy Muddah løpet HER, eller så tok jeg meg friheten til å ta et bilde av det for dere. Her er jeg med Lyman tskjorta mi og gjørme fra topp til tå. 

Etter løpet måtte vi hjem å dusje og skifte, for så å dra rett til Century high school's graduation. 


La oss alle legge merket til at jeg står mye lavere ned enn Nicki, med andre ord hvor mye høyere jeg egentlig er. Det er ikke så ofte jeg kan si det, skjønner du. (Så har jeg på meg hæler da, men det tells ikke.)

I morgen (søndag) kjører vi til Chicago hvor vi overnatter en natt før vi flyr til HAWAII. Gleder meg sånn littegrann. 

- Sine

06.06.2013, 06:29

Skrevet på flyet

Jeg gjorde det, dere. Jeg har nå fullført mitt utvekslingsår i USA. Nå sitter jeg på flyet på vei vekk fra mitt vakre Florida, mitt andre hjem, og vil lande i Minnesota om noen timer. Der vil jeg se igjen min kjære Nicki, som jeg ikke har sett på et år. Gud, som jeg gleder meg. 

Å si hade var ikke lett. Denne siste uka har gått til mye tårer, og det er fortsatt mange jeg ikke føler jeg fikk sagt ordentlig hade til, mennesker jeg mest sannsynlig aldri kommer til å møte igjen. Å si hade til Meret og familien min var det vanskeligste, men jeg vet med sikkerhet at jeg skal se dem alle igjen senere. Helt klart. Jeg skal tilbake til Altamonte Springs, Florida, USA. 


På flyplassen

Det kommer til å bli rart når jeg, og alle andre som meg, ikke er "the foreign kid" lengre når vi kommer hjem, og de kommer heller ikke til å bry seg om at vi er utvekslingsstudenter. For en liten stund kan de kanskje kommentere på det men alle våre historier vil bli glemt av dem, og vi vil være akkurat som alle de andre elevene på skolen. Familietreff eller nysgjerrige lærere kan spørre om spørsmål, men opplevelsene våres vil bli glemt, bortsett fra av oss. Hvordan vi lever fra den dagen vi lander på norsk jord kommer til å være påvirket av vertslandet våres, med bedre selvtillit og selvstendighet, verdensvandt humor og alle barrierer nede. De ser det kanskje ikke men vi vil allitd være utvekslingsstudenter, jenter og gutter som faktisk vokste opp og så verden. (Fra utvekslingsstudentenes facebookside, vet ikke hvem som først skrev det men elsker det.)

Jeg er så stolt av meg selv. Hadde du fortalt meg for to år siden at jeg kom til å fullføre 10 måneder alene i et fremmed land, hadde jeg aldri trodd deg. Men det har jeg, selv om jeg selvfølgelig ikke har vært alene. Jeg har fått en fantastisk familie som har tatt meg med over hele landet og vist meg alt Florida har å by på, en ny søster, herlige venner jeg kan snakke med alt om, og selvfølgelig min nydelige lille hund. Ååå, som jeg kommer til å savne dem alle. 

Kort oppsummering av mitt utvekslingsår 2012/2013:

- Sine

04.06.2013, 18:16

Hei dere!
I det siste har alt gått så utrolig i ett. Vertssøster gjør crew, så jeg har vært på banquet med henne. Har mange venner der også, så hadde en bra kveld. Det var siste gangen jeg så en del mennesker, noe som var veldig trist og det ble en del tårer.

Dagen etter hadde Meret sitt goodbye-party. Vfamilien min skulle arrangere ett for meg også, men siden det var samme dagen og Meret og jeg har så og si de samme vennene, dro jeg heller på Merets og dro på middag med vfamilien og familie av dem for å si hade. Vi dro på Kobe's, som er en japansk restaurant hvor de lager maten på bordet, og lager skikkelig show ut av det. Har hørt gjennom hele året at jeg MÅ spise der før jeg drar, og nå fikk jeg sjansen! Hadepartyet gikk til mat, airhockey, tubing, prating, og selvfølgelig si hade til alle. Igjen ble det masse tårer, noe som er grunnen til at jeg ikke ser veldig bra ut på bildene...Hehee. 


Meg og Meret


Brianna


Brianna og Sebastian tror jeg..? 


Fikk verdens beste hadegave av Meret: The I-Miss-Meret Shirt med bilder av oss og ting vi har gjort, sammen med en bok med bilder fra året. Åååh <3


Meret, meg, Brianna og Kaitlin


Var så utrolig hardt å si hade til alle sammen, spesielt selvølgelig Meret min. Mer tårer. But it's not a 'goodbye', it's a 'see you later'. 

I går var jeg på Disney's Hollywood Studios med vsøs Caitlin. Hadde en veldig bra dag, og det var godt å få litt kvalitetstid med henne :) 


Siiiinging in the rain 

I dag skal det pakkes, pakkes og pakkes, med tanke på at kofferten sålangt er tom og jeg drar i morgen. I MORGEN. Vi snakkes senere!
 - Sine

01.06.2013, 09:15

Herregud så mye jeg får oppleve! I dag tok vfaren min meg og vsøs ut for å gjøre litt ting jeg enda ikke har gjort, siden jeg BARE HAR 5 DAGER IGJEN. Dagen startet med verdens beste pannekaker på en cafe der du lager dine egne rett på bordet. Du kan legge til for eksempel sjokoladebiter, banan, blåbær, også videre, også steker du dem selv. Supergodt! 

Etter dette dro vi til Daytona, hvor de har det kjente Nascar bilreset som er veldig stort her i sør, spesielt i Florida. Og gjett hva? Jeg fikk sitte på når de kjøtil rte rundt banen! Så utrolig kult, og noe ikke så mange andre har gjort! Det går så sykt fort, 180 miles/hour (hvis det sier deg noe, altså ikke km/h). Vi fikk antrekk og hjelm, krabbet inn i bilen gjennom vinduet, også var det en proff som kjørte tre runder rundt banen med oss. Banen er nesten loddrett (måtte slå opp det ordet, hahah) visse steder, og det var bare sinnsykt kult å få oppleve.Vi dro også til Floridas høyeste fyrtårn i Daytona, det nest høyeste i hele USA, og vi spiste lunsj på en 50-talls restaurant med syklig god iskrem. 


Utsikten fra fyrtårnet er Daytona beach

På kvelden kom Meret og vfamilien hennes og plukket meg opp og tok meg med ut på middag. Etter middag dro vi til noen venner av dem som har en sånn baseballmaskin! Akkurat som på film, hehe. Det var utrolig gøy da jeg faktisk klarte å slå ballen!
Hahahhaa såå stoked for at jeg faktisk traff ballen. Morsomt var det hvert fall!

- Sine

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits