Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

31.08.2012, 04:59

Hei!
I dag hadde skolen Open House på ettermiddagen/kvelden. Det startet med Food Trucks som jeg har fortalt om før, det er altså at de selger mat fra forskjellige biler. Disse stod på parkeringsplassen. Etter dette gikk vi rundt i kantina der forskjellige sporter og klubber hadde forskjellige boder, hvor de prøvde å få flere til å bli med på deres greie. Fant ut at vi har både Robot Club med smartinger som lager roboter, og Pet Club med rotter og mus og slanger og hele pakka (de stod med den ene slangen rundt halsen...). Ikke helt noe for meg.

Etter dette hadde vi en mini-skoledag. Alle som var der hadde med seg en eller to foreldre, Leigh Ann var med meg, også startet man i den første klassen og gikk videre til den neste når klokka ringte. Vi var i hver klasse i ti minutter, der hver enkelt lærer fortalte om sitt fag. Et slags foreldremøte, på en måte. Vi hadde seks minutter mellom hver klasse, som er det samme som det vi har til vanlig.

Siden jeg vet dere elsker matprat og matbilder. Maten min som jeg kjøpte fra en av Food Truckene! Det er faktisk mandarin på kylling i taco... Var godt:)

De hadde en svensk food truck! De hadde mat som kjøttbullar, og rettene het Thor, Odin, Leif osv. Vikinghjelmen var også på plass i vinduet. Høres norskt ut, sant? Fikk høre at Thor var spesielt god.

Jeg stakk hodet inn etter at alt var ferdig og spurte om det faktisk var noen svensker der. Det var det! "Prater du norska?" Om jeg gjøøør! Dama hadde visst drevet med food trucks i Florida siden 98 eller noe sånt. Fikk beskjed om å like dem på facebook, så det synes jeg dere skal gjøre folkens!

Vi matet forresten skilpadder her om dagen! Først var det ingen der, men etter få minutter var det liksom 20. Veldig koselig!

Og jeg spiste noe nytt. Tynn tynn pannekake som fortsatt er varm, med masse nutella på! Ååå herlig. Sjokoladen var forresten også varm.

Og min nye shorts som jeg digger! Fra American Eagle, elsker den butikken. Om du leser bloggen min Silje, husker du jeg siklet over den i NY? Nå er den hvert fall kjøpt!

Vel, uansett. Skal bort rett etter skolen i morgen, så snakkes nok ikke før om noen dager! Med mindre det blir mobilblogg da, sånn som dette. Gadd ikke logge meg på pcen og legge inn masse bilder, så blogger bare fra mobilen. Mandag er det fri fra skolen! Så vi skal til Tampa, gleder meg!
Snakkes :))

30.08.2012, 02:57

Som de fleste high schools, har også Lyman Dress Codes. Disse forteller hva du får og ikke får lov til å gå med av klær. 

Dette er reglene:

Ser ut som om det er veldig mye, men i hovedsak er reglene at alle topper må ha krage eller ermer, og underdeler må gå til over midt på lårene. Tror de måler seks inches (ca 15 cm) opp fra kneet. Jeg trodde egentlig ikke de var så veldig nøye på dette, siden ca halvparten av alle jentene bryter den så og si hver dag, spesielt med korte shorter.

Jeg har vært ganske forsiktig og prøvd å holde meg innenfor grensene så langt, da. Men som noen kanskje skjønte ut i fra overskriften, ble jeg i dag dress coded. Altså du blir tatt for å bryte reglene. Det er vakter rundt om på skolen som skal følge med på at folk ikke bryter reglene. Jeg trodde egentlig disse bare var i en av gangene, men tydligvis er de rundt om på hele campus! En av dem ba meg om å gå til kontoret og si at jeg var der pga dress code.. Det var flere jenter der inne med akkurat samme problemet som meg: skjørt som egentlig er lange nok, men det ser ikke sånn ut når man går. Der inne måtte jeg ringe vmor og fortelle hva som hadde skjedd, også måtte en av damene på kontoret be henne om å passe på at jeg ikke hadde på meg det skjørtet igjen. 

Fikk visst en warning tror jeg, så får prøve å holde meg innenfor reglene fra nå av! Er ikke helt sikker på hva som skjer hvis det skjer igjen...

27.08.2012, 21:54

I dag er dagen mange skoler her i Florida (og muligens andre stater?) var stengt pga tornadoen som skulle komme. Selvfølgelig ikke skolene i fylket vårt, da. Den kom, men den var ganske langt unna her hvor jeg er. Da jeg våknet på morgenen i dag og så ut av vinduet, fikk jeg utrolig lyst til å bare legge meg ned å sove igjen. Det var helt mørkt ute, og det sprutregnet. På skolen annonserte de at alle slags aktiviteter etter skoletid var avlyst i dag, til og med møtet jeg skulle ha med fysikklæreren min for å ta igjen litt. De sa at vi måtte ta oss tid med å komme oss fra klasserom til klasserom, og prøve å holde oss under tak. Fikk også høre av en lærer at man fikk godkjent fravær hvis man var borte i dag. I fysikktimen sa de plutselig at vi ikke fikk gå ut av klasserommet pga tornado warning, så vi måtte vente i klasserommet til dette gikk over fordi de ikke ville ha noen ute. 

Senere i dag tror jeg vi skal en kjapp tur på Altamonte Mall (altså kjøpesenteret). Har bare vært på shopping en gang siden jeg kom hit, noe som er ganske sykt. Har liksom ikke hatt tid. Noen folk spurte om jeg ville være med på shopping i helga som var, noe jeg hadde veldig lyst til men jeg hadde ikke tid. Nå skal jeg kose meg med at jeg ikke har noen lekser mens jeg ser på Grey's Anatomy, snakkes!


Søte hundevoven til søstra til vfar <3

-Sine

27.08.2012, 00:58

Kl. 7pm

Her om dagen så vi en på tv som liknet skikkelig på Mark fra Grey's Anatomy, og jeg kommenterte det. Da sa vsøs 'er ikke det han som -----" også FORTALTE HUN HVA SOM SKJEDDE I DEN SESONGEN JEG IKKE HAR SETT! I den siste episoden, til og med. Og jeg bare 'nei nei, det skjer ikke' for jeg trodde hun snakket om noe som hadde skjedd i tidligere sesonger. Skal med hensyn til dere som ikke har sett det (mamma) ikke fortelle hva hun sa. Så da sa vmor at jo, det var han som --- og hun som --- og alt det som skjedde. Og jeg bare WHAT?? NEI?? Så da vsøs fortsatte å fortelle hva som skjedde, stappet jeg papir i munnen hennes. Det fikk henne hvert fall til å være stille. 

I går dro vi til søstra til vmor for å se på den nye leiligheten hennes. Hun går på college, UCF, det vil jeg og! Der møtte jeg også moren til vmor for første gang, hun var kjempe søt:. Gjett hva vi gjorde... SPISTE MAT. Ofc, vi er jo i USA trossalt. Vi spiste lunsj på en restaurant, og under lunsjen fortalte vmor de andre om det de hadde sagt om Grey's, også fortalte hun enda mer!! Jeg bare WHAT?? #2, og hun bare 'åja, vi sa kanskje ikke den delen nei...' Nope, nei, dere gjorde ikke det nei. Hahah.... Jeg kan vel tilgi dem så fort jeg får sett resten av sesongen. Neste starter i september, wihu!

Okei, uansett. Etter dette tok vi RVen (campingbilen) til foreldrene til vfar, fordi det var deres bryllupsdag. Dere kan jo gjette igjen hva vi gjorde for å feire dette? Spiste, selvfølgelig. Det var veldig god mat da, og heeerlig dessert! 

Det sjokoladetingen er kalt noe med Lava, og hadde rennende sjokolade inne i seg. Åååå heaven

I dag har vi ... heheh, spist ute igjen. Lunsj. De synes det er skikkelig lite når jeg bare bestiller en bakt potet til lunsj, bare noen timer etter en gigaherligfantastisk frokost. Jeg har også gjort lekser, gotta love helgelekser <3 Og skypet med venner og familie, koselig som alltid! 


Jeg satt foran på vei hjem, woho! 

Vi bor i Grace Blvd!


Her er vi neesten hjemme. Den hvite postkassa dere ser? Det er hjemme. Skal vise dere bilder av huset senere!

Dere har kanskje hørt om tornadovarselet? Skoler rundt om kring her er stengt i morgen pga det, men ikke skolene i vårt fylke dessverre. Triste saker, men men. Tornadoen er hvert fall ikke i nærheten her, så det er null fare!

Nå skal jeg skype litt mer, så vi blogges :) 

Sine

25.08.2012, 17:00

Kl. 11am

I dag har vi jentene tatt mainkyr og pedikyr!

Fornøyd. 

Nå skal vi først til søsteren til vmor, så til foreldrene til vfar og overnatte der til i morgen. Det blir koselig, snakkes i morgen! Har forresten fått skille etter sports-bhen, ikke videre fint, haha. 

Sine

Sol

23.08.2012, 22:59

Kl. 5pm

Hadde min første pre-calc time i dag, det var vanskelig.... De skulle selvfølgelig ha prøve, bra start! Men læreren var veldig snill og sa at hvis den gikk helt forferdelig for meg, trengte ikke karakteren min å telle. Det var ting på prøven jeg aldri har sett før, men forhåpentligvis klarer jeg å ta det igjen! 

Måtte kjøpe kalkulator her om dagen, til både matten og fysikken. Har egentlig bare utsatt det siden det er så dyyrt, men nå måtte jeg nesten kjøpe.


Det kuleste er selvfølgelig at du kan skrive ting på den. Den kostet egentlig 124 dollar, men det var salg i tillegg til en kuppong vmor hadde, så da ble det ca 85 dollar! Fortsatt dyrt, rundt 500 NOK. Tenk så masse klær man kunne kjøpt i stedet for en kalkulator

Da jeg kom hjem i dag var det SOL ute, så jeg bestemte meg for å nyte solstrålene og bassenget, og pleie brunfargen min litt. Tok med meg musikk og solbriller, helt til jeg kom på at søte lille rampen Maya har tygget istykker øreproppene mine. Som ikke egentlig er mine. Great. Så da fant jeg meg en Nicholas Sparks-bok og koste meg sammen med rampen i sola. 

 

Ganske sikker på at jeg hadde skille etter solbrillene etter at jeg kom inn, utrolig fint. Hvis dere tror dere får bilde, kan dere bare drømme. Tror det har gått bort allerde, da. 

Blogges!

23.08.2012, 02:47

Kl 9pm

Hey! I dag var første dag med min nye timeplan, og min nye lunsj med nye mennesker. Er så langt fornøyd! Har ikke prøvd meg på pre-calc enda, det skjer i morgen.. Gruer meg, kommer til å bli vanskelig! Physics Honors som jeg også byttet til hadde visst kommet ganske langt på litt over en uke, så læreren ville at jeg skulle bli igjen etter skolen en eller flere dager for å ta igjen litt. Så det skjer nok i morgen! 

Ellers fikk jeg meg lunsh buddies i dag! Som sagt har jeg så langt vært ganske opptatt i de fleste lunsjene med papirer av forskjellige grunner eller forandring av timeplan, så jeg har ikke klart å finne noen faste å sitte med. I dag hadde jeg planer om å henge meg på Cait og hennes venner, helt til jeg så en av de jentene jeg har blitt best kjent med her, som går i Psychology-klassen min. Hun satt sammen med vennene sine, så jeg gikk bort til dem, og spurte om jeg kunne sitte med dem. De sa ja! Og senere sa hun jeg kjenner at "Hey, I think you should sit with us from now on", så nå har jeg lunsj-venner! Så glad for at lunsjen min ble flyttet. 


Her er en av hallwayene! Tok bilde da jeg var på do i timen, hehe

Hallpass vi må ha for å forlate klasserommet. Skal fortelle mer om hvordan skolen fungerer senere!

Skal hoppe i dusjen, snakkes! 

22.08.2012, 04:06

Kl. 10pm. Overskrifter er skikkelig vanskelige.

I dag har vært en bra dag. Liker meg litt bedre for hver dag! Læreren min i Ceramics trodde ikke på meg da jeg sa at jeg er fra Norge. Mens jeg stod på gulvet gikk hun rundt meg flere ganger og spurte meg om jeg var heelt sikker på at jeg heter Sine og er fra Norge. Senere fikk hun meg til å si masse greier på norsk høyt i klassen. Hun hadde visst en norsk venn som hun hadde møtt i Spania, som hun viste meg på facebook og greier. Hun hadde faktisk hatt en tysk (?) utvekstudent hos seg for et par måneder, så jeg er ikke helt sikker på hvorfor hun absolutt ikke trodde på meg! 

Var på crew i dag og! Mens vi skiftet på skolen før vi skulle løpe til båthuset, begynte det å regne. Regn betyr aldri bare et lite drypp her, det er alltid full storm! Så da presset vi alle inn i seniorenes biler, haha. Jeg fikk trene med de som ikke er nye i dag (yeyy!) så hadde jeg styrke i et par timer...... Det var artig, det. Kompisen til en på crew begynte å snakke til meg på facebook, så kompisen, altså han som var samme sted som meg, fortalte at jeg var gift med en fra Peru og at vi i Norge ble slått hvis vi ikke kunne engelsk. Og han trodde på det, hahahha amerikanere altså. 

Det er flere som synes det er rart at jeg ikke har noe mellomnavn, så vi (de) fant opp et til meg: jeg er nå Sine Swirley Skiaker. Ikke helt sikker på hva det betyr men alle syntes det var skikkelig gøy når jeg sa det. Jeg har forresten forandret timeplanen min IGJEN, til Pre-Calc i stedet for Algebra 2 (hjelp.....) og derfor måtte jeg forandre Physics 1 til Physics Honors. Algebra 2 var litt for lett, fordi vi har gått gjennom alt tidligere i 1T-matten i Norge. Lunsjen min ble også byttet så jeg har første lunsj i stedet for andre, så hele min søken etter de perfekte lunsj-buddiesene må nå startes på nytt. Helt greit for meg egentlig, siden jeg føler jeg ikke kom noen vei med lunsj 1, den jeg hadde tidligere. 

Tror ikke jeg fortalte det tidligere, men mamma + resten av familien sendte meg en pakke for ca en uke siden! Tok rundt 10-11 dager før den kom. Der sendte de litt klær jeg glemte, en veske, litt mat som feks brunost og grøt (som det forresten var gått hull på, det var riskorn-ting OVERalt), og mer sjokolade. Vmor eelsker det, og det samme gjør resten av familien. Det er snart tomt for sjokolade igjen! Vi spiste en plate akkurat nå, mmmmm

Psykologilæreren hadde laget navneskilt til hver enkelt, og var veldig stolt over at han klarte å uttale navnet mitt, til og med etternavnet, riktig. Var visst vanskeligere å skrive det... 

Til de som ikke kjenner meg: Det skulle vært SKiaker. Alle synes det er så rart at man ikke sier Ski-delen sånn som de uttaler ski, altså med k-en, men heller som SH. Derfor han bestemte seg for å skrive det sånn, også. 

Nå skal jeg legge meg! Som jeg har sagt før, eelsker at jeg legger meg så tidlig her. God natt, eller god morgen!

Sine

21.08.2012, 03:55

Crew (roing) er noe jeg aldri trodde jeg kom til og en gang prøve ut. Caitlin startet akkurat på det, så  etter litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å prøve det ut og. Det er offisielt ikke en skolesport men en klubb, derfor er det ingen try outs og alle får være med. Passer perfekt for meg, siden jeg nok ikke hadde kommet med på noe lag uansett!

Vi møttes utenfor skolen ved piknik-bordene, først visste jeg ikke helt hvor jeg skulle sette meg fordi Cait hadde ikke kommet enda. Plutselig var det en som ropte (hun satt kanskje en meter unna meg): "Hey Norway!!" Så jeg skvatt selvfølgelig, og datt nesten av benken jeg satt på. Bra start. Hvert fall, når alle hadde kommet skiftet vi inne på doene, også skulle vi jogge til båthuset. Fikk beskjed om at det var en mile, som vil si ca 1,5 km, så jeg erklærte meg selv død før vi en gang startet å løpe. Vet det egentlig ikke er så langt, men for meg er det det... MEN det gikk faktisk overraskende bra! Klarte meg helt frem med bare et stopp: et lyskryss, til tross for den syke varmen. Da vi kom frem var det litt snakking og lignende, før vi newbies ble samlet og fortalt generelt om hvordan alt fungerer. Så ble vi plassert i en båt, åtte stykker på rad. Det var Cait og en annen som kunne det fra før av, han som sitter foran i båten og sier hva alle skal gjøre og resten var Freshmens... Hehe det gikk bra da. Cait sier hele tiden at jeg er allergisk mot Freshmens (9. klassinger), men det er ikke så ille altså. 

Vi padlet rundt der på vannet en stund, helt til alle skjønte hvordan man skulle gjøre alt. Så var det inn på land og se på at de eldste spurtet frem og tilbake, deretter var det vår tur. Var ikke så ille trening i dag, blir nok verre etter hvert... Bare jeg kommer meg levende ut av det, så. Etter treningen, som varte i ca tre timer, skulle vi løpe tilbake til skolen igjen hvor vi ble plukket opp av foreldre. En fyr orket ikke løpe, så jeg gikk bak med han. Var ikke fordi jeg ikke gadd å løpe, altså, måtte bare vise litt moralsk støtte. Da vi kom tilbake til skolen satt vi og ventet en stund sammen med mange andre, før vi ble hentet. Det er trening nesten hver dag, så skal tilbake igjen i morgen, woho! 

Kjøpte forresten litt nytt treningstøy i går, noe som absolutt trengtes. 


Aww mah cutie <3

Sine

19.08.2012, 15:55

Hei! I dag har vi gjort litt av hvert. Dagen startet med frokost på et skikkelig Southern spisested, skikkelig sørstat. Eeelsker pannekakene her! Anyway, det var en butikk der også, som hadde.. Guess what.

Halloween stuff. Synes nå det er litt tidlig, jeg.

Etter dette dro vi på noen greier med crew, som var en slags dugnad/møte/sosialt for de som går der, foreldre, søsken og de som vil starte. Jeg er egentlig litt mer positiv til det nå enn tidligere, fordi det var så mange koselige folk der. Noen av de har jeg møtt før også! Så det er nok en bra måte å møte nye på. Vi får seee. Forresten skikkelige gode cookies der.

Etter dette droppet familien meg av på kontoret til områderepen min, fordi hun skulle ha et slags møte med alle studentene hennes. Vi er sju stykker, en av jentene går på skolen min og tre av dem bor i samme fylket (Seminole county). Vi er seks jenter og en gutt, ingen av dem fra Norge. Tror egentlig det er greit av ingen er norske, da hadde vi sikkert bare pratet norsk med hverandre. Det var også skikkelig gode cookies her, tror jeg spiste halvparten av dem.

Trøttetrynet. Har akkurat stått opp. Legger meg skikkelig tidlig her, og jeg elsker det! Føler jeg får gjort så mye mer ut av dagen når vi drar ut på noe klokka ni i stedet for klokka tolv på morgenen. I dag har vi egentlig ingen planer tror jeg, første gang på de tre ukene jeg har vært her. Litt deilig!

Sine

17.08.2012, 22:44

Kl 4pm

Kom akkurat hjem fra skolen (okei, ikke nå lenger da, har brukt en time på det innlegget her). Cait er på Crew, som vil si roing. Jeg hadde egentlig planer om å være med henne, og se hva det gikk ut på siden jeg ikke vet om jeg får spilt noen andre sporter. Men i slutten av siste time åpnet himmelen seg og det sprutregnet. Det er skikkelig rart, det ene øyeblikket kan det være sol, så plutselig åpner himmelen seg enkelte steder og det høljer det ned. Akkurat det samme skjedde i går, på akkurat samme tidspunkt. Anyway, det er en av grunnene til at jeg ikke ble med, vi skulle visst løpe ute i tillegg. En annen grunn er at jeg i går fikk enda flere papirer å fylle ut for å kunne spille noe som helst sport, der de blant annet krevde visa, pass, fødselsattest, karakterer helt fra 8. til 11. .. Jeg fikk etter litt mailing med skolen i Norge endelig tak i dette (til kommende utvekslingsstudenter: husk å ta med alle papirer du kan tenke at det er en liiten mulighet for at du får bruk for, det gjorde ikke jeg), men selvfølgelig da jeg skulle levere de var ikke den riktige personen på kontoret. Så papirene er ikke helt i orden enda, forhåpnetligvis går det snart! 

Jeg har litt lyst til å prøve meg på volleyball, men tryouts har allerede vært så vi skal prøve å snakke med treneren og se om det er noen muligheter. Etter at jeg snakket med en jente på bussen i stad, fikk jeg faktisk litt lyst til å prøve meg på fotball (altså soccer) som i følge henne starter i september. Jeg møtte også en tysk utvekslingsstudent i stad! Veldig tilfeldig egentlig, jeg hørte henne prate med noen jenter og en lærer, også spurte læreren om hvordan hun likte Florida og liknende. Så da måtte jeg bare spørre henne om hun var utveksstudent, og det var hun!

Cupcake fra i går, nammm

Tenkte jeg kunne svare på et par spørsmål jeg har fått! Lettere her enn i kommentarfeltet. 

Har du noen å sitte med i lunsjen? Hittil har jeg for det meste vært opptatt i lunsjen, med bytting av timeplan og levering av papirer osv. Jeg har sittet med en jente fra fysikklassen min et par ganger, og Cait en gang, men de jeg har snakket mest med har en annen lunsj enn det jeg har. Det er nemlig to forskjellige lunsjer, og hvilken du har kommer an på timeplanen din de forskjellige dagene. Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt mer om hvordan hele skoledelen funker etterhvert! Jeg har også sittet med Cait og vennene hennes en dag, og på mandag har jeg lunsjplaner med hun tyske utvekslingsstudenten! 

Har du med matpakke? Ja, jeg tar med matpakke hver dag. Det er flere forskjellige steder rundt om på skolen der du kan kjøpe mat, men det er som regel bare drittmat så jeg tar heller med som jeg lager selv. 

Du sa du hadde english 3, men hvilke andre fag skal du ta? Og hvilke vanskelighetsgrad? Jeg har som du sa English 3, som jeg tror er den letteste engelskklassen du kan som junior. Alternativet er Honors-klasse. American History, jeg tror det bare er en vanskelighetsgrad for junior. Algebra 2, som jeg tror tilsvarer S1. Synes hittil det har vært litt for lett, men forhåpentligvis har vi bare gått gjennom stoff fra Algebra 1 som jeg tror læreren sa en gang. Jeg har AP Psychology som er et collegekurs (Advanced Placement), men det er den eneste psykologi-klassen de har her. Jeg har Early Childhood level 1, altså det letteste, som man må ha for å ta level 2. Jeg har Ceramics 1, samme greia som forrige. Også har jeg Physics 1, som er det førtse fysikkurset for 11.-12. klasse. Her har jeg skrevet litt mer om det. 

Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre! 

Sine

16.08.2012, 22:35

Kl. 4:30 pm

Jeg har fått venner!!!! Haha kødda, halvveis. Skolen blir hvert fall bedre og bedre for hver dag, fordi jeg blir kjent med flere og kjent rundt på skolen. Den timen jeg har likt minst hittil er TV Production, fordi det er en klasse for 9-12 og det er bare Freshmens der... Altså alle er tre år yngre enn meg. I tillegg til at det ikke er noe for meg. Ikke helt sikker på hvorfor jeg valgte det egentlig! Fikk svar på søknaden om å bytte i dag, denied. MEN jeg fant ut at jeg ikke ville gi opp så lett! Så jeg gikk til rådgiveren min som er utrolig søt og fortalte at jeg er utvekslingsstudent osv, og det var visst null problem å bytte! Ikke så mange klasser som var ledige akkurat den timen, men fikk hvert fall byttet og det var det viktigste. Første semester, altså frem til januar, skal jeg ha Cermaics, altså kjeramikk.. Haha, ikke helt meg det heller, men flere som har anbefalt det så det blir sikkert gøy å prøve ut! Andre semester, fra januar og til sommeren, har jeg noe som heter Nutrition and Wellness eller noe liknende, blir spennende å se hva det går ut på. 

Ellers er jeg ganske fornøyd med timeplanen min. Og dere husker sikkert den boka jeg klaga så veldig over? Den på 500 sider? Jeg trenger ikke lese den! Litt kjedelig at jeg har lest de 200 første sidene, men hadde 300 igjen da, så klager ikke! Grunnen er at den tydligvis var for English 3 Honors, og jeg har bare English 3. Oh happy dayyy! 

Jeg vet jeg sa null mer matprat, men både du og jeg vet at det ikke kommer til å skje uansett. I går spiste vi nemlig et nytt sted, noe jeg egentlig aldri har hørt om: Food trucks! Det er rundt 10 trucks som kjører rundt sammen og stopper forskjellige steder for å selge mat. Onsdager var visst Altamonte-dagen. Man kan se igjennom menyene til alle truckene, også kjøper man bare det man vil ha. Vi hadde med stoler og bord til å sitte på, man kunne også sitte på bord som allerede var der eller på gresset. Egentlig veldig koselig!
Cupcakes til dessert! 

Sorry for iPhonebilder, men som vanlig visste jeg egentlig ikke hva vi skulle, bare at vi skulle spise. 

Snakkes!

14.08.2012, 23:34

Kl 5:30 pm

Jeg vil si at dagen i dag, andre skoledag, gikk mye bedre enn første (klikk her for innlegget). Jeg kom meg til klassene mine uten å ha nesa ned i kartet som jeg måtte første dagen (heheh..) og jeg snakket med mange fler! Disse husker jeg faktisk til og med navnet på, noe jeg ikke gjorde på så og si noen i går. I lunsjen gikk jeg først til Counseling (=rådgiver, men snakket ikke faktisk med en rådgiver da) for å få endret TV production klassen min. Siden denne klassen er for 9-12 klasse, var det nesten bare Freshmens (9. klassinger) der. Følte ikke at det var en klasse for meg heller, så jeg bestemte meg for å prøve å bytte den. Da måtte jeg fylle ut et lite ark, også skal rådgiverne vurdere 'forespørselen' og si ifra om jeg får bytte eller ikke i løpet av uka. Forhåpentligvis får jeg gjort det! Etter dette gikk jeg til kantina for å få ordnet meg skap. Skapene er utroolig vanskelige å åpne, så etter at jeg strevde med den i evigheter, spurte jeg en jeg snakka med tidligere. Han hjalp meg, og prøvde å forklare hvordan man gjør det, men skjønte ikke så veldig mye... Man må vri til høyre, også til venstre, også til høyre igjen, eller noe sånt. Kompliserte greier! Forhåpentligvis klarer jeg det i morgen HELT ALENE. 

Vi hadde picture day i dag, noe som vil si at vi tok bilder til Yearbook. Jeg stod bak en jente jeg snakka en del med i dag, hun gikk og satte seg foran kameraet, smilte, og bildet ble tatt. Det var min tur etter henne, men det var tydeligvis litt vanskeligere. Fotografen sa "litt til høyre, litt opp, litt til venstre, ned med skuldre, opp med hode, til høyre, opp med hake....." og jeg klarte tydligvis ikke å gjøre det riktig. Til slutt ble det bilde da, men bra ble det sikkert ikke, hehe.. 

Psykologilæreren var nesten like kul i dag som i går, med høy musikk på starten og dansing, inkludert shaking og oppdraing av skjorta. Han er 63, bare så det er sagt. Han hadde også et slags rollespill, der han var konge med Burger King krone og greier.


Snikbilde... 

Nå om ikke lenge skal visst Ayusa (underorg) komme på en slags hussjekk. Jeg er egentlig ganske overraskende fornøyd med dem, siden jeg tidligere har hørt litt dårlige rykter. De sjekker opp med flere forskjellige personer, og områderepen min skal ha en slags frokost med alle utvekstudentene her i området om ikke så lenge! 

Sine

14.08.2012, 23:09

Kl 5pm

Sååå dere, i går var min første dag på Lyman High School! Skolen er, som jeg har sagt tidligere, giiga. En lærer sa ca 3000 mennesker, stor forskjell fra Bjertnes Videregåendes 500... 

Jeg stod opp ca 6am, gjorde meg klar, smurte matpakke og rundt 6:50 satt Cait og jeg i bilen sammen med Leigh Ann, som kjørte oss. Var sånn passe nervøs akkurat da! Vi ble droppet av på skolen, og jeg ble først med Cait for å si hei til vennene hennes før jeg gikk til min første time: engelsk. Vi gjorde ikke noe særlig i noen av timene egentlig, det var for det meste bare snakk om regler og forventninger til de forskjellige klassene. Må innrømme at jeg kanskje hadde litt for høye forhåpninger til den første dagen, jeg innbilte meg av en eller annen grunn at folk kom til å vite at jeg er fra Norge og være skikkelig interesserte. Men de fleste visste ikke at jeg var ny i det hele tatt før jeg fortalte det selv! Så når jeg prøvde å få frem det på en eller annen måte, gikk det bedre. 

Læreren i fysikk, som er det faget jeg hadde før lunsj, spurte om det var noen nye i klassen, og jeg og en annen rakk opp hånda. Så i slutten av timen spurte hun om jeg visste hvor kantina var, og da sa en gutt og jenta jeg sitter ved siden av at de kunne følge meg! Så jeg endte opp med å spise med jenta, og etterpå viste hun meg litt rundt. En annen fyr i fysikklassen lurte på om vi bodde i igloer. Som Leigh Ann sa: Yes, we live in igloes in Norway, and they are pink.

Jeg må nesten fortelle om psykologitimen min. Læreren har et ganske kult rykte på seg, så jeg var litt spent på hvordan timen kom til å bli. Da jeg kom inn i klasserommet var det helt mørkt der, stolene stod i en ring og det stod på høy musikk. Det eneste lyset i hele klasserommet var en rød lampe på et bord mitt i rommet. Læreren hadde på seg en rød toga og sånn krans på hodet, han så ut som Jesus.. Han gikk rundt med lampa si, tok den opp i ansiktet til hver og en og spurte om forskjellige ting. Var han ikke fornøyd med svaret, holdt han lampa der helt til han fikk et nytt. Haha, den klassen ser jeg veldig frem til! 


Min kjære gamle skole, Bjertnes! Veldig fin, jeg vet

Skal snart skrive om dagen i dag! 

Sine

14.08.2012, 04:03

Lørdagen stod vi opp tidlig som vanlig, og dro til en elv-ish ting, hvert fall ferskvann. Vi dro ut i en båt, og tok på oss våtdrakt...

Og vi hoppet ut i vannet


Med snorklene våre.

Og det vi gjorde, var å svømme med disse karene!


Manatee, eller på norsk: sjøku! Haha. De er myyee større enn den ser ut som på bildet. 


Litt mer som det her. Her med en baby! 

Da vi først hoppet ut i vannet var det skikkelig skummelt, for vannet var ikke veldig klart så jeg var sikker på at manateene kom til å.. jeg vet egentlig ikke var jeg var redd for, men det var skummelt. SÅ kom plutselig den første manateen opp fra vannet, og det var så kult! De bare poppet opp over alt, og pga vannet visste du aldri hvor den neste kom til å komme opp. Dere vet hvordan alle vil svømme med delfiner i Florida? Vel, hvor mange kan si at de har svømt med en sjøku?? 

Søndagen dro vi også ut i båt, denne gangen ut på sjøen. Det var bare sju personer i båten - oss fire, to andre og kapteinen. Denne dagen dykket vi etter kamskjell! Dere vet de som åpner og lukker seg av seg selv? Det var utrolig morsomt! Vi hadde snorkler, dykkemasker og svømmeføtter. I starten var det ganske vanskelig å se dem, men etterhvert ble det mye lettere! Jeg føler jeg har fått oppleve så mye allerede, og jeg er virkelig takknemlig for familien min! 

I morgen skal jeg fortelle om første skoledag.......

13.08.2012, 03:04

Kl. 9PM

Hei!

Torsdag kveld pakket vi sammen litt ting, tok på oss pysjene våres og entret campingbilen. Cait og jeg la oss i hver vår seng og så på film/ sov til vi kom til Homosassa. Jeg våknet ikke da heller, så jeg sov egentlig til neste morgen. Leigh Ann hadde visst prøvd å snakke til meg og greier, høhø. Neste morgen dro vi til....


Homosassa Springs Wildlife Park! Weirdo pose, jeg vet


Thanksgiving dinner!


Manateee, skal fortelle mer om dem senere

Nå skal jeg legge meg, forteller om dag 3 og 4 i morgen! Da gjorde vi noe ganske spennende :) 

Sine

 

09.08.2012, 21:59

Kl. 3pm

I går tidlig (kl 7 for å være helt nøyaktig) dro vi til skolen for å skaffe meg skoleplass. Da fikk jeg også en schedule, altså en timeplan, med hvilke fag jeg skal ha dette året. De fagene jeg skal ha er:

1. English 3

2. American History

3. Algebra 2

4. AP Psychology

5. Early Childhood Education

6. Television Production

7- Physics 1

Jeg kommer ikke til å ha alle disse fagene hver dag, de vil bli litt fordelt. Bokstavene under betyr hvilket fag. 

Mandag og torsdag: 1, 3, 7, 5

Tirsdag og Fredag; 2, 4, 7, 6

Onsdag: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Onsdager er visst litt kortere enn de andre dagene, selv om det ikke ser sånn ut! Hver lærer har sitt eget klasserom, så vi elever må flytte på oss hele tiden. Som sagt er skolen ganske STOR, og klassene mine er ikke helt rett ved siden av hverandre heller... Jeg tok meg den frihet til å tegne opp for dere i Paint. De oransje rutene er der klassene mine er, og de rosa strekene går til hvor den neste er. Husk at jeg ikke kan gå rett frem heller, må masse inn og ut og opp og rundt bygninger. 

Dette er for mandag + torsdag.Tirsdag + fredag.

f
Og onsdag. Heldigvis er dette bare en dag i uka!

I kveld drar vi ut på nye eventyr - nemlig på tur med campingbilen. Hva og hvor vi skal kan jeg fortelle når jeg kommer tilbake igjen, men jeg er helt sikker på at det blir gøy og spennende, og jeg gleder meg! Tar nok ikke med pcen, men skal helt klart ta med kameraet, så dere får se bilder på søndag. MANDAG er første skoledag...... Og jeg må ærlig si at jeg gruer meg utrolig mye. 

Til Mathias og Amalie: Jeg har hatt det veldig bra, tusen takk! Det var veldig gøy å kjøre i helikopter, det burde dere prøve en gang :) Håper dere har det bra hjemme i Norge, kanskje vi kan skype en gang! 

- Sine

09.08.2012, 03:12

Hei!

I dag har Adrian, Emily (søstra til vmor, hun er 20), Cait, kjæresten til Cait og jeg vært ved en springs, som er en kilde fra bakken. Vannet der har samme temperatur hele året og er ganske kaldt, som vil si ca den temperaturen vi har i sjøen på det varmeste i Norge. Det er også strøm i vannet, så tubing er veldig populært! Tubing er store baderinger som du flyter på med strømmen. Dette var en veldig avslappende og rolig dag, og for en gangs skyld fikk jeg pleid brunfargen litt! Tror jeg fikk litt farge også, siden det første Leigh Ann sa når hun kom hjem, var noe sånt som "Look at that! You're not supposed to get color like that, you live in the snow!" Lå en stund ved bassenget og solte meg i dag også, og fikk lest litt i boka mi. Er på side 30, av 500........ Lykke til. Starter på skolen på mandag altså, som vil si at jeg har 4 dager på 470 sider. Igjen, lykke til. 

Disse to bildene er fra det åpne området i midten, også er det en slags 'elv' på hver side der man flyter med tubene. 

Vi spiste middag ute i dag, på en sushi restaurant... Leigh Ann quote: "We picked the one Norwegian girl that doesn't eat salmon". Haha, med andre ord: ikke min favoritt. Men Cait og jeg spiste kylling teriyaki (anbefales), så det gikk bra! Føler at dette er en skikkelig matblogg, men må bare si at vi spiste på Simly Frozen Yoghurt til dessert igjen, fortsatt like godt! Skal prøve å ikke skrive hva vi spiser hver dag. Okei, en til da: vi spiste på Waffle House til etter-frokost-frokost, som er et skikkelig typisk amerikansk frokoststed. Sånn som alltid er i filmer med røde seter og gamle, søte damer med hårnett som serverer. Adrian tok oss med dit fordi jeg tidligere forklarte hvordan våre vafler er hjemme, og vaflene der var nesten sånn som de i Norge. 


Frozen Yoghurt!


Chocolat Chip Waffle

America makes me fat. Ok, slutt på matprat. 

Sine

08.08.2012, 01:21

Først må jeg si at vi er ute og kjører hele tiden. Vi kjører til forskjellige butikker, til steder å spise, for å se på ting osv. Når vi drar ut på en ting, aner jeg aldri hvor lenge vi kommer til å være borte eller hva vi kommer til å gjøre. Feks i stad spurte Adrian (vfar) om jeg ville ta ut noen penger i minibank, så da kjørte han, jeg og Cait bort for å gjøre det. Etter det skulle vi egentlig hjem, men så skulle vi ikke det likevel. Elsker at familien min er så spontane, og at vi gjør ting hele tiden! Negativet er at jeg aldri tar med kameraet, siden jeg tror at vi bare skal en tur på matbutikken eller til minibanken. Derfor blir det masse mobilbilder her, men det er vel bedre enn ingen bilder? Må begynne å ta med kameraet hver gang jeg setter meg inn i den bilen.

Som sagt dro vi for å ta ut penger i stad, og etter det, som noen kanskje gjettet.....

 
... kjørte vi i helikopter! Adrian kjørte, og Cait og jeg satt på. 


Cait!


Her ser dere skolen! Alle de hvite byggene der, også er det football, baseball, tennis og basseng bak.


Her er kjøpesenteret vi var på her om dagen! Kinoen er også her. 


Og huset! Ganske dårlig bilde, men dere ser greia. På siden der står motorhuset, eller campingbilen om du vil, også har vi selvfølgelig bassenget. 

Vi måtte lande litt tidligere enn planlagt pga været, for siden vi er i Florida må du jo selvfølgelig regne minst en gang daglig. Uansett var det utrolig gøy! Følte at vi var inne i Google Maps eller noe sånt. Adrian lovte at vi skal opp igjen da, på en litt lengre tur, så da ska ljeg prøve å ta med kamera!

Sine

07.08.2012, 23:10

Gjett hva vi driver med!
Sine

07.08.2012, 19:25

Skrevet i går kveld

Så i dag var vi hos legen for andre gang, og det ser ut som om vi må tilbake dit igjen. For å kunne skrives inn i skolen må du nemlig få et spesielt legeskjema, og for å kunne spille sport må du få et annet. Første gangen vi var hos legen manglet jeg bevis på en sprøyte, så dette måtte jeg få mamma til å hente på legekontoret i Norge, skanne og sende på mail. Jeg fikk det i dag tidlig, så da dro vi tilbake igjen. Plutselig sa legen at okei, det så ut som om jeg bare manglet en sprøyte, og den kunne vi ta med en gang! Heeldigvis fant vi ut at jeg hadde tatt den, men jeg hadde selvfølgelig ikke papirer på den. Jeg klarte å finne det inne på mailen min på iPaden til Leigh Ann fordi jeg hadde sendt den til STS. På norsk selvfølgelig, men jeg bare oversatte så det gikk greit. Så etter et par timers venting og sjekking av øyne, ører, hjerte, puls, vekt og alt annet mulig rart, fikk jeg tilslutt skjemaet for sport. Det for skolen, som egentlig er det viktigste fordi jeg trenger det for å få skoleplass, det hadde de ikke der. Så nå må vi prøve å få tak i det, også tror jeg vi må tilbake igjen. 

I dag (dagen etter jeg skrev det over) var jeg hos legen for tredje gang, denne gangen sammen med områderepen min. Nå fikk vi endelig ordnet det, så nå må vi bare vi papirene til skolen så er alt ordnet!

Etter at vi hadde plukket opp Caits bestevenn Megan fordi hun skal overnatte, dro Cait, Megan, Adrian (vfar) og jeg på Simply Frozen Yoghurt. Åå, det er så godt! 


Du tar en kopp, også kan du fylle så mye du vil av hver smak opp i koppen. Anbefaler Cookies & Cream og Red Velvet Cake! Du kan også ta oppi ting som godteri, frukt osv. 


Ser kanskje ikke så god ut, men NAM! 

Nå på kvelden tok Cait, Megan og jeg et bad i bassenget. 


Og Maya da. Hun går ikke lengre enn til det første platået, med mindre hun har flytemadrassen sin. Søta!

Når jeg kom inn igjen, hadde stakkaren bæsjet på gulvet på rommet mitt. Og siden dette er et typisk amerikansk hus, har det selvfølgelig også tepper over hele gulvet... Det går selvfølgelig ikke an å være sur på henne da, siden hun er så skjønn! 

I morgen skal vi ut på nye eventyr, god natt! Dere sover vel allerede hjemme i Norge.

Sine

06.08.2012, 23:58

Kl. 6 PM

Hei!
I dag stod vi opp tidlig for å dra på orientering på Lyman High School. Tror ikke jeg har skrevet noe særlig om skolen før, men kan fortelle litt nå! Vet selvfølgelig mer når jeg faktisk har startet der. 

Den har ca 2500 elever, skolemaskoten er en Greyhound og skolefargene er blå og gull. Skolen har endel klesregler, men disse kan jeg gå mer inn på senere. Jeg blir nok desverre junior. Leigh Ann (vmor) prøvde å forklare meg hvorfor, og hvis jeg forstod henn rett er det fordi senior-klassene er så vanskelige så derfor er det større sannsynlighet for at vi utvekslingsstudenter stryker, noe som vil påvirke strykeprosenten til skolen/byen/staten negativt. Skolen starter 13. august, med andre ord om en uke, og slutter sannsynligvis rundt 29. mai. Jeg vet FORTSATT ikke hvilke fag jeg skal velge, og har ikke veldig god tid på meg, så det må jeg finne ut snart! Skolen ligger ca 15 min fra huset, og til skolen kommer Leigh Ann til å kjøre Cait og meg. Hjem igjen tar jeg skolebussen, med mindre jeg er med på noen aktiviteter som gjør at jeg må bli hentet. 

Og ja, det er en ingeniørskole, som vil si at det er klasser for de som vil bli dette. Her ser dere også Greyhounden. 

Da vi kom til skolen gikk vi først på et slags møte som ikke varte så alt for lenge. Der snakket de bare fort om litt diverse regler og om skolen generelt. Etter dette hentet Cait timeplanen sin, og vi gikk rundt på skolen og så litt. Den er STOR, jeg kommer til å være helt lost. Jeg tenkte at denne dagen kunne være en god mulighet til å kanskje bli kjent med litt folk, kanskje finne noen jeg kan sitte med i lunsjen så jeg ikke må spise alene på do (høhø, klassiker), men den personen jeg snakket mest med var en lærer fra Sør Afrika. Så hei til et par junior-folk som Cait introduserte meg til, men that was that. Folk kommer nok ikke til å vite at jeg er ny engang, siden det er så mange folk! Forhåpentligvis overlever jeg, da. 


Kart over skolen, jihu. Kommer til å måtte gå med nesa i den her de første månedene!

Her er boka jeg må lese før skolestart. Har ikke starta enda, tror kanskje jeg må starte nå snart! Må også fylle ut en masse ark om personene og qoutes (sitater) og handlingsreferat osv. Yey. 

Du kan si jeg gruer meg litt til skolestart nå, det er om EN UKE.......

Sine

06.08.2012, 03:30

Senga mi, som jeg eelsker


Klesskapet mitt, skal nok fylles opp litt mer etterhvert!


Og klesskap nr 2. 


Night stand og senga. Du ser den boka der? Den må jeg lese ut FØR skolen starter, som er en uke til. Har ikke starta. 


Søte vifta mi!

Kan vise dere veggen min senere, love it <3

 

05.08.2012, 22:32

Kl 3.32 PM

Lørdag tok Adrian av toppen på Jeep'en for å ordne noen greier, så da tok vi oss en tur uten tak! 


Later som jeg kjører daah!

Vi dro også og matet baby alligatorer, scaryyy. Med pølse faktisk. Alle pølsebitene mine bare datt av da... 

Cait og jeg bestemte oss for å lage en kake-ish greie som består av en type frokostblanding, smør og marsmallows. Men siden vi ikke hadde marsmallows, gikk vi til 7eleven som er rett nedi gata her. De hadde det ikke der heller,  så da bestemte vi oss for å gå til CVS som er en slags butikk. På vei dit klarte jeg å sparke tåa mi i bakken og skrapa opp hele greia. Digg! Så da måtte vi kjøpe plaster, også satt vi mitt i gangen på CVS og plastra tåa mi... Hahah, tror det så litt dumt ut. Men vi fant hvertafll marsmallows! Så mens vi spiste Krispy kake-greiene og godteri som vi også kjøpte på CVS, så vi på .... wait for it... Twilight. På kvelden i går dro hele familien på kino sammen med kjæresten til Cait. Her er det helt vanlig, at hele familien drar sammen på feks kino, så vi så Step Up Revolution. Anbefales! 

Søstra til Leigh Ann (vmor), Emily, kom også på besøk og skal bo her i et par dager, så i dag dro hun, Cait og jeg på Altamonte Mall, som ligger 10 min unna. Jeg kjøpte litt klær til skolestart. Vi har også vært på møbelshopping for Emily, så Cait og jeg chillet for det meste i sengene. 

FORFERDELIG bilde men who cares

Nå har jeg akkurat skypet med familien i Norge, koselig! Vi snakkes senere!

Sine

05.08.2012, 05:56

Kl 11:55 PM

Hey, har det fortsatt veldig bra her! Og gøy å se at det er så mange som titter innom her. I går var vi blant annet og ordnet med nytt abonnoment og amerikansk nummer til meg, så hvis noen vil ha det, let me know! Da vi spiste lunsj på en restaurant i går, begynte det å tordne og lyne og regne og hele pakka. Tidligere på dagen var det til og med stormvarsel på radioen, et langt pip mitt i en sang. Jeg tenkte liksom OMG VI MÅ EVAKUERE eller noe, men Cait (vsøs) bare null stress. Da vi var på vei hjem etter å ha ordnet med abonnoment til meg og ny iPhone til Cait, stoppet plutselig hele svære trucken på vei inn på motorveien. Den var visst ødelagt på en eller annen måte, så den måtte taues vekk. Adrian og Leigh Ann bare "we have like four more cars to drive, so I think we'll live", og det er faktisk sant. Det er fire andre biler her. Heldigvis er den fikset nå! Den er giga, det er den de kjørte til og fra flyplassen og. Det er åtte seter der (og igjen til Lilleseth og Skiaker: bare tre seter mindre enn den vi hadde, ellers er den helt lik), og som sagt rekker hjulene meg til skuldrene. 

Da vi enedelig kom oss hjem etter at trucken var tauet, fant vi ut at pga stormen hadde strømmen gått. Et tre i hagen til et hus rett nedi gata her hadde falt ned, og en stor kvist hadde falt på strømledningen. I tillegg hadde den falt på taket deres, og på bilen og knust ruta. Så Cait og jeg spilte først litt brettspill, før hele familien rømte ut i the motorhome, altså campingbilen. Den er også GIGA. Vi skal på flere turer med den dette året, så jeg kan vise dere bilder osv senere! Heldigvis kom strømmen tilbake igjen ganske fort, så da spiste vi pizza og så på en film. Jeg elsker sofaene, de er store og kjempegode, OG du kan ta ut sånn ting til beina, sånn som på noen liggestoler. Love them


Treet som falt på strømledningen
- Sine

04.08.2012, 06:14

12:14 AM

Hei! 

Nå sitter jeg i queen size senga mi som jeg eeelsker, sammen med vsøs. Tenkte jeg kunne fortelle litt om den første dagen min her!

Jeg måtte ta et slags tog (?) fra der jeg gikk av flyet, til der jeg skulle hente bagasjen min. Først tenkte jeg at jeg helt sikkert kom til å ta det feil vei eller noe sånt, men det gikk bare en vei, så det var jo greit. Da jeg gikk av toget på neste stopp, og gikk mot bagasjebåndene, så jeg vertsfamilien min med en gang. De stod og vinket med plakater (som jeg kan vise dere senere), og det første møtet var absolutt ikke kleint eller noe sånt! Jeg fikk en klem av alle tre, de spurte hvordan man uttaler navnet mitt (hahah, Siiinaa), og så gikk vi for å hente bagasjen min. 

Bilen (trucken) deres er ENORM. Hjulene rekker meg kanskje til skuldrene... Huset er helt nydelig, jeg elsker det! Det er sååå amerikansk. Til Lilleseth og Skiaker: det ligner veldig på det vi leide, bare med en etasje. Og btw, vi kjørte forbi den outleten vi var på! Anyways, jeg elsker rommet mitt, og stua, og alt. Spesielt senga. Så før vi kjørte hjem, stoppet vi et sted (Chilies tror jeg?) for å spise lunsj. Veldig god mat! All maten hittil har egentlig vært god. Etter at familien hadde vist meg rundt i huset, vist meg kattene Kona og Cashmere og nyydeligste hunden Maya, hjalp Cait (vsøs) meg med å pakke ut tingene mine. Så kom områderepen min en tur på besøk. Hun heter Ellen og virket veldig hyggelig!

Etter det dro vi på The Melting Pot, som er en restaurant, i bursdagen til søstra til Adrian (vfar). Det var bare nærmeste familie der, noe jeg egentlig er litt glad for så det ikke ble så mange på en gang. Alle var veldig koselige! Greia med The Melting Pot er at til middag kan du velge forskjellige sauser eller noe liknende, også velger du hva slags mat du vil ha, feks kylling eller reker eller steik osv. Så putter du disse i denne kokende sausen, venter, og spiser! Veldig godt hvertfall. Til dessert var det sjokolade i kjelene i stedet, også dyppet vi jordbær, brownies, marsmellows osv. Litt vanskelig å forklare, så her er et bilde fra google.... Så bra blogger er jeg. 

Sånn så forretten vår ut, med forskjellige typer ost i kjelene. 

Også må jeg bare vise et bilde av Maya. Hun og jeg er bestevenner allerede. Here you go, this is my sweetie:

Jeg har det hvertfall kjempebra, og koser meg veldig sålangt! Dagen i dag (dag nr. 2) har vært litt actionfyllt, hahah.. Så jeg får fortelle om den i morgen! God natt people, eller kanskje god morgen...

Sine

04.08.2012, 06:13

Siste dag! Dagen startet med Class, der vi blant annet gikk gjennom ting vi har snakket om tidligere. Vi fikk også et ark hver tapet til ryggen, også skulle alle i gruppa skrive en koselig ting på de andres uten å se på sin egen. Meningen var at man skulle brette den sammen, og ta den frem hvis du en gang i løpet av året føler deg litt nedfor. Super koselig! Man blir så glad av å lese sånt. Vi hadde også en og en  pep-talks med Kristina (leder). 

Resten av dagen gikk til å pakke, og øve. Jeg husker ikke helt om jeg har fortalt dere om showet vi skulle ha denne siste dagen, men det er hvert fall en del av STS Olympics som gikk gjennom hele uka. De to "lagene" eller klassene eller hva du vil kalle dem, har konkurrert i de ulike amerikanske sportene i tillegg til en quiz om NY. Dette showet var liksom siste del av STS OL. I gruppa vår delte vi oss inn etter nasjonalitet, også skulle vi gjøre noe hver som hadde med landet vårt å gjøre. Vi norske fant ut at vi ville spille De Tre Bukkene Bruse, eller The Three Goats Bruse som vi kalte det. 

Aase og Nikolette gjør seg klare... Nikolette og Janne


Janne (forteller)Nikolette (troll) og meg (Little Goat Bruse)


Ine (Medium Goat Bruse)Veldig uklart bilde, men her er Aase (Biggest Goat Bruse) på vei til å drepe trollet... Hahahha


Og her er lederne! Svenske Frida, svenske Fredrik, norske Silje og svenske Kristina. 

Jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra på denne campen, og jeg anbefaler andre å gjøre det samme hvis dere skal til USA med STS! Jeg har fått venner som skal til overalt i USA, blitt litt vant med å snakke engelsk, og jeg føler at det var en soft landing, noe som også er poenget. Jeg er også veldig glad for at jeg ikke har skikkelig jetlag når jeg møter vfamilien for første gang, det hadde vært litt kjedelig. Anbefaler det hvertfall! Så dere som drar til NY i dag eller senere burde glede dere:)

Sine

 

04.08.2012, 04:50

Denne dagen var også en av de beste. Dagen startet med Class i US history, hvor vi hadde en utrolig kul lærer som faktisk gjorde historie morsomt. Etter Class dro vi på stranda! Jones Beach på Long Island var en utrolig fin og ikke minst stor strand. Der var vi fra tre-tiden og helt til kvelden, og bare koste oss, badet, tok bilder, slappet av og spiste. Masse usunt, selvfølgelig. Her er litt bilder:
Janne, meg, Aase og Ine
Minasøta!
Skal vi seeee. Jan, Ine, Mina, Janne, meg, Aase, Linn og Mathilde. Nordmennaa + Jan.Random amerikaner vi fikk mailen til. Let me know hvis noen vil ha mailen og vil snakke litt med denne kjekkasen!
Aase, Mina, Linn og Janne

 

Hadde en kjempe fin dag!

Sine

 

 

 

02.08.2012, 14:16
Hei! Naa sitter jeg og Aase paa La Guardia flyplass i NY og venter paa aa faa gaa paa (hahahha) flyet. Det er ipader her, som vi sitter paa naa. Vi to, itillegg til Janne of Nikolette har gater paa samme sted. Det er boarding til Florida om 15 min, og jeg maa si at nervene har kommet naa! Samtidig gleder jeg meg veldig til aa endelig mote familien. Haaper dere koser dere hjemme i Norge:) Deanne ipader var veldig irriterendes aa skrive paa siden det er auto correct til engelsk, saa jeg tror vi heller snakkes i Florida!
See ya!

02.08.2012, 02:13

Denne dagen var absolutt en av de beste! Vi var i NYC og Times Square hele dagen, spiste lunsj på Hard Rock Cafè og middag på Subway. På kvelden tok vi en Ferry Tour rundt Manhattan - altså ferje på vannet. Har så mange bilder så poster heller noen av dem enn å skrive så mye! 1: Mina og meg, 2: Silje, Janne og Aase, 3: Aase, meg og Mina, 4: subwayen


Grand Central Station, meg på toppen der


Times Square!The Naked Cowboy, hahaha! Skvatt skikkelig da han bare løfta meg opp


1: Ferryen, 3: det bygget med svart på toppen er de nye Twin Tower-bygget, 4: Brooklyn Bridge


Dere ser det hellikopteret på det første bildet? Det er OBAMA! Han var visst i byen samtidig som oss


Limo på vei fra ferja tilbake til Times Square! Franchesca, Mina, meg og Aase

Times Square at night time! Leder-Silje i bakgrunnen, hahah1: Silje, Mina, meg og Aase i Times Square, 2: Mina og meg, 3: meg og Aase, 4: Aase, meg og Mina foran limoen!

 

- Sne

01.08.2012, 22:01

15.00 PM

Dagen startet med Class, før det var mer amerikanske sporter. Først baseball, så amerikansk football med Coach Bob! Så badet vi i bassenget og hadde synkronsvømming! Vi vant, woho


Vi måtte gå med disse utrolig kule badehettene...

Så var det cheerleading med en ordentlig cheerleader! Det var ganske gøy. 


Gjett hvem som er Lyman high schools nyeste cheerleader! 

 

 - Sine

01.08.2012, 18:53

12.53 PM

Har masse bilder aa vise dere, men siden det ikke er traalost nett her maa vi paa the library for aa vaere paa pcen. Naa tok jeg faktisk med minnebrikka til kamera for aa faa lagt ut bilder til day 1, 2 og 3, men selvfolgelig er det ingen steder aa faa plugget den inn. Bare USB, noe jeg ikke har med! Saa bilder faar komme i morgen, naar jeg har kommet meg til vertsfamilien! Gleder meg masse til aa se dem, de har sagt de skal mote meg for jeg har hentet bagasjen min tilogmed:) Koser meg hvertfall masse her, og har faatt sett mye av NY!

Den tredje dagen her paa The College of New Rochelle, tilbragte vi i byen. Vi satte oss paa bussen etter frokost med de gule fine tskjortene vaare og fikk med oss boxed lunch, altsaa lunsj i en boks. Ikke supergodt, men cookien reddet dagen! Ingen maaltid uten dessert her, hei fatcamp. Forst kjorte vi inn til byen og til Central Park, hvor vi gikk av bussen for aa gaa litt rundt.

Busseeen


Hele gule gjengen i Central Park ved John Lennon sitt minnemerke 'imagine'. 


Linn, Mathilde og Ine


Meg og Aase! 

Saa fikk vi litt tid til aa gaa i Soho paa shopping. Fant ikke saa veldig mye her, noe som var litt kjedelig, men det var veldig koselig aa gaa rundt der!


Sena og Olsa, AKA Sine og Aase.. 

Paa kvelden naar vi kom hjem hadde vi blant annet Rehearsal til et show vi skal ha siste kvelden, i tillegg til at noen saa en film. Jeg gikk aa la meg jeg, hehehe... Naa er det lunch, ikke boxed heldigvis, saa jeg maa loepe! Snakkes i morgen i FLORIDA!

- Sine

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits