Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

23.05.2013, 21:35

Hei! 

I går fikk jeg oppleve graduation, føler meg så heldig! Det er egentlig bare for familiene til de som graduater, og vi andre har egentlig skole denne dagen, men rektor ordnet det så Meret og jeg fikk dra likevel. De ga oss gratis billetter og alt, de tar veldig godt vare på oss utvekslingsstudenter her. 

Seniorene hadde sin siste skoledag i forrige uke, så heldigvis fikk jeg sagt ordentlig hade til de fleste jeg ville si hade til i går. Noen får jeg forhåpentligvis sett før jeg drar, noe som er under to uker til. Selve seremonien var ganske lang, minst et par timer, med taler fra rektor, elevrådspresidenten, og de to beste elevene på trinnet. Vi så på alle de 480 elevene gå over scenen, og på slutten kastet mange av dem opp hattene sine. Det var den delen jeg gledet meg mest til, haha. Hvor mye mer amerikansk kan det bli?
Stjal noens hatt, CLASS OF 2013 RIGHT HERE


Meret og Tommy


Meg og Sebastian


Ray-rayyy


Meret, Mikey og meg

Såå glad jeg fikk oppleve graduation, selv om jeg ikke fikk sett et par mennesker jeg ville se, og som jeg mest sannsynlig aldri får se igjen.. Utrolig rart og trist å tenke på. Neste års utvekslingsstudenter: nyt tiden deres. Jeg trodde aldri på det før, men tiden går så utrolig utrolig fort. Spesielt etter jul. Så hvis det er noe dere vil gjøre, gjør det så fort som mulig, for plutselig sitter du der med under to uker igjen og prøver å finne ut hvordan du skal få med alt i kofferten. 

- Sine

24.04.2013, 00:24

Prom var helt fantastisk! Det var en opplevelse som gikk over all forventning, og jeg er så glad jeg fikk oppleve det selv om jeg er en junior. Noen skoler har senior/junior prom, men på min skole er det bare for seniorene og deres dater. Meret og jeg snakket med en av administratorene for en god stund siden, og han var enig i at vi burde få oppleve prom så han var så snill at han ordnet det så vi fikk gå. 

Vi gjorde oss klare hos Meret, ga hverandre crosages som man gir til daten sin (hehe vi var jo hverandres dater), og dro til Cranes Roost for å ta bilder. Det er dit nesten alle drar, så vi møtte mange kjente. Selvfølgelig, siden vi er hvem vi er, var vi skikkelig sene og hadde bare sånn 10 min til å ta bilder... Så har ikke så veldig mange, men har da noen! 

Prom var så utrolig gøy, jeg hadde det kjempe bra hele kvelden. Helt klart en av de beste opplevelsene fra dette året, så hvis du har muligheten til å dra når du er på utveksling, gjør det! Utrolig mye bedre enn homecoming. Vi fikk middag, de hadde en photobooth hvor vi tok bilder et par ganger, og selvfølgelig danset vi masse. Jeg er glad jeg ikke dro med date, siden jeg kunne danse med akkurat hvem jeg ville hele kvelden! Er fortsatt støl etter å ha danset så mye, hahahah... Sier kanskje litt om hvordan form jeg er i. 

Selvfølgelig er dette fortsatt Amerika, så det var mye dansing som minnet mer om sex med klær på. Faktisk, stryk det - det var flere par med undertøy på dansegulvet. Hvordan de ikke bare kan finne seg et rom skjønner ikke jeg, men vi prøvde hvertfall bare å overse all dirtydansingen og grindingen, og hadde det fortsatt gøy. En herlig kveld!


Vi gir hverandre en crosage - altså den blomsten


Meret, Emily, og meg


Alex


Tommy


Rayyyy! Eneste personen jeg kjenner som kan ha på seg shorts til Prom og fortsatt se bra ut. 


Sebastian


Dansesalen og scenen! Eneste bilde jeg har fra inne.. 

Prom var hvert fall en opplevelse for livet, mye bedre enn forventet. Koste meg såå mye! 

- Sine

26.01.2013, 16:08

Hei!

Footballsesongen er over for lengst, men det betyr heldigvis ikke at vi ikke har mer skolespirit å gi. Nå har nemlig basketballsesongen begynt! 

På skolen på fredag hadde vi en peprally i gymsalen for å markere den første basketballkampen som var senere på kvelden. Peprallyer er mest for å få alle gira for kampen og få opp skolespisriten, noe de alltid klarer! Setene i gymsalen er delt inn i Freshmen, Sophomores, Juniors og Seniors, også sitter du, eller heller står, hvor du hører hjemme. Jeg stod jo da selvfølgelig med juniorene. 

På peprallyen presenterte de alle basketballspillerne i tillegg til flere andre vintersportlag, cheerleaderne og danserne danset, de hadde en konkurranse mellom fotballspillerne (som i soccer) og basketspillerne der basketspillerne sparket fotballer i et mål og fotballspillerne kastet basketballer i en basketballkurv (måtte slå opp det ordet, haha). Det var også noen som utfordret rektoren vår til å gå på hendene til andre siden av basketballbanen, og han sa at hvis han klarte det, kom Lyman (skolen min) til å vinne i kveld. Gjett hvem som kom seg opp på hendene og trippet over hele gymsalen? Rektoren! Sprek rektor, hæ? 

Siden jeg måtte få med meg amerikansk basketball, dro jeg med meg Meret på kampen. Så og si hele skolen var samlet på tribunen, og det gjorde det ikke bedre at vi spilte mot "fienden" i byen, Lake Brentley! Følte til tusen at jeg var inne i One Tree Hill eller hvilken som helst annen high school film. Dessverre hjalp det ikke at rektoren gikk på hendene; vi tapte fortsatt. I ekte high school form var det også en svær slåsskamp etter kampen, herregud. 

Fra peprallyen:


Rektoren vår!

Fra kampen:


Stjal dette fra noens instagram hahah


De røde er Brentley og de hvite er Lyman. Tror vi tapte sånn 51-65 eller noe. 

- Sine

15.11.2012, 03:18

Tenkte jeg kunne informere dere hvordan min veldig spennende skoledag foregår! 

Står opp klokken 6, putter så mye mat som mulig ned i Vera Bradley matboksen min, og løper ut til bilen der vmor og Cait venter på meg. Heldigvis blir jeg kjørt til skolen så jeg slipper å stå opp ENDA tidligere for å rekke skolebussen, som kjører forbi før seks

 
Vera Bradley er merket på matveska (eller hva du vil kalle det). Så og si alle har en eller annen versjon av denne. 

Jeg har sju forskjellige klasser, men heldigvis har jeg ikke alle hver dag. Det er det vanligste her i USA, men skolen min har litt ala det norske systemet. Vi kaller det block days, og disse dagene har vi bare 4 forskjellige klasser. Onsdager har vi alle sju fagene, men disse dagene slutter vi også en time tidligere. Herliig! 

Skolen starter 7:20. De fleste dager har vi 20 min pause mellom de to første klassene, resten av klassene har vi 6 min på å komme oss til. Som regel slipper jeg å løpe, men det hender jeg må spurte over campus for å ikke bli tardy, hehe.. Tardy er når du er for sen, og hittil har jeg klart meg med bare en tardy. Tror du må sitte igjen hvis du får tre eller noe sånt, heldigvis er det mange av lærerne som ikke er så veldig nøye på alt dette. Skolen min er generelt ikke så veldig streng i forhold til mange andre, men ganske mye strengere enn de er hjemme i Norge. Vi får bruke mobiler mellom klassene (noe jeg vet endel andre ikke får), men ikke alltid i timene. Jeg som er utvekslingsstudent får ofte bruke mobilen min til å slå opp ord og liknende, hihi.

Hver morgen må vi reise oss opp fra stolene våre, holde hånden over hjertet og høre på the pledge of allegiance. Så, i neste klasse, har vi dagens announcements. Det er som på film, der elever eller lærere eller rektor prater om det som skjer i løpet av dagen eller etter skolen. 

Vi har to forskjellige lunsjer, heldigvis har jeg den første lunsjen. De fleste lærere lar deg spise i timen, men fortsatt; jeg hadde sultet inn om jeg måtte vente halvannen time ekstra på mat. Kafeteriaen består til min skuffelse ikke av runde lunsjbord som på film, men laange piknik bord. Det er faktisk heller ikke veldig lett å peke ut de forskjellige klikkene (igjen til min skuffelse) som de populære, sportsidiotene, nerdene, taperne, også videre. Endel kjøper lunsj på skolen, og ærlig talt, det er ikke rart amerikanere ser ut som de gjør. De har så og si bare usunn mat der, i tillegg til at alt av pizza og liknende er dynket i ekkel olje. Må innrømme at jeg stjeler andres mat noen ganger da, men hadde jeg spist det hver dag hadde jeg nok lagt på meg enda 10 pounds. 

Vi har som regel ikke lekser fra dag til dag på grunn av block days, noe jeg er veldig glad for! Det er helt klart mer lekser enn i Norge, men absolutt ikke så mye som jeg var redd for at det skulle bli. 

Her ser dere litt av Lyman High School. 

Skolen slutter 2:20 eller 1:20, så ikke så altfor sent. Drar på trening rett etter skolen bortsett fra onsdager, da jeg har æren av å ta den kjente gule skolebussen. Absolutt ikke like artig som det ser ut som. 

Nå må jeg legge meg for å være klar for nok en skoledag i morgen (JA jeg legger meg sykelig tidlig, klokken er nå 9:20 PM og jeg synes det begynner å bli sent), så god natt! 

- Sine

10.10.2012, 20:27

Husker dere jeg sa jeg skulle ut å kjøpe ballonger, servietter og mel eller noe sånt, og at det var for et skoleprosjekt? Vel, det var for Early Childhood og det jeg lagde var en piñata! Selv om jeg følte meg som en førsteklassing da jeg satt der med hendene fulle av mel og vann, synes jeg egentlig det er litt søtt også. Læreren vår skal nemlig gi piãnataene til preschools, sykehus, og familier som er mindre heldige, og det er jo litt koselig. Droppet den øverste ballongen siden det tok så sinnsykt lang tid, så her er resultatet:

Bob the Snowman, fordi jeg fikk aviser av naboen vår Bob. Startet med den på onsdag, og var ikke ferdig før søndag kveld. Emily (vtantet) og jeg hadde planer om å sette de sammen med ducktape eller noe sånt, men heldigvis har jeg en vfar som minner meg ganske mye om deg, pappa, og som hjalp meg med litt smartere løsninger. Ducktapen hadde visst aldri holdt, hehe.. Forresten, visste du at hvis du er surret inn i ducktape et visst antall ganger er det umulig å komme seg løs uten å bruke saks/kniv? 

05.09.2012, 21:53

Hei people! 

Jeg har litt problemer med å finne ut hva jeg skal gjøre med matten min her. Første året tok jeg 1T-matte, andre året har jeg planer om å ta S1-matte. Jeg startet året her med å ha algebra 2, noe jeg fort fant ut at var litt for lett. Læreren min var enig, så jeg byttet opp til precalculus. Fant fort ut at denne matten er ganske vanskelig... Vi har ikke lært alt i samme rekkefølge hjemme i Norge som de har her i USA, så jeg mangler noe av det de ser på som det grunnleggende. Vi hadde en prøve den første timen jeg var der, som jeg strøyk på. Læreren min i precalc og jeg ble fort enige om at algebra 2 honors kanskje var et bedre alternativ for meg, som er hakket vanskeligere enn algebra 2 men fortsatt lettere enn precalc. Det har tatt litt tid før jeg i det hele tatt har fått snakket med rådgiveren om dette, og i mellomtiden har vi hatt enda enn prøve i precalc som jeg faktisk fikk A på. Dette gjorde meg bare enda mer usikker... I dag fikk jeg endelig snakket med rådgiveren, og fordi det egentlig er forsent å bytte og de fleste klasser er fulle, er min eneste alternativ til algebra 2 honors å bytte ut ceramics-klassen min. Jeg har egentlig ikke lyst til å gjøre dette fordi for det første har jeg betalt en del i denne klassen for forskjellige "redskaper". For det andre begynner den faktisk å bli litt morsom. I tillegg er alternativene mine i stedet for ceramics enten web design 1 (mest sannsynlig flest freshmen der, men har hørt at klassen skal være ganske gøy) eller keyboard. Har ikke planer om å ta keyboard, så web design er alternativet mitt. 

Hvis jeg velger å gå videre med precalc og i tillegg beholde ceramics, er det litt som står på spill. Stryker jeg, får jeg ikke året godkjent og må gå andre klasse om igjen når jeg kommer hjem til Norge igjen. Stryking er mye lettere her enn i Norge, siden alt under 60 (?) av 100 prosent er stryk. Dette ville nok vært en 3er eller 4er i Norge. Så med andre ord er det ganske mye lettere å stryke her. 

Læreren min i precalc anbefaler at jeg bytter. Hva tror dere? Har til i morgen å bestemme meg, trenger virkelig hjelp! 

- Sine

31.08.2012, 04:59

Hei!
I dag hadde skolen Open House på ettermiddagen/kvelden. Det startet med Food Trucks som jeg har fortalt om før, det er altså at de selger mat fra forskjellige biler. Disse stod på parkeringsplassen. Etter dette gikk vi rundt i kantina der forskjellige sporter og klubber hadde forskjellige boder, hvor de prøvde å få flere til å bli med på deres greie. Fant ut at vi har både Robot Club med smartinger som lager roboter, og Pet Club med rotter og mus og slanger og hele pakka (de stod med den ene slangen rundt halsen...). Ikke helt noe for meg.

Etter dette hadde vi en mini-skoledag. Alle som var der hadde med seg en eller to foreldre, Leigh Ann var med meg, også startet man i den første klassen og gikk videre til den neste når klokka ringte. Vi var i hver klasse i ti minutter, der hver enkelt lærer fortalte om sitt fag. Et slags foreldremøte, på en måte. Vi hadde seks minutter mellom hver klasse, som er det samme som det vi har til vanlig.

Siden jeg vet dere elsker matprat og matbilder. Maten min som jeg kjøpte fra en av Food Truckene! Det er faktisk mandarin på kylling i taco... Var godt:)

De hadde en svensk food truck! De hadde mat som kjøttbullar, og rettene het Thor, Odin, Leif osv. Vikinghjelmen var også på plass i vinduet. Høres norskt ut, sant? Fikk høre at Thor var spesielt god.

Jeg stakk hodet inn etter at alt var ferdig og spurte om det faktisk var noen svensker der. Det var det! "Prater du norska?" Om jeg gjøøør! Dama hadde visst drevet med food trucks i Florida siden 98 eller noe sånt. Fikk beskjed om å like dem på facebook, så det synes jeg dere skal gjøre folkens!

Vi matet forresten skilpadder her om dagen! Først var det ingen der, men etter få minutter var det liksom 20. Veldig koselig!

Og jeg spiste noe nytt. Tynn tynn pannekake som fortsatt er varm, med masse nutella på! Ååå herlig. Sjokoladen var forresten også varm.

Og min nye shorts som jeg digger! Fra American Eagle, elsker den butikken. Om du leser bloggen min Silje, husker du jeg siklet over den i NY? Nå er den hvert fall kjøpt!

Vel, uansett. Skal bort rett etter skolen i morgen, så snakkes nok ikke før om noen dager! Med mindre det blir mobilblogg da, sånn som dette. Gadd ikke logge meg på pcen og legge inn masse bilder, så blogger bare fra mobilen. Mandag er det fri fra skolen! Så vi skal til Tampa, gleder meg!
Snakkes :))

30.08.2012, 02:57

Som de fleste high schools, har også Lyman Dress Codes. Disse forteller hva du får og ikke får lov til å gå med av klær. 

Dette er reglene:

Ser ut som om det er veldig mye, men i hovedsak er reglene at alle topper må ha krage eller ermer, og underdeler må gå til over midt på lårene. Tror de måler seks inches (ca 15 cm) opp fra kneet. Jeg trodde egentlig ikke de var så veldig nøye på dette, siden ca halvparten av alle jentene bryter den så og si hver dag, spesielt med korte shorter.

Jeg har vært ganske forsiktig og prøvd å holde meg innenfor grensene så langt, da. Men som noen kanskje skjønte ut i fra overskriften, ble jeg i dag dress coded. Altså du blir tatt for å bryte reglene. Det er vakter rundt om på skolen som skal følge med på at folk ikke bryter reglene. Jeg trodde egentlig disse bare var i en av gangene, men tydligvis er de rundt om på hele campus! En av dem ba meg om å gå til kontoret og si at jeg var der pga dress code.. Det var flere jenter der inne med akkurat samme problemet som meg: skjørt som egentlig er lange nok, men det ser ikke sånn ut når man går. Der inne måtte jeg ringe vmor og fortelle hva som hadde skjedd, også måtte en av damene på kontoret be henne om å passe på at jeg ikke hadde på meg det skjørtet igjen. 

Fikk visst en warning tror jeg, så får prøve å holde meg innenfor reglene fra nå av! Er ikke helt sikker på hva som skjer hvis det skjer igjen...

14.08.2012, 23:34

Kl 5:30 pm

Jeg vil si at dagen i dag, andre skoledag, gikk mye bedre enn første (klikk her for innlegget). Jeg kom meg til klassene mine uten å ha nesa ned i kartet som jeg måtte første dagen (heheh..) og jeg snakket med mange fler! Disse husker jeg faktisk til og med navnet på, noe jeg ikke gjorde på så og si noen i går. I lunsjen gikk jeg først til Counseling (=rådgiver, men snakket ikke faktisk med en rådgiver da) for å få endret TV production klassen min. Siden denne klassen er for 9-12 klasse, var det nesten bare Freshmens (9. klassinger) der. Følte ikke at det var en klasse for meg heller, så jeg bestemte meg for å prøve å bytte den. Da måtte jeg fylle ut et lite ark, også skal rådgiverne vurdere 'forespørselen' og si ifra om jeg får bytte eller ikke i løpet av uka. Forhåpentligvis får jeg gjort det! Etter dette gikk jeg til kantina for å få ordnet meg skap. Skapene er utroolig vanskelige å åpne, så etter at jeg strevde med den i evigheter, spurte jeg en jeg snakka med tidligere. Han hjalp meg, og prøvde å forklare hvordan man gjør det, men skjønte ikke så veldig mye... Man må vri til høyre, også til venstre, også til høyre igjen, eller noe sånt. Kompliserte greier! Forhåpentligvis klarer jeg det i morgen HELT ALENE. 

Vi hadde picture day i dag, noe som vil si at vi tok bilder til Yearbook. Jeg stod bak en jente jeg snakka en del med i dag, hun gikk og satte seg foran kameraet, smilte, og bildet ble tatt. Det var min tur etter henne, men det var tydeligvis litt vanskeligere. Fotografen sa "litt til høyre, litt opp, litt til venstre, ned med skuldre, opp med hode, til høyre, opp med hake....." og jeg klarte tydligvis ikke å gjøre det riktig. Til slutt ble det bilde da, men bra ble det sikkert ikke, hehe.. 

Psykologilæreren var nesten like kul i dag som i går, med høy musikk på starten og dansing, inkludert shaking og oppdraing av skjorta. Han er 63, bare så det er sagt. Han hadde også et slags rollespill, der han var konge med Burger King krone og greier.


Snikbilde... 

Nå om ikke lenge skal visst Ayusa (underorg) komme på en slags hussjekk. Jeg er egentlig ganske overraskende fornøyd med dem, siden jeg tidligere har hørt litt dårlige rykter. De sjekker opp med flere forskjellige personer, og områderepen min skal ha en slags frokost med alle utvekstudentene her i området om ikke så lenge! 

Sine

14.08.2012, 23:09

Kl 5pm

Sååå dere, i går var min første dag på Lyman High School! Skolen er, som jeg har sagt tidligere, giiga. En lærer sa ca 3000 mennesker, stor forskjell fra Bjertnes Videregåendes 500... 

Jeg stod opp ca 6am, gjorde meg klar, smurte matpakke og rundt 6:50 satt Cait og jeg i bilen sammen med Leigh Ann, som kjørte oss. Var sånn passe nervøs akkurat da! Vi ble droppet av på skolen, og jeg ble først med Cait for å si hei til vennene hennes før jeg gikk til min første time: engelsk. Vi gjorde ikke noe særlig i noen av timene egentlig, det var for det meste bare snakk om regler og forventninger til de forskjellige klassene. Må innrømme at jeg kanskje hadde litt for høye forhåpninger til den første dagen, jeg innbilte meg av en eller annen grunn at folk kom til å vite at jeg er fra Norge og være skikkelig interesserte. Men de fleste visste ikke at jeg var ny i det hele tatt før jeg fortalte det selv! Så når jeg prøvde å få frem det på en eller annen måte, gikk det bedre. 

Læreren i fysikk, som er det faget jeg hadde før lunsj, spurte om det var noen nye i klassen, og jeg og en annen rakk opp hånda. Så i slutten av timen spurte hun om jeg visste hvor kantina var, og da sa en gutt og jenta jeg sitter ved siden av at de kunne følge meg! Så jeg endte opp med å spise med jenta, og etterpå viste hun meg litt rundt. En annen fyr i fysikklassen lurte på om vi bodde i igloer. Som Leigh Ann sa: Yes, we live in igloes in Norway, and they are pink.

Jeg må nesten fortelle om psykologitimen min. Læreren har et ganske kult rykte på seg, så jeg var litt spent på hvordan timen kom til å bli. Da jeg kom inn i klasserommet var det helt mørkt der, stolene stod i en ring og det stod på høy musikk. Det eneste lyset i hele klasserommet var en rød lampe på et bord mitt i rommet. Læreren hadde på seg en rød toga og sånn krans på hodet, han så ut som Jesus.. Han gikk rundt med lampa si, tok den opp i ansiktet til hver og en og spurte om forskjellige ting. Var han ikke fornøyd med svaret, holdt han lampa der helt til han fikk et nytt. Haha, den klassen ser jeg veldig frem til! 


Min kjære gamle skole, Bjertnes! Veldig fin, jeg vet

Skal snart skrive om dagen i dag! 

Sine

Les mer i arkivet » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits