Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

12.05.2013, 16:27

Jeg har fått et par spørsmål om hva lacrosse egentlig er og hvorfor jeg bestemte meg for å prøve det ut, så jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt mer om min nye favorittsport i et eget innlegg.

Jeg tror ikke jeg visste hva lacrosse, eller lax som vi noen ganger skriver, egentlig var før jeg kom hit. Jeg hadde bare sett det i filmen Wild Child, og jeg visste at venninna mi Nicki sin søster spilte det da hun var utvekslingsstudent i USA noen år tilbake. Jeg snakket med søstra, Juliet, om lacrosse og det var helt ærlig hun som fikk meg til å ville prove det ut!


Da vi vant vår første kamp. Var sååå stolte, og vi vant nesten hver kamp etter denne, bare med unntak av en eller to. Ååh savner det!

Jeg var litt redd for at det kom til å være litt for mye løping for meg siden jeg sånn generelt sett ikke er veldig god i sport, men hvis noen av dere tenker på å prøve det ut og dårlig kondis stopper dere, vær så snill og prøv likevel. De fleste skoler har flere lag: Varsity som er for de beste spillerne, og vanligvis de som har spilt lenge, og Junior Varsity (JV) som er resten. På min skole var det sånn at alle som prøvde seg fikk komme med på JV, inkludert meg. Og jeg som trodde jeg var i så fryktelig dårlig form, kom inn som nummer 3 av alle kanskje 40 jentene som var på tryouts da vi løp 1 mile! Husker jeg var så stolt. Så ikke la det stoppe dere, ikke bare med lax men andre sporter også; for alt dere vet kan dere overraske dere selv. Det gjorde jeg!


Treneren min Kaitlin som lærte meg det første jeg noen gang lærte om lacrosse

Jeg vet ikke om jeg fortalte dere det, men jeg var på et lax møte helt i starten av året. Siden det er varmt og null snø hele året her i Florida, spiller vi også lax hele året. På høsten har de noe som heter ?fallball?, som for det meste er forberedelser til vårsesongen som starter i februar. Jeg kunne noen ganger ønske at jeg hadde startet i høst, men jeg feiget ut siden jeg ikke kjente noen på laget og gjorde crew (roing) i stedet med vertssøster. Ikke misfortå meg, jeg er kjempe glad jeg fikk provd ut crew, og jeg møtte noen av mine beste venner herfra der.

Heldigvis hadde Meret, min sveitsiske bestevenn herfra, også lyst til å prøve ut lax , så da var jeg ikke alene. Vi lånte noen enkle lacrosse sticks (null ide hva det heter på norsk) fra Merets vfamilie, så på Wild Child, og øvde ute i hagen sånn vi trodde det skulle gjøres. En av trenerene våre hadde noen treninger før tryouts for å lære de nyeste spillerne om sporten, så Meret og jeg meldte oss på der. Vi fant da ut at alt vi trodde vi hadde blitt flinke i hjemme i hagen var helt feil metoder, haha. Som dette: 


No no and no. Baaad groundballs


Nope tror ikke det. Ikke sånn du mottar en ball haha

Vi lærte heldigvis fort, og selv om vi ikke kunne masse da det var tid for tryouts, visste vi hvert fall hva som var opp og ned på en stick. Vi lærte så fort etter det, når du har treninger hver dag i tre timer. Vi kjøpte oss ordentlige sticks, og det er utrolig hvor stor forskjell det gjorde!

Jeg skal ikke legge ut om alle regler også videre, med jeg kan fortelle litt fort hvordan sporten fungerer. Det er så mange regler at den eneste måten å lære alle på er å bare prøve. Kan legge til at de blåste fløyta på meg sikkert sånn 7 ganger under min første kamp. Så sporten er litt som en blanding mellom fotball og innebandy, hvor poenget er å få ballen i målet, du har "køller" som i innebandy, en ball på størrelse med en tennisball, og du kan få gult eller rødt kort hvis du for eksempel slår noen med sticken din. Du kan, derimot, slå sticken til den som har ballen hvis du gjør det i rett vinkel og ikke for nærme ansiktet til personen, så ballen detter ut. Ballen kan treffe bakken, og da er det første mann til å få den opp igjen. Oppsettet er liknende fotball, med forsvar, midd, og attackere. Jeg var middy, og elsker det! Du har sjansen til å score, samtidig som du kan forsvare og løpe hvor du vil. Attackere og forsvar kan ikke løpe over hele banen, bare sånn 3/4 av den. 

Vi starter i midten av banen, en person fra hvert lag står i midten av midten mens resten står rundt i en sirkel eller lengre bak. De to personene i midten kaster på en måte ballen opp i lufta når dommeren blåser, og etter det er det førstemann til mølla. Vi spiller i skjørt noe jeg elsker, og vi må alltid ha på googles (beskyttelse over øynene) og beskyttelse for tennene når vi spiller. 


På sirkelen

Jeg kan ikke komme på noe mer interessant akkurat nå, men hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre! Jeg anbefaler lacrosse til det fulleste for dere fremtidige utvekslingsstudenter, denne sporten har gitt meg noen av de beste minnene gjennom dette året. 

- Sine

27.04.2013, 05:48

Hei! Nå er jeg hos Meret, skal være her hele helga og vi har masse planer. I dag har vi hatt lacrosse banquet, som er som en slags avslutning for sesongen. Kommer til å savne det herlige laget mitt så mye! Bare elsker den sporten. 

Det hele var på en veldig fin restaurant. Først fikk vi drinker og tok bilder, så gikk vi inn og spiste god mat. Vi så på en film med bilder og videoer av alle spillerne gjennom hele sesongen, så var det utdeling av diverse awarder. Gjett hvem som fikk en da?! Såå glad og stolt, made my day. De hadde priser for beste attack, middy og forsvar, rising star, most valuable player, og beste rookie (ny spiller). Disse stemte vi alle over. De hadde også en som bare trenerene bestemte over, Coaches Award, og denne vant jeg! Meret fikk beste attacker, så er veldig stolt over sveitseren min. 

Kapteinene hadde også laget awarder for alle spillerne på papptallerken, og da fikk jeg Barbie Girl, haha... Ikke helt forventet, men morsomt! De hadde awarder som most likely to be late to the banquet, noe som også skjedde for jenta som fikk den, haha. Alt i alt hadde jeg en veldig bra kveld!
Meg, Emily, Kayla


Kaitlin, Emma, meg


Emily, Meret, Mary, meg, og Liz. Disse er så herlige!


Meret, coach, og meg! Det var bursdagen hans, og han sa han satte opp banketten i dag fordi han hadde lyst til å være med sine favorittmennesker på bursdagen hans. Åååååww 


JV 


Meg og Liz, og coach, hahaha


Stolte!


JV Coaches Award

Tusen takk til laget mitt for at dere har gjort disse månedene helt fantastiske, og til trenerene som har lært meg å elske lacrosse!

- Sine

15.04.2013, 22:44

Fredag hadde vi vår siste lacrosse kamp denne sesongen, og for meg mest sannsynlig den siste noen sinne. Vi spilte en privatskole, og tapte dessverre vår aller siste kamp... Men heldigvis var det ikke bare trist, jeg scorte nemlig to mål! Det var utrolig gøy, jeg er så glad for at jeg fikk sjansen til å score, og i det hele tatt sjansen til å spille lacrosse dette året. Har møtt mange nye mennesker som jeg kommer til å savne, og jeg digger trenerene våre. De er de beste! 

Etter kampen sa trenerene og kapteinene noen ord hver, og Kaitlin, den ene treneren vår, sa blant annet at vi er det beste laget med så mange nye spillere hun noen gang har trent eller spilt på. Er så stolt over laget mitt! Mens trenerene snakket følte jeg at tårene presset på, og jeg så over på Larissa, en av vennene mine, og vi begynte å gråte begge to, haha. Kommer til å savne lax så utrolig mye. 


JV lacrosse Greyhoounds. Jeg er #29

Coach ordnet det så vi fikk spille under friday night lights for første gang! Vi spiller alltid før varsity så det er alltid sol og lyst, men endelig fikk vi prøve å spille under lysene, haha. Små gleder, dere

Etter kampen tok vi oss en tur til Georgia, hvor vi ble hele helga. Nå er det en ny uke, og bare fem dager til prom!

11.04.2013, 22:44

Den siste uka har vi spilt to hjemmekamper, og vi vant begge! I morgen har vi vår siste kamp NOENSINNE. Det kommer til å bli så trist, elsker lacrosse. Kommer til å savne det masse!

I går hadde vi senior night, som på en måte er for å si hade og lykke til til seniorene. Vi andre stod på hver vår side på banen og lagde en tunnel av lacrosse stickene våre (kommer ikke på det norske ordet, hahah). De fikk blomster, og ble eskortert gjennom tunnelen mens en announcer (herregud kan ikke norsk. Prøvde å google translate denne, fikk opp 'hallomann')... mens hallomannen sa hvor de skulle på college, favorittøyeblikk fra lax, og hilsner som de selv skrev til familien, laget, og trenerene. Tror halve laget begynte å gråte, og jeg må innrømme at tårene kom hos meg også da en av jentene skrev ned dette til faren sin:

Every guy can be a father; but it takes a man to be a Dad. 

Vi hadde også laget plakater for dem, skrevet en hilsen på en bilderamme med bilde av når de spiller av, og vi hadde ballonger. Er litt sjalu, kunne ønske jeg var en senior!


Meg og herlige Emma


En av trenerne våre, Audrey! 


Spilte kamp mot søte Mandy (og vant hehe)

Nå er Meret her, og vi er snart off to konsert!!! 

- Sine

08.04.2013, 20:03

Vertsfamilien min tok meg med på enda noe nytt i helga: innefootball! Det er så og si det samme som vanlig amerikansk football, bare at alt er mye mer intenst. Morsom opplevelse! Vi satt ganske nærme banen, noe som gjorde at det var mye enklere å følge med på hva som skjedde. Vi heiet på Predators, som er Orlando, og de spilte mot Philadelphia. Predators er de røde og svarte. 

Jeg er så takknemlig for at vertsfamilien min tar meg med på så mye nytt! Føler jeg får oppleve så utrolig mye. Tusen takk <3
Show i pausen


Meg og Cait! Ser dere Predators-priden min? Svart bukse, rød tskjorte, og rødt og svart hårbånd:))) #1 fan right here

- Sine

08.03.2013, 22:33

1, 2, 3, HOUNDS!

Vi spilte nok en kamp på mandag, og til tross for at vi har tapt alle kamper hittil (hehee), ga vi alt. Det er den mest spennende lacrossekampen jeg noen gang har sett på/spilt i! Da det var to minutter igjen var stillingen 5-4 til oss, og planen vår var å få tak i ballen, og bare jogge rundt med den til kampen var over. Vi mistet ballen så motstanderne fikk den, og de løp rett til mål og scorte.. Men siden spilleren tråkket inne i sirkelene rundt mål der bare keepern kan være, teltes ikke målet, vi fikk ballen, og vi vant vår første kamp! Herlig følelse. Og forresten, gjett hvem som scoret et av de 5 målene? Jeg!! 

For å feire dro Meret og jeg til krispy kreme donuts. Skiltet lyste, noe som betyr at de lager donuts der og da, og hvis skiltet er på kan du faktisk ikke bare kjøre forbi. Nylagde donuts er mat for guder, og som en venn av meg sa, du har faktisk ikke levd før du har smakt en. Det er verdt å bli feit hvis du lever på nylagde krispy kreme donuts, det kan jeg nesten love deg. 


Du kan se på at donutsene blir laget, her får de nystekte herlighetene glasur. Åå får helt vann i munnen. 

Vet det er litt dårlig med oppdateringer for tiden, og når jeg faktisk kommer med noen er de om lacrosse, med det er det dagene mine består av. Jeg er hvert fall veldig opptatt, og jeg liker det! Har du noen forslag til innlegg, eller er det noe du lurer på? Legg igjen en kommentar, så lover jeg å svare! Nå siiter jeg her i drakta mi og er klar for hjemmekamp, vi snakkes senere!

22.02.2013, 09:01

Onsdag spilte jeg min første lacrosse kamp noen sinne! Angrer absolutt ikke på at jeg startet på lacrosse, elsker det. 

Vi var så heldige at laget vi spilte vår første kamp mot, Winter Springs, er nummer 2 i hele Florida.. Veldig gode, med andre ord. Men vi lot ikke det stoppe oss, og ga alt de 50 minuttene vi hadde. Man lærer så utrolig mye av å faktisk spille selv! 

Noe av det første jeg gjorde når jeg startet å spille, var å talke en av jentene på det andre laget så de fikk ballen... He he he. Gjorde opp for meg senere da, fordi jeg scorte et mål! Utrolig gøy å score, spesielt på den første kampen. Vi tapte dessverre 10-4, men det var ikke så ille med tanke på hvor gode de er! Vi var hvert fall fornøyde med innsatsen. Vi har en ny kamp i dag, jeg gleder meg masse!


Dette er før kampen startet. Jeg er #29, nærmest, og Meret er #19; hun andre i blå. 


Hahah pena. Vi spiller forresten i skjørt! 

- Sine

07.02.2013, 08:19

Spørsmål: Hvordan gikk lacrosse tryoutsene? :)

De gikk faktisk ganske bra! Mye bedre enn forventet. 

Mandag møtte vi opp på footballbanen i svarte shorts og hvite tskjorter, alle like. På tskjortene skrev vi nummeret vi fikk med sprittusj, både foran og bak. Den første delen betsod av å løpe en mile (ca 1.6 km), gjøre ett minutt med burpies (en blanding av jumpies og armhevinger, veldig slitsomt), løpe en kvart mile, ett minutt med sit ups, og løpe 100 yards (ikke helt sikker på hvor langt dette er i meter, men kan sammenliknes med 60-meteren), og en annen løpeøvelse som ikke var noe særlig vanskelig. Alt ble tatt tiden på eller telt opp. 

Dere som kjenner meg kommer til å bli sjokkert når jeg forteller dere dette. Først av alt, vi var rundt 30-40 jenter, alt fra freshmen til seniors. På den milen vi løp, gjett hvem som var nummer 3 inn i mål?? Jeg! Meret var nummer 2, og jeg var fire sekunder bak henne. All treningen denne høsten og min egen løping etter jul har tydeligvis gjort litt underverker! For dere som ikke kjenner meg, jeg er absolutt ikke en av de raske eller flinke i sport på noen som helst måte, så jeg ble veldig stolt av meg selv da treningen min faktisk viste resultater. For å si det sånn: hadde ikke hatt den samme tiden på milen hvis dette hadde vært seks måneder siden. Resten av øvelsene gikk helt greit. 

Del nummer to på mandag bestod av ordentlige lacrosse-øvelser og spilling, det samme gjorde tirsdagen. Kan ikke si disse gikk fantastisk i og med at de fleste har spilt før, noen tilogmed siden barneskolen, men jeg gjorde mitt beste!

Fikk vite på onsdag at jeg som forventet kom med på JV, siden alle kommer med, enten på JV (junior varsity) eller varsity. Har nå trent lacrosse i ca en uke, og liker det veldig godt sålangt! Det er vanskelig, siden det er helt annerledes enn alt annet jeg har prøvd før, men det gjør at det bare føles enda bedre de gangene jeg faktisk klarer noe. Har merket at jeg har forbedret meg bare på denne uken! Gleder meg masse til å bli bedre kjent med de på laget og bli bedre i lacrosse. 

Vet det er en liten stund siden nå, min feeeeil som alltid. Har litt å fortelle da, så dere hører nok fra meg om ikke så lenge! Tusen takk for dere som allikevel er innom her, og spesielt dere som kommenterer! Det gjør det så mye morsommere å blogge. 

- Sine

21.01.2013, 17:18

Hei! Er en stund siden sist, har vært litt opptatt. Hverdagen består noe av noe nytt - lacrosse!

En av trenerene har hatt treninger de siste dagene for å lære bort og gjøre spillerne klare til tryouts, som er om en uke. Meret (min sveitser) og jeg, som er fullt bestemte på å komme med på laget (selv om jeg tror alle kommer med, da), har hatt fullt lacrosse-kjør her de siste dagene. Onsdag var vi hos henne og prøvde ut lacrosse-stickene våre (noe som endte med at ballen falt i bassenget hennes og vi hoppet etter). Fredag var vi på trening og lærte at alt det vi gjorde på onsdag var feil, haha. Lørdag var vi først og kjøpte alt utstyret vi trenger, så trening, så ble Meret med meg hjem for å øve litt mer. Vi så også på Wild Child hvor de spiller lacrosse, haha. 

Det var vanskeligere enn det ser ut som i starten, men nå begynner vi endelig å få litt grep på det. Må si jeg gruer meg noe veldig til tryouts da, men det får jeg bare ta som det kommer!

- Sine

24.12.2012, 20:08

God jul alle sammen! 

I dag er det julaften, hvert fall i Norge. Her betyr det ikke noe spesielt, det er i morgen det er ordentlig jul her. Kan fortelle om hva jeg har gjort på julaften senere!

I går var det lille juleaften, og jeg må si det var litt kjedelig å ikke pynte juletreet, se Grevinnen og Hovmesteren, eller sitte hjemme i sofaen sammen med mamma, pappa og Sandra og se en julefilm. Savner det! Jeg brukte heller min lille julaften på å se på min første basketballkamp! Det var Orlando Magic mot Utah, vi tapte dessverre.. Var veldig nærme da, GO MAGIC! Føler meg veldig heldig som har en familie som tar meg med på så mye nytt, både basketballkamp, ishockeykamp, footballkamp... Denne kampen var faktisk i samme arenaen som de ishockeykampene jeg har vært på. 

Har akkurat skypet med Nicki, venter på å få skypet med familien min. Håper alle har en fantastisk jul sammen med familie og venner, og nyter tiden dere har sammen! 

PS: hei gudfar Lilleseth, du trenger ikke å kommentere. Det er tanken som teller.

- Sine

Les mer i arkivet » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits