Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

29.10.2012, 18:06

Hva skjedde med gode varme florida? Jeg pakket kofferten full med shorts og bikinier, ikke ullsokker og boblejakke. Den tynneste jakken dere kan tenke dere er den varmeste jeg fant i dag morges, dette er første dagen jeg bruker jakke i det hele tatt. Folk ser rart på meg og sier "du er fra europa, er ikke dette varmt for dere?" eller "er ikke du en viking fra norge? Du burde tåle dette." Nei, du skjønner det at jeg har blitt floridanisert. Og jeg fryser tærne av meg.

... Men så ser jeg Oslo med minusgrader og tenker at jeg ikke har det så ille her likevel. Må bare kjøpe meg nye varme klær, så skal jeg nok klare meg. Håper dere overlever kulda der hjemme.

Tenk at dette var i forrige uke. Hmphhh

Jeg har litt å fortelle, så skal prøve å blogge ordentlig snart. Lover.

25.10.2012, 16:00

Dere vet sånn labyrint laget av hekker eller av mais som du alltid har drømt om å rote deg bort i? Det har jeg nå gjort! Søndag var vi på en slags gård langt ute på landet. De solgte gresskar og hadde traktorturer, ordentlig country! De har også plantet mais i et helt år for å lage disse labyrintene, som faktisk var utrolig store. Hvis du ser dem fra lufta står det ting skrevet eller det er bilder ut av maisen i labyrinten, utrolig bra gjort! Går du den største skal det visst ta halvannen time. Vi fikk flagg og greier for å veive i lufta hvis vi rotet oss helt bort. Slapp heldigvis å bruke det da. Hadde en bra dag!

24.10.2012, 23:36

Jeg gjør så utrolig mye nytt her. Lørdag var jeg på min første hockeykamp! Kan ikke si at hockey er helt min greie, men det var utrolig gøy å oppleve den første kampen i sesongen. Har blitt litt for vandt med Floridavær, så inne i salen var det iiiskaldt, selv om jeg tilogmed hadde på meg en genser. Vet ikke helt hvordan dere klarer dere der hjemme i Norge.. Kan legge til at jeg kom inn fra sola nå nettopp etter å ha jobbet litt med skillet mitt, det er ikke mye pent skjønner du. 

Uansett, vi vant på overtid, så det var en vellykket kamp! Go Solar Bears! De hadde slåsskamp sånn etter hvert mål, utrolig artig å se på, hahah. Vi satt på andre (!!) rad, så spillerne ble slengt inn i vinduet rett ved oss hele tiden. 


Det andre laget blir her banket opp av en Solar Bear


Prøver å holde varmen

21.10.2012, 15:56

Hei! Som jeg har fortalt før flyr vfaren min helikoptre. Siden vi ikke hadde skole på fredag dro vi på en flytur! Tok med meg Meret også. Det er så utrolig herlig å fly i et bittelite helikopter over alt sammen, og alt ser så utrolig lite ut. Vi fløy blant annet over Universal Studios, Disney World og Sea World, og selv om parkene egentlig er kjempestore ser de utrolig små ut fra lufta! Her kommer en haug med bilder: 
Visste ærlig talt ikke at det var så mye ingenmannsland i Florida!


Orlando!

Vi stoppet på en plen ved Chili's og gikk inn og spiste lunsj, følte oss som de kjendisene!


Universal Studios fra lufta


Disney World fra lufta

Har forresten lagt til bilder her!

20.10.2012, 19:41

Fredag hadde vi null skole, så torsdag kveld dro jeg med noen venner til Halloween Horror Night! Det er i Universal Studios-parken, og er et ganske kjent halloween-event. Tror det er rundt 8 haunted houses (hva heter det på norsk igjen? Skrekkhus?) du kan gå i, i tillegg til at folk med kostymer går rundt og skremmer deg i gatene. Once you're in, there's no way out. De kan løpe etter deg inn på resturanger eller inn på do, så du er aldri trygg. Mange av dem har motorsager som de kommer etter deg med. Det var ganske skummelt, spesielt på starten. Køene var uendelig lange, så selv om vi var der til rundt 1am, rakk vi bare to hus. Møtte omtrent halve Lyman high, siden vi ikke hadde skole dagen etter. 

Sorry for fantastisk utrolig fryktelig dårlige bilder, men det er vel bedre enn ingen bilder, vel? Var ikke så lett å ta bilder i mørket med mobilen! 20.10.2012, 18:41

Spørmsål: Kan du skrive et innlegg/fortelle litt om STS? Hvordan de forholdt seg til deg før du reiste og hvordan de gjør det nå osv :)

Det kan jeg! Du kan også lese her. Helt ærlig tror jeg det ikke har så veldig mye å si hvilken organisasjon du velger, med mindre du får problemer. Det som har mest å si er egentlig hvilken underorganisasjon du får, noe du ikke kan velge selv (med de fleste organisasjoner hvertfall). Min underorganisasjon er Ayusa, og siden jeg egentlig ikke har hatt noen problemer har jeg egentlig ikke hatt noe særlig med dem å gjøre. Kontaktpersonen min kontakter meg hver måned for å høre hvordan det går, noe jeg synes er veldig bra. Så jeg er fornøyd med dem, har hvert fall ingen klager!


STS gjengen i NYC. 

De siste to ukene på skolen har bestått av nine weeks exams, som er prøver i alle sju fagene etter de første ni ukene på skolen. Litt sykt å tenke på at jeg har gått på amerikansk high school i over ni uker! Uansett, torsdag hadde vi de siste prøvene, og jeg tror de fleste gikk ganske greit. Kanskje med unntak av us history, som var utrolig vanskelig.. Har heldigvis en snill lærer som hjelper meg, og jeg tror hun gir meg en B på report card'et mitt som jeg får neste uke, selv om jeg egentlig fortjener en C eller D. 

Onsdag var en ganske spesiell dag på skolen, fordi seniorene fikk godkjent fravær for å besøke college. De fleste juniorene bestemte seg også for å ikke møte opp og sophomorene hadde PSAT (en prøve) så skolen var tom i forhold til vanlig. Som den engleungen jeg er møtte jeg opp, og vi gjorde så og si ingenting hele dagen. I psych hadde vi seks som var der hangman, ofte med norske ord, haha. I us history så vi i årbøker fra sånn 1950, utrolig artig!


Cheerleaders!! 


Vi fikk donut av læreren fordi vi klarte å holde munn mens vi gikk fra et klasserom til et annet, hahah amerikanere... God donut, da! Fikk også donut i dag fordi jeg dro med meg Meret til crew, spiste den mens alle andre så på. Verdens beste donut! 

Fikk forresten brev i går, tusentusentusen takk verdens beste farmor og farfar <3 Å få brev fra noen du savner som er langt unna må være noe av det koseligste som finnes. Så tusen takk! 

Oppdatering om helga kommer snart, har gjort endel gøy! Beklager hvis skrifta er veldig liten i starten av innlegget, vet ikke helt hva som skjedde... Får ikke endra det heller. Oh well, står ikke noe viktig der uansett. 

17.10.2012, 20:47

Hei!

Meret og jeg snakket tidligere i forrige uka om at vi hadde lyst til å dra til Universal Studios, så vi spurte en haug med folk som alle ville, helt til alle ombestemte seg dagen før og fant ut at de ikke kunne fordi de hadde lekser alle andre kjedeligheter å gjøre. Så da ble det bare Meret, meg, og vsøs Caitlin. Vi hadde det kjempe gøy! Elsker å bo 20 minutter unna Universal. Kjøpte meg årspass, så skal absolutt tilbake snart! 

Hadde en herlig dag, Universal er utrolig gøy så anbefaler det på det sterkeste hvis du er i Florida! Mine favoritter er RIP Rockit Ride der du hører på musikk av eget valg gjennom hele turen mens de filmer deg også kan du kjøpe musikkvideoen etterpå (sykt dyrt, ellers hadde jeg kjøpt den fordi den var awesome!), Hulken, Spiderman og Harry Potter. Hadde med meg kamera, men har klart å rote bort laderen min (har ikke brukt den siden jeg kom hit så tror kanskje jeg glemte den i NY.....) så kamera gikk tom for strøm. Men noen bilder har jeg da! 


Hogsmeade - Harry Potter land! Et must hvis du er i Universal. Harry Potter-'riden' er også heelt klart verdt ventingen! Når vi var her i fjor ventet vi i godt over en time, sikkert to, men det er faktisk verdt det. Nå var vi heldige og ventet kanskje bare 20 min! 


Følte meg hjemme med all snøen!


Butterbeer, en eller annen Harry Potter-drikk. 

Meret: "What is that smell? Is it your ice cream?" Dum som jeg var lukta jeg på isen min, og da smasha hun den i trynet på meg..... TAKK, snille deg

 
Cinnabon, noe av det beste noensinne. JA jeg var supersunn denne dagen, kan legge til at lunsj var pizza og middag var godteri. Smakte også på cinnabon churros, åå det er så godt! Anbefales! Rart jeg legger på meg?


HAHA vi fikk oss tattoos. Meret og jeg har matchende hjerter med flagget på, vi gikk rundt på skolen på mandag og sa de var ekte og folk trodde på oss. 

Skal tilbake om ikke lenge! 

14.10.2012, 03:23

Her er noe av det som gjør amerikanere til amerikanere.. Inspirasjon fra en utvekslingsgruppe på facebook. 

- de skriver 'lol' i annenhver setning

- de legger ut hele livet sitt på facebook og tror de er smarte når de utelater navn, selv om alle vet hvem de snakker om

- de sier 'like' HELE tiden, har begynt å si det altfor ofte selv. "And he was like, and she was like, and they were like, like, like"

- de har stoppskilt OVERALT, som gjør at du må stoppe bilen helt før du kan kjøre videre selv om det ikke er en levende sjel i nærheten

- hører "how are you" fra alle kanter, de bryr seg aldri om svaret uansett så vet ikke helt hvorfor de spørr

- de elsker yoga pants

- de bruker kuponger på alt!

- de spiser utrolig sjeldent med kniv, som regel bare gaffel

- ALT du gjør på skolen telles, og du får poeng for de merkeligste ting. Eks: mattelæreren min ga ekstrapoeng hvis du donerte penger til noe skoleteater, og us history læreren min ga ekstrapoeng hvis du hadde med boka vi ikke skulle bruker på en dag vi hadde prøve

- med mindre de er ute og fester, legger de seg SYKT tidlig i helgene, som i ni/ti-tiden. Hallo, det er mye tidligere enn jeg noen gang la meg i hverdagene hjemme i Norge

- de elsker peanutbutter

- de har ikke hørt om piratebay?!

- de bruker miles/feet/inches, og det er så unødvendig og komplisert...

Meret og jeg fikk sjokolade i psychology fordi vi er utvekslingsstudenter, wihu!

13.10.2012, 18:33

Her kommer en liten oppdatering med dårlige mobilbilder før jeg skal ut å sole meg med Caitlin. 

Fredag morgen startet vi dagen med en tur innom Starbuck! Elsker hvordan vi bare kan svippe innom på vei til skolen. Jeg kjøpte selvfølgelig ikke kaffe, men noe dobbel chocolate chip greier. Godt var det hvertfall! 

Meret og jeg bestemte oss for å kjøre Gator stil på skolen!

Fredag kveld hadde Caitlin og jeg jentekveld med Vampire Diaries, pizza, og is med nutella. Hadde det helt ok, jeg mener se på han her da:

På crew hadde trenerne belønning for de som tok med nye folk til trening, donuts fra Dunkin Donut. Det er passe fantastisk etter en tre timers trening. Den ene personen som hadde tatt med en ny ut fikk donuten sin, trenerne tok en hver og den nye personen fikk en. De alle spiste dem foran oss, også tok coach den siste donuten og smashet den mens alle så på. SÅ UTROLIG TRIST! Men jeg fikk en del av Javis, hihi, så jeg klarte meg:) 

Vi snakkes senere people! 

10.10.2012, 20:42

Er det noe jeg elsker, så er det å få pakke hjemmefra! Hvis noen lurer på hvor lang tid det tar så skal det ta rundt 7-10 dager fra den blir sendt til den er her. Dette er den andre gangen jeg får pakke fra Norge. 
TIPS til dere i Norge som skal sende over pakker til andre utvekslingsstudenter: pakk det godt inn sånn som mamma gjorde. Forrige gang gjorde hun ikke det, og grøtrisen var over alt.. 


Her er mesteparten av det jeg fikk! Pluss Maya... Sitter og spiser sjokolade akkurat nå faktisk:))) Fikk også litt klær ogsånt. 


Her er den egentlige grunnen for pakken: S1 matteboka. Skal prøve å følge litt med i den så jeg vet hva dere gjør der hjemme, og håpe på at vi gjør noe av det samme her!

Nå skal jeg gjøre lekser, lekser og mer lekser. Gleder meg! 

Sine

10.10.2012, 20:27

Husker dere jeg sa jeg skulle ut å kjøpe ballonger, servietter og mel eller noe sånt, og at det var for et skoleprosjekt? Vel, det var for Early Childhood og det jeg lagde var en piñata! Selv om jeg følte meg som en førsteklassing da jeg satt der med hendene fulle av mel og vann, synes jeg egentlig det er litt søtt også. Læreren vår skal nemlig gi piãnataene til preschools, sykehus, og familier som er mindre heldige, og det er jo litt koselig. Droppet den øverste ballongen siden det tok så sinnsykt lang tid, så her er resultatet:

Bob the Snowman, fordi jeg fikk aviser av naboen vår Bob. Startet med den på onsdag, og var ikke ferdig før søndag kveld. Emily (vtantet) og jeg hadde planer om å sette de sammen med ducktape eller noe sånt, men heldigvis har jeg en vfar som minner meg ganske mye om deg, pappa, og som hjalp meg med litt smartere løsninger. Ducktapen hadde visst aldri holdt, hehe.. Forresten, visste du at hvis du er surret inn i ducktape et visst antall ganger er det umulig å komme seg løs uten å bruke saks/kniv? 

07.10.2012, 23:53Mitt amerikanske hjem!

07.10.2012, 19:47

 Hei!

Fikk en kommentar fra noen familievenner som fortalte at jeg har inspirert noen til å dra på utveksling, det er utrolig morsomt å høre! Tusen takk! Hvis du lurer på å dra: DRA :)

Husker ikke om jeg fortalte dette tidligere, men vforeldrene mine har ikke vært hjemme denne uka så Emily, vmors søster, har 'passet' oss. Liker henne veldig godt! På fredag bestemte vi oss for å ha en jentekveld med film og is. 


heheh is med nutella! Funker faktisk bra

Plutselig så vi noe på det ene vinduet ved døra, altså på innsiden av huset. Det var en frosk! Vi hadde en frosk inne i huset, gjett om vi skreik... Herregud, den hoppa fra vegg til vegg som om den var Spiderman eller noe. Så. Utrolig. Skummelt. 


Den var GIGA! Vi klarte til slutt å få fanget den i en boks så vi fikk sluppet den ut. Bare i Florida, dere. 

Lørdag hadde vi først trening, der de som hadde fått nye mennesker med på laget fikk en donut. Min person som sa hun ville komme kom ikke likevel, så jeg fikk ingen donut... Skikkelig trist. Etter dette dro vi rett til enda en carwash. Tror vi fikk inn en del penger! Hadde det hvert fall gøy. 


Stjal bilde fra noens instagram, hehe

På ettermiddagen dro jeg sammen med Caitlin til en kompis hvor vi badet i bassenget hans, og var inne hos han resten av kvelden. Vi var vel kanskje 10 stykker. Vi bestilte pizza og så på en film ingen egentlig fulgte med på, gøy! 

I dag har jeg skypet med flere, gjort lekser og vasket klær. Har enda flere å skype med, flere lekser og flere klær å vaske, så vi snakkes senere! Kommer kanskje et eller to innlegg senere i dag. Nå skal jeg ut i sola for å få bort det utrolig stygge skillet jeg har etter sportsbhen. 

- Sine

03.10.2012, 21:52

Tusen takk for fine kommentarer på forrige innlegg! Sara, som også er i Florida, skrev: 

"Jeg aner ikke hva dette året vil bringe, og jeg er ikke engang sikker på hva jeg ønsker å få ut av det, men jeg tar en dag om gangen. Hver dag prøver jeg å utfordre meg selv til å ta mer initiativ. Jeg har ingen planer om å gi opp, så jeg krysser fingerene for at ting blir bedre. Uansett hvordan året blir kommer jeg til å være stolt over at jeg har klart å holde ut"

Og jeg er så enig! Tusen takk Sara, du og alle andre fikk meg til å smile i dag. 
 

Har egentlig ikke faste lunsjvenner lengre, sitter litt der det passer meg. Noen ganger med de 'gamle', noen ganger med venner fra powderpuff. I dag hadde jeg lunsj med Meret fra Sveits og Raymond. De er herlige begge to! Har det så gøy med dem! En litt syk ting: Meret var i Boston på samme forberedelsescamp med Maria som går på min skole i Norge, og jeg var på forberedelscamp i NY med en jente fra hennes skole i Sveits! Litt tilfeldig?? 

Får hele tiden høre ting om Norge her, det virker liksom ikke som om det er så langt borte. En jeg kjenner, Kevin, kom bort til meg i dag og fortalte at de hadde snakket om Norge i government-klassen hans, fordi Norge har et så bra styresystem. Raymond viste meg en video han hadde sett på et tv-show her om dagen, som var fra Norge. Kunne sikkert funnet videoen et sted, men tror ikke helt det passer for bloggen.. hehe. Servitøren på Chipotle i forrige uke var fra Norge, tror ikke hun kunne norsk men hun syntes hvert fall det var utrolig gøy å møte fellow nordmenn. En jente i psykologiklassen min nevnte troll i dag, fordi hun hadde sett det på Epcot på Universal Studios (Epcot er en park der de har deler fra flere land, og Norge har en egen del). Vertsforeldrene mine er i Rhode Island denne uka, så søstra til vmor på 20 passer oss. Uansett, hun sendte meg dette bilde av et skilt fra der oppe et sted: 

Nå skal jeg ut å kjøpe ballonger, aviser, servietter og mel. Kan si så mye at det er til et skoleprosjekt. Noen som vil gjette? 

- Sine

02.10.2012, 04:01

En ting jeg har lært er at du kan aldri være forberedt. Hjemmelengselen kommer når du minst venter det. Ofte når jeg ligger i senga om kvelden og det tordner utenfor vinduet mens lynet lyser opp rommet mitt etter en lang og slitsom dag. Men ikke nødvendig vis, den kan også komme i bilen på vei til kjøpesenteret eller midt i historietimen. Du vet liksom aldri så det er umulig å forberede seg.

Forrige uke var bra, jeg fikk nye venner og var med på mye gøy. Likevel er hjemmelengselen her nå, uten en egentlig grunn. Jeg har ikke funnet noen bra kur for den enda, ingen bra medisin som hjelper. I bilen eller i timen biter jeg tenna sammen, bokstavelig talt, og det holder tårene unna. Men dette fjerner det som regel ikke, det bare holder dem på avstand en stund.

Vi fikk beskjed om å snakke med vertsfamilien, finne på noe, gå en tur når hjemmelengselen kom. Over og over igjen fortalte de oss det. Men jeg føler ikke at vertsfamilien alltid vil forstå, jeg vet ikke hva jeg skal si til dem heller. En tur langs motorveien som er eneste stedet "å gå tur" verken frister eller er særlig populært hos vertsforeldrene mine, og ikke er det så mye å finne på midt på natta heller.

Jeg kunne ønske jeg hadde noen her å snakke med, som forstår, som er utenfor vertsfamilien og som bryr seg. Ingenting imot familien, men jeg føler at det hadde vært lettere på en måte. Vanskelig å forklare, men jeg tror egentlig jeg savner ordentlige venner.

Jeg er så utrolig mye mer følelsesladet nå enn før, og kan få tårer i øyne av bare en tanke. Det har vel mye å gjøre med at jeg ikke kan få det jeg tenker på, ikke kan få klemmer av familien eller snakke med dem. Jeg har nå vært i Florida i to måneder, jeg har dratt alene til et nytt land der alt er annerledes, alt er strengere, mindre frihet. Så jeg synes jeg har lov til å savne mitt kjære Norge litt.

Men jeg har det bra. Selv om familien er annerledes, jeg har nye regler å forholde meg til, nye personligheter. Selv om jeg fortsatt ikke har fått venner jeg føler jeg kan ringe når som helst og finne på ting med, selv om jeg har lekser og skolearbeid og trening som ikke alltid er like morsom. Jeg har det bra og vil ikke hjem, fordi jeg føler jeg har mer å gjøre her, jeg har flere å bli kjent med og nye steder jeg vil besøke. Året mitt har jo nettopp begynt! Jeg er veldig takknemlig for sjansen jeg har, for foreldre som gjør det mulig. Jeg skal prøve å ikke kaste bort sjansen min, og gjøre det jeg kan ut av den.

Tusen takk til dere som tar dere tid til å kommentere, det er utrolig koselig uansett om jeg kjenner deg eller ikke.

God natt Norge

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013

Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits