Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

30.09.2012, 15:30

Hei!

I går var slutten på homecoming week: homecomingdansen! Etter at vi hadde ordnet oss her hjemme og tatt et par bilder utenfor huset, dro Caitlin, kjæresten og bestevennen hennes, vfar og vmor til Croster Roost for å ta mer bilder. Croster Roost er ved en liten innsjø og nesten alle kommer dit for å ta bilder. Etter at vi hadde tatt litt dro alle utenom meg på middag et sted. Jeg ble igjen for å finne de jeg skulle gå med. Det var forresten ganske vanskelig, fordi det var så sinnsykt mange der. Gikk litt rundt og snakket med andre jeg kjente før jeg endelig fant dem, men da var de så og si ferdige med å ta bilder. Fikk derfor bare et par bilder med noen av dem. 

Etter dette dro vi for å spise på Red Lobster. Vi hadde bestilt bord, men når Bree hadde ringt for å bekrefte hadde de sagt at de ikke tok bestillinger. Såå derfor ventet vi. Ventet i over en halvtime siden vi var så mange (15stk) før vi gikk til restauranten ved siden av, Olive Garden, der de sa at de hadde 10 min ventetid. Men etter en liten stund kom dama fra Red Lobster løpende etter oss og sa at bordet vårt var klart. Haha, så da gikk vi tilbake igjen, og fikk gratis forretter fordi vi måtte vente så lenge, woho gratis mat!

Middagen starta litt kjedelig siden jeg bare kjente halvparten, men det ble mye bedre etterhvert! Det samme med dansen, (vi kom forresten halvannen time for sent pga maten,) den startet ganske kjedelig men etter at jeg fant meg folk som hadde det gøy, ble det mye morsommere. 

Det er hvertfall helt klart at de ikke danser likt her som hjemme. Når vi kom spilte de spanske rolige sanger (wtf?) og for det meste gikk det i sanger jeg aldri har hørt før, noe som var litt kjedelig... Folk tar den litt vel langt på dansegulvet her. 

Uansett, her er kjolen min:


Bak huset våres, med Cait og kjæresten hennes, han er HØY


Dale, Caitlin, Ashley og meg


Briana

Alt i alt hadde jeg en ganske bra kveld, møtte nye folk, og jeg fikk se litt av hvordan amerikanerne fester.. hehe

I dag skal jeg egentlig ikke gjøre noe spesielt. Har selvfølgelig lekser siden dette er USA og de elsker helgelekser, men bortsett fra det skal jeg skype med folk jeg ikke har snakket med på en stund. Blir braa! Snakkes!

29.09.2012, 21:39

Hei! Fredag var jeg på min første pep rally. Pep rally er for å få opp school spiriten før hjemmekamper i amerikansk football. Vi hadde en pep rally for et par uker siden, men da var jeg syk, derfor var dette min første! Ikke bare var det min første, men siden jeg var med på powderpuff var jeg også i paraden. Tror dette er en av de største pep rallyene dette året, fordi det er homecoming week. I stedet for å ha det i gymsalen som er det vanligste, hadde vi denne på footballbanen så det skulle være nok plass. I paraden gikk vi en runde rundt banen sammen med mange andre lag og klubber, mens resten av skolen satt på tribunen og heiet. Når vi var ferdige med å gå gikk vi også til tribunen for å se på noen lag og klubber opptre, som bandet, danserne, cheerleaderne, stepping (steppelaget vårt er visst utrolig gode!) og powderpuff cheerleaderne, altså guttene, som danset. Det var helt klart det morsomste!

På kvelden var det årets største footballkamp: homecoming game! Vi malte oss i ansiktet med blått og gull, og jeg hadde det kjempe gøy! Greyhounds vant 24-0, så det var bra. Begynner å fortså litt mer av spillet nå, spesielt etter at jeg spilte selv. Men mesteparten av tiden heier og skriker jeg når resten gjør det, hehe.. Mer komplisert enn det ser ut som! 

I dag var jeg først på trening, så dro Cailtin, vmor og jeg og ordnet neglene våres. Senere i kveld har vi nemlig homecoming dansen! Kjolen er på plass (var faktik såpass heldig å ha en herlig vmor som betalte den for meg, supersnilt) og dere får sikkert se den i morgen. Nå skal jeg snart begynne å ordne meg! 

Bilder av powderpuff cheerleaderne fra pep rallyen:

Får forresten nesten daglig kommentarer på hvor små føtter jeg har her. Bruker 36/37, ikke akkurat så veldig unormalt i Norge! Har hvert fall helt klart mindre føtter enn han her: 


Han er sånn tre meter høy da, så kanskje ikke så rart.

Snakkes!!

29.09.2012, 18:35

Torsdagens tema i homecoming week var neon day/80s. Onsdag var jeg på shopping med Ray og Elaine for å kjøpe 80s klær, vi hadde det veldig gøy! Kunne veldig ønske jeg hadde farmor og farfars klesskap her, sånn at antrekket kunne sett litt sånn ut:Men siden jeg ikke hadde det, ble dette mitt 80s antrekk: 

Torsdag var også dagen for powderpuff! Det går ut på at jentene spiller amerikansk football, mens guttene er cheerleadere. Juniorjentene spiller kamp mot seniorjentene, mens guttene cheerer. Siden jeg er junior var jeg med på juniorlaget, og vi hadde en trening denne uka og en trening forrige uke. Seniorjentene har visst trent i rundt en måned, så de hadde litt fordeler. Uansett, før kampen dro jeg hjem til to jenter som er med på powderpuff, Jasmine og Danielle. Vi spiste kake, pizza, sjokolade, og jeg hadde min første slurpee, som er som slush bare med forskjellige brussmak, som cola eller fanta osv. Veldig god! Og med andre ord: veldig bra oppladning til kampen, tjohei. 

      

Når du spiller powderpuff får du en tskjorte, som er halve moroa. Jeg hadde selvfølgelig 'Norway' bak på min! 
Hele laget! Jeg er ganske i midten, nest bakerste rad. 
Jasmine, meg, Danielle, Lindsay

Vi tapte selvfølgelig, 24-8. Som du kanskje ser på bildet var det dessverre ikke så veldig mange som kom for å se på, i forhold til sånn det er på de ordentlige footballkampene. Spilte i sånn ca 10 min gjennom hele kampen, siden vi var så mange jenter. Men det gjorde egentlig ikke så mye, hadde det gøy fordet! Anbefaler andre utvekslingsstudenter å bli med på powderpuff, selv om du ikke kjenner noen andre som skal. Jeg kjente en, men vi hadde ikke trening sammen så var ikke noe med henne i det hele tatt. Ble kjent med mange nye!

27.09.2012, 02:31

Homecoming week er noe de fleste high schools i USA har vært år. Det er en uke der skolen tilbyr masse aktiviteter og morsomme greier, som ender i en homecoming footballkamp på fredagen og en dans på lørdagen. Denne uka er det også powder puff game, som jeg skal fortelle mer om senere. Hver dag denne uka har et eget tema, der elevene og lærerene kler seg ut på skolen. Kunne virkelig ønske vi hadde noe som dette på skolen i Norge! Mandag var temaet Time Travel Day, og man kledde seg ut forskjellig ettersom hvilket trinn man går i. 

Freshmen: futuristic

Sophomores: 70s

Juniors: 50s

Seniors: prehistoric

Det morsomste var egentlig hva seniorene gjorde ut av det. En kompis av meg ropte på meg i gangen, men når jeg snudde meg kjente jeg han ikke igjen siden han hadde skjegg og hele huleboerpakka. Haha, utrolig gøy at de gjør så mye ut av det! Siden jeg er junior skulle jeg kle meg fra the 50s, noe som egentlig var litt vanskelig. Hadde jeg vært hjemme hadde jeg nok funnet noe bakerst i klesskapet, men 50s klærne fikk dessverre ikke plass i kofferten. Hadde skikkelig lyst til å gå i antrekket under, men tok den desverre ikke så langt... Gikk heller bare for krøller i håret, sløyfe på hestehalen og polkadott-hårbøyle med sløyfe på. 


Cait er sophomore, så hun hadde 70s. JA jeg står på tå, fordi hun ble så sinnsykt høy med de hælene...... Liker ikke alltid å være lav

Tirsdagens tema: American pride! De fleste hadde på seg rødt, hvitt og blått, mens andre tok den helt ut og kledde seg ut som Statue of Liberty eller Abraham Lincoln. Noen hadde også t-skjorter med Canada eller andre flagg på, eller Made in China på ryggen... Fikk høre dagen før at jeg burde gå med et norsk flagg, men jeg gikk for American i stedet jeg. 

Fikk utrolig mange komplimenter på skjørtet mitt, så koselig! Det er noe jeg elsker med amerikanere, føler folk kommenterer klærne mine nesten hver dag, som regel fremmede på skolen jeg aldri har snakket med før. Akkurat denne dagen var det drøyt, jeg hadde folk som gikk bak meg og snakket om skjørtet mitt... Liksom en halvmeter bak meg. Vet ikke om de så for seg at jeg ikke skulle høre det eller hva, men var fortsatt koselig da! 

Nå er det to skoledager igjen av homecoming week, så er det selve homecoming, altså dansen. Gleder meg! 

26.09.2012, 18:25

Søndagen i Gainesville brukte vi på å dra litt rundt omkring for å se. Vi dro til et somp hull (? vet ikke helt om det er det det heter...) som var bakken som har falt sammen på en eller annen måte. Det gikk trapper helt ned til bunnen, og vi gikk helt ned. 


<3 beste vertsforeldrene


neglelakken min fra lørdagens kamp! (forrige innlegg: les her)


Vi var på et senter på lørdagen, kjøpte denne shortsen, to singleter, en topp, og et plagg til til hundre kroner! Ååå jeg elsker shopping i USA <3 

Vi dro også til et gammelt hus og fikk en slags tour, var fra 1800-tallet tror jeg. De som bodde der for lenge siden hadde skrevet overalt på veggene, som feks forskjellige oppskrifter, oversikt over klær og over sølvet deres, oversikt over morens menstruasjonsyklus (hahaha tror det trengtes siden hun hadde 15 barn) og oversikt over gjester i forskjellige selskap. Var visst et spøkelse der også, men møtte heldigvis ikke på det. Litt morsomt å se alt sammen, siden damen som fortalte om huset snakket om the Civil War og slaver de hadde hatt i huset osv, og jeg har om det i US history på skolen! 


Voss vann<3<3<3 Blir alltid så glad når jeg ser noe som er norsk.

Nå skal jeg på shopping med en kkompis og en venn av han for klær til i morgen, denne uka er nemlig homecoming week! Forteller mer om det når jeg kommer hjem igjen. Snakkes!

26.09.2012, 17:40

Hei! I helga var jeg ikke i Orlando som jeg tror jeg skrev i forrige innlegg, jeg var i Gainesville. Hehe, vet ikke helt hvor jeg fikk Orlando fra.. Gainesville er helt nord i Florida, og der ligger et av Floridas største college: UF, altså University of Florida. Vi dro til Gainesville med motorhomen, og var der hele helga. Hele lørdagen var vi på campuset til UF, og midt på dagen var jeg på min første ordentlige footballkamp! Vi tok på oss våre blå og oransje outfits, tok på blå og oransje neglelakk og blå eyeliner hele gjengen! GO GATORS


Min fine familie minus vfar, klare for gators game! meg - Caitlin - vmor Leigh Ann 


På campuset til UF er det sånn at ALT er blått og oransje, som er skolefargene deres, til og med skiltene. 


Hahaha kuleste cowboy/gators bootsa. 


UFs maskot: gators. Vi er tross alt i Florida. Overalt på stadiumet stod det 'Welcome to the Swamp'


Hahah dere ser klistremerket på kinnet mitt? Hadde det på gjennom første quarter, og fikk SKILLE. Herregud, utrolig fint med en sirkel midt i trynet. Har bilde, men tror jeg sparer dere for det. Satte den på låret mitt i stedet, og jammen fikk jeg ikke skille der og. 


Før kampen startet, det er Florida!


Dette var det søteste noensinne!! I halftime, altså halvveis gjennom kampen, ropte de opp en haug med gamle menn på banen. Disse spilte for Gators i 1952! 60 år siden!! Med andre ord var de rundt 80 år hele gjengen. Åå de var så søte. 

Hadde en super dag! Selve kampen varte i rundt 3-4 timer, fordi de har så mange pauser. Var utrolig forferdelig varmt, Caitlin og jeg måtte gå inn noen ganger for å ikke svette ihjel. Men bor tross alt i Florida, så klager ikke:))) Møtte også naboen våres der, haha litt tilfeldig. Vfar: we drove two hours to meet our next door neighbour. 

Har litt bilder fra resten av helga, men de får komme i et nytt innlegg. Har fri fra skolen i dag av en eller annen grunn, så vær klar for mange innlegg! Har mye å fortelle!

22.09.2012, 03:31

Skolestyret her i Seminole County holdt en frokost for alle utvekslingsstudentene i fylket, inkludert vertsforeldre og områdereprensentanter. Så i stedet for å gå ut av bilen på skolen sammen med Caitlin som vanlig, dro vmor og jeg til denne frokosten. Med andre ord: jeg slapp første time, woho!

Vi er fem utvekstudenter på Lyman hs, fra Sveits, Tyskland, Japan, Ukraina og meg. Jeg kjenner alle litt, og Meret fra sveits går i psyk-klassen min. Hun dro på Dunkin Donut etter frokosten og kjøpte med en kaffe til meg, snillt! Glemte å si at jeg ikke liker kaffe da, men men.

På frokosten spiste vi litt mat (obviously), snakket, også spurte et par stykker fra skolestyret oss om forskjellige spørsmål som hva som er annerledes fra våres land osv. Herregud, i Kina (tror jeg?) kan man ende opp med å ha skole seks dager i uka fra kl 7-19, og i tillegg bo et par timer unna skolen. Føler jeg er utrolig glad for at jeg bor i Norge! Ilaria fra Italia fortalte om hvor lett hun synes alt er, spesielt calculus (vanskeligste matten), og om hvor lite lekser hun synes hun har. Jeg synes vi har lekseoverload, men hun var vandt med å sitte i mangemange timer hver dag i Italia. Igjen: så glad for skolesystemet hjemme!

Fikk også snakket bittelitt norsk i dag, selv om det var null nordmenn der. Det nærmeste jeg kom var to stk fra Finland, og han ene kunne svensk! Like gøy hver gang noen skjønner hva jeg sier.

Jeg er helt til høyre.

Kom tilbake til skolen mens de fleste var i klasserommene sine, så gjett hvem som var flink blogger og tok bilder av området? Skal vise dere snart!

Nå er jeg on the road:

Superbra bilde. Er i rv'en (motorhome) forresten, hvis noen ikke skjønte det :)
Vi snakkes snart!

21.09.2012, 03:37

Hei! Har fått litt spørsmål som jeg tenkte jeg kunne svare på.

Hvordan er nivået på Amerikansk skole, i forhold til norsk skole?
Det er egentlig et litt vanskelig spørsmål. Jeg føler at vi lærer mer i Norge, og at vi lærer litt mer nyttige ting. Her er det sånn at alt du gjør får du karakter på, fra alle prøver og prosjekter (ofc) til alle lekser, oppgaver i timene og notater du tar. Føler at de gjør ting på en litt unødvendig måte, som at du får karakter på hvordan du setter opp notatene dine eller om du skriver ned alle sprøsmålene på tavla. Jeg har akkurat fått tilbake Progress Report med karakterene mine sålangt i alle fag, fikk A's i alle fag bortsett fra Algebra 2honors som jeg fikk F i... (Fordi jeg akkurat hadde byttet til faget så hadde null grunnlag) Så poenget mitt er at når jeg klarer å få A i (nesten) alle fag, er det egentlig ikke så vanskelig, bare du jobber for det. De fleste prøver er multiple choice, altså flere alternativ. Allikevel er det en del som stryker/gjør det ganske dårlig. Det er bare massemasse jobb, masse lekser og masse vanskelig ord, men jobber du for det, er det nok lettere enn i Norge å få gode karakterer! Noen lærere er veldig snille da, som psykologilæreren min, som lar meg og den andre utvekstudenten i klassen bruke mobilene våre som ordbok på prøver. Fikk høre av flere som har klassen hans på et annet tidspunkt enn meg at han hadde snakket om meg i klassen, fordi han syntes jeg gjorde det så bra! Utorlig koselig å høre! Men for å svare kort på spørsmålet ditt, så synes jeg nivået er lavere her enn i Norge, bortsett fra det at det er masse lekser og at alt teller. 

Kan du ta litt bilder av skolen din, området, skolebuss etc?
Japp har planer om det, bare føler meg ganske dum når jeg går rundt og tar bilder av ting som for dem er helt vanlig, som feks bussene...  Haha tror jeg hadde sett litt rart på noen om de tok bilder av bussene våre, og! 


Prøvde å finne bilder av skolen på google, dette var største bildet jeg kunne finne.. Skal prøve å få tatt noen veldig snart:)

Hvordan går det for deg med engelsken?
Det går litt opp og ned, egentlig. Noen ganger føler jeg at jeg kan snakke i evigheter uten noen spesielle problemer, mens andre ganger klarer jeg ikke finne ord i det hele tatt. På skolen har spesielt English og US History mange vanskelige ord, men det kommer seg! Føler ikke at jeg har den supernorske aksenten, men snakker absolutt ikke flytende enda. Skal skrive litt mer om engelsken senere. 

Hvordan går det for deg på vennskapsfronten? Ser mange sier at det er vanskelig å få seg ordentlig venner og ikke bare bekjentskap. Føler du at du har knyttet deg ordentlig amerikanske vennskap utenom vertsfamilien din? :)
Ikke så bra som jeg håpet dessverre. Helt sant at det er vanskelig å få seg ordentlige venner, og ikke bare bekjentskap! Har endel bekjentskap, men ikke så mange jeg kan kalle 'venner'. De jeg sitter med i lunsjen er vel kanskje det nærmeste jeg kommer. De har spurt om jeg vil gå med dem til Homecoming som er neste uke da, så forhåpentligvis blir jeg litt bedre kjent med dem da! Ellers er det mye lettere å bli kjent med gutter her, de er ofte mye mer åpne. Men jeg jobber med saken, skal holde dere oppdatert! 


Samler forresten på gator-bilder, haha!

I morgen har vi en frokost med alle utvekslingsstudenter i Seminole County, altså fylket jeg bor i. Den er i skoletiden, så slipper første time, woho! Blir sikkert morsomt, gleder meg til det! Ellers skal vi på enda en tur denne helga, denne gangen til Orlando. Kan fortelle hva vi skal litt senere! Har litt å gjøre med de bildene over her, bittelitt. Er hvertfall borte helt til søndag, så vet ikke hvor mye dere vil høre fra meg. Så ha en fin helg alle sammen! Takk for at dere stikker innom bloggen hver dag, veldig koselig å se at så mange følger med:) 

Snakkes!

21.09.2012, 02:43

Her er noen gullkorn jeg har fått så langt. 

- Snakker dere europeisk? Engelsk? Tysk? 
- Hvilken stat er Norge i? Ohio? 
- Jeg vet du snakker norsk, men er bøkene deres på skolen på engelsk? (Kom fra en voksen)
- Bor dere i igloer? 
- Har dere annerledes doer? Først begynte jeg å le, for hvem lurer på noe sånt? Men så begynte jeg å tenke; doene hjemme i Norge er faktisk annerledes. Her er alle like: firkanta og alle dodører på skoler og alle andre steder går innover i stedet for utover. Utrolig irriterende, siden det gir deg null plass!
- Har dere mørkhuda personer?
- Er alle blonde?
- Hva spiser dere til frokost? 
- Shaver jenter seg under armene? Eller beholder de håret sånn som de i Isreal? Hahhahahah 
- Har dere samme programmer på tv? Er de på norsk? 
Hvis jeg synger med på en sang: - how do you know this song?? 
- Oversetter dere alle de engelske sangene og synger dem på norsk?
- Har dere strender? Har du noen gang hvert på en?  

Min favoritt: Jeg snakket med noen jenter, og hun ene lurte på hvordan utvekslingen funket. Jeg forklarte at vertsfamilien velger student ut i fra det du forteller om deg selv. En av de andre jentene begynte å kødde med at vi blir lagt ut på ebay, så jeg sa at ja, hvem som helst kan kjøpe oss på ebay. "So your family like rented you for a year?" "Yeah, they can also choose to keep me for ever, but of course that costs more." Stakkars jenta som trodde på dette, ville veldig gjerne kjøpe en britisk kjekk gutt på ebay. 

Ååå jeg må le når jeg får sånne spørmsål. Utrolig hvor lite mange av dem faktisk vet! 


Den første gangen jeg var på en strand :))))))

17.09.2012, 21:25

Hey! I går hadde jeg en veldig bra dag. Vi dro nemlig til Daytona Beach!
Matching! Vmor Leigh Ann - Caitlin - meg


Stranda hadde egne "veier" for biler, så vi kjørte langs hele stranda med Jeepen! Kjempe gøy. 

 

Vi spiste middag fra Food Trucks (les: her) igjen, siden de kjører rundt var de denne gangen i Daytona. Fant igjen SwedeDish (les: her) og snakket med den samme svensken, hun husket meg faktisk! 

Kjøpte Leif - kjøttboller i brun saus og potetmos. 


John (familievenn) kjøpte .. wait for it ... hamburger mellom to doughnuts. Var visst veldig godt! Smakte på doughnuten, den var himmelskkk


Daytona Beach - worlds most famous beach. 

I dag har vi fri fra skolen pga en jøde-helligdag, tusen takk kjære jøder! Så langt har Cait og jeg bare kost oss foran tven med en av de siste sjokoladeplatene<3 

16.09.2012, 15:23

I går hadde vi Car Wash for å tjene penger til crew! Vi vasket biler, og i tillegg gikk vi med bøtter i lyskryssene for å samle penger fra biler som stod og ventet på grønt lys. Tror vi fikk inn rundt $800, om ikke mer! Akkurat jeg samlet hele 31 cents, stolt! Sebastian, som jeg løp rundt med akkurat da, fikk bare et par dollar da, så det var ikke bare jeg som sugde. Veldig gøy å løpe rundt til biler og vifte med skilt og rope hvert fall!


Hahahah søteste Reinaldo på skuldrene til Dale. 


Carwash autfait!

Etter dette dro Cait, jeg og vmor til noen venner av dem og spiste middag der, og var der resten av kvelden, koselig. 

Nå skal vi i kirka for å se på noen vi/de kjenner synge og spille gitar eller noe sånt, snakkes!

15.09.2012, 22:46

Hey! 

Vet det er en liten stund siden nå, har aldri tid. Dagene går i skole-trening-mat-lekser-sove, og samtidig som jeg liker det, er det litt mye noen ganger!

Fredag var jeg på min første amerikanske footballkamp! Vi hadde crew til rundt 6:30, så dro vi rett fra skolen for å spise litt, før det var tilbake til skolen igjen 7:30 for kampen. Vi var litt sene så vi gikk glipp av starten. I første quarter, som er den første pausen, gikk alle fra crew ut på footballbanen foran tribunen, fulgt av flere andre forskjellige lag. Det var liksom for å reklamere litt for de forskjellige sportene, da. Litt gøy, siden alle klappet og ropte! Etter dette gikk vi opp igjen på tribunen for å se på resten av kampen. Super stemning! Nesten alle hadde på seg blått og gull, som er skolefargene, og alle var helt i hundre. School spirit på sitt beste! 

Jeg fikk hilst på litt nye folk, men stod mest med folk jeg kjenner fra før. Hadde det hvert fall veldig gøy! I en av pausene gikk en av guttene som stod bak meg ned til cheerleaderne med blomster, og noen andre gutter som stod på tribunen tok opp en svær plakat der det stod "Homecoming?". I tillegg sang alle bursdagssangen for denne jenta. Utrolig søtt, og amerikansk! 

Brently HS er neste kamp, gleder meg! Det er liksom "rival"-skolen til Lyman (min skole). For et par år siden hadde de skikkelig krig, der Lyman startet med t-skjorter som sa "You're in the doghouse now... And daddy can't bail you out". Doghouse=maskoten vår, Greyhounds. Brently er en skikkelig sosseskole med masse rikinger, derfor 'daddy can't bail you out'. De svarte med t-skjorter som sa "Lyman - where even the white kids are poor" så Lyman hadde t-skjorter med "Brently - where even the grass is fake". Hahaha, utrolig morsomt! Rektorene gikk visst sammen og bannlyste alle t-skjortene til slutt da.. 

11.09.2012, 02:50

Kom hjem fra crew for en liten stund siden. Treningen i dag fikk to stykker til å gråte, jeg var ikke langt unna selv. Det sier vel litt. Er fortsatt litt syk, så hodet mitt var ikke helt med meg i dag. Hoster også som bare det, ikke alltid like gøy i timene! Men ellers er alt bra :) 

Sandra, søstra mi, konfirmerte seg på lørdag! Veldig veldig kjedelig å ikke få være der. Skypet med dem under festen etterpå, noe som var veldig koselig siden de sendte mobilen rundt så jeg fikk snakke litt med de fleste som var der. Var litt redd for hjemmelengsel i og med at jeg har hørt noen skrekkhistorier før (folk som dro hjem fordi de så hele familien samlet), men det gikk faktisk bra! Har egentlig sjeldent hjemmelengsel når jeg snakker med Norge, alt sånt kommer som regel på kvelden..

Har egentlig ikke skjedd så mye siden sist. Helga gikk i One Tree Hill, Grey's Anatomy og soving, så det var jo veldig spennende! Veldig kjipt at jeg fikk med meg verken årets første peprally, første hjemmekamp eller kino på lørdag. Vennefronten er fortsatt ikke helt på topp, sitter med folk i lunsjen og hilser på endel i gangene osv, men savner fortsatt noen ordentlige venner som jeg kan være med etter skolen. Får vel bare fortsette å prøve ut nye ting! Mens vi snakker om nye ting, jeg har blitt konge på spisepinner: 

Egentlig ikke, det er kjempe vanskelig. 

Også tror jeg ikke dere har fått hilse på den ene pusen min enda. Fant ut at jeg egentlig er litt redd katter siden han her er så svær og har så skarpe klør, men nå tror jeg vi har blitt venner. 


Meet Kona! Har en katt til her, Cashmere. 

Skal prøve å få tid til å skrive innlegg med litt mer mening enn dette, har litt forskjeliig jeg vil fortelle. Men er ganske lite på pcen her, så er ikke sikker på når det blir! Er det noen som har noen spørsmål så er det bare å spørre forresten. 

Sine

07.09.2012, 21:38

Hei! Må nesten fortelle hva jeg klarte å gjøre i går...

Jeg bestemte meg for å bytte matte til algebra 2 honors, som er lettere enn precalc. Timeplanen min så sånn ut i går: 1st period (English), 3rd period (Physics), 7th period (Web Design for første gang), 5th period (Early Childhood). Så jeg skulle egentlig ikke hatt matte i det hele tatt i går. Men siden jeg pleier å ha matte på torsdager (7th period i stedet for web deisgn) gikk jeg til klasserommet der jeg skal ha matte, i 5th period (Early Childhood). Sp jeg gikk til riktig klasserom og hadde riktig lærer, bare feil periode og feil fag... De hadde nemlig ikke engang Algebra 2 Honors, men Analysis of Functions. Jeg skjønte ikke at jeg var i feil klasse før jeg kom hjem, og vmor sa hun hadde fått en telefon fra skolen der de hadde fortalt at jeg ikke var i 5th period. Utrolig nok sa ikke læreren min i matte noe heller, selv om hun så på timeplanen min og den fortalte både feil periode og feil fag. Så jeg var passe surrete i går, at det går an...

Skylder på at det er fordi jeg har blitt syk. I dag er jeg hjemme fra skolen, og jeg var ikke på trening verken i går eller i dag. Vet at veldig mange utvekslingsstudenter ofte blir syke i løpet av de første ukene/månedene, så forventet det litt. Gøy er det hvert fall ikke, så håper det går over fort! Har vært hos legen i dag og fått antibiotika, det er dyyyrt. 79 dollar!! Håper virkelig jeg får tilbake det på forsikringen. Veldig kjedelig at dette skjedde akkurat nå siden i dag er den første peprallyen på skolen, i tillegg til at i kveld er den første hjemmekampen i football. Hadde vært veldig gøy å være der, men tviler! 

Jeg fant en kanal på tven som sender mange episoder på rad med One Tree Hill. OTH + vofsen + sjokolade = beste medisin <3
Ååå elsker det <3

- Sine

05.09.2012, 21:53

Hei people! 

Jeg har litt problemer med å finne ut hva jeg skal gjøre med matten min her. Første året tok jeg 1T-matte, andre året har jeg planer om å ta S1-matte. Jeg startet året her med å ha algebra 2, noe jeg fort fant ut at var litt for lett. Læreren min var enig, så jeg byttet opp til precalculus. Fant fort ut at denne matten er ganske vanskelig... Vi har ikke lært alt i samme rekkefølge hjemme i Norge som de har her i USA, så jeg mangler noe av det de ser på som det grunnleggende. Vi hadde en prøve den første timen jeg var der, som jeg strøyk på. Læreren min i precalc og jeg ble fort enige om at algebra 2 honors kanskje var et bedre alternativ for meg, som er hakket vanskeligere enn algebra 2 men fortsatt lettere enn precalc. Det har tatt litt tid før jeg i det hele tatt har fått snakket med rådgiveren om dette, og i mellomtiden har vi hatt enda enn prøve i precalc som jeg faktisk fikk A på. Dette gjorde meg bare enda mer usikker... I dag fikk jeg endelig snakket med rådgiveren, og fordi det egentlig er forsent å bytte og de fleste klasser er fulle, er min eneste alternativ til algebra 2 honors å bytte ut ceramics-klassen min. Jeg har egentlig ikke lyst til å gjøre dette fordi for det første har jeg betalt en del i denne klassen for forskjellige "redskaper". For det andre begynner den faktisk å bli litt morsom. I tillegg er alternativene mine i stedet for ceramics enten web design 1 (mest sannsynlig flest freshmen der, men har hørt at klassen skal være ganske gøy) eller keyboard. Har ikke planer om å ta keyboard, så web design er alternativet mitt. 

Hvis jeg velger å gå videre med precalc og i tillegg beholde ceramics, er det litt som står på spill. Stryker jeg, får jeg ikke året godkjent og må gå andre klasse om igjen når jeg kommer hjem til Norge igjen. Stryking er mye lettere her enn i Norge, siden alt under 60 (?) av 100 prosent er stryk. Dette ville nok vært en 3er eller 4er i Norge. Så med andre ord er det ganske mye lettere å stryke her. 

Læreren min i precalc anbefaler at jeg bytter. Hva tror dere? Har til i morgen å bestemme meg, trenger virkelig hjelp! 

- Sine

04.09.2012, 00:17

Fredag ble Cait og jeg hentet på skolen etter crew i canpingbilen! Vi dro rett derfra til Tampa. Helga gikk for det meste i å spise og slappe av, deilig! Dere vet når man spiser så mye at det ser ut som om man er gravid? Her kaller vi det food baby, noe jeg har etter annethvert måltid... 

Grunnen til at vi var i Tampa var for å feire bursdagen til en familievenn, så lørdag dro vi ut på superfin restaurant for å spise.

Caitlin og meg!

Søndag var vi på...The Florida Aquarium!

Folk som svømmer med haiene... Man kunne gjøre det hvis man hadde dykkerlappen, så kjør på pappa!


Bebien til de vi var med <3 Søteste!


Kuleee


Til deg Sandra: agurkmanet! De heter egentlig Comb Jelly eller noe sånt, men agurkmanet er mye kulere

Jeg hadde også min første S'mores! Riktig nok ikke ute på bål men inne på en restaurant, men det telles fortsatt:):) S'mores er marshmallow som du varmer over bålet, før du moser den mellom kjeks og sjokolade. Ganske godt egentlig, bare litt for lite sjokolade. 

 

Jeg vil også si gratulerer med dagen til verdens beste lillesøster! Rekker ikke poste dette innlegget før 4. september, men her i Florida er det fortsatt 3. :) Håper du har hatt en fantastisk dag, kjempe glad i deg og savner deg masse! 

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits