Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

30.05.2013, 23:59

Kjenner du noen norske utvekslingsstudenter i nærheten?
Nei, det gjør jeg faktisk ikke. Det er ingen norske i mitt fylke. Vet det er noen i Orlando, men jeg har ikke møtt noen. Jeg snakket med noen på facebook en eller to ganger, og vi snakket om å møtes, men det ble aldri noe av. Det nærmeste jeg kommer er en danske og en finske som kan svensk, haha. 

Hvor mange dager hadde du med vertsfamilien før skolen startet? (jeg får nemlig bare 2 dager på grunn av NY campen, noe jeg synes er litt dumt)
Jeg kom 2. august og jeg tror skolen startet 13. august. Jeg er veldig glad jeg hadde såpass mange dager, siden jeg fikk vendt meg litt til språket og fikk blitt litt kjent med familien før skolen startet. Hvis du er heldig, kanskje du til og med får venner før skolen starter! Da er nok alt litt lettere. Jeg fikk ikke, men klarte meg likevel. Da jeg fikk familie og fant ut når skolen startet, visste jeg at det var to forskjellige NY-camper det var mulig at jeg kom til å bli plassert på. En hvor jeg fikk 11 dager, og en hvor jeg bare fikk et par dager. Jeg sendte mail til STS og spurte om jeg kunne komme på den første, og det ordnet de! Kanskje et lite tips hvis dere vil ha flere dager, organisasjonen hjelper som regel hvis de kan. Men på den annen side, du klarer deg nok helt fint med 2 dager. Du har jo campen i NY hvor du kommer til å snakke en del engelsk, og de kommer til å forberede deg mye. 


Kan ikke tro at dette bare er 10 måneder siden! Min første dag hos vertsfamilien. 

Vet du om alle som reiser til Hawaii reiser samme uke?
Jeg dro ikke til Hawaii i og med at jeg skal dit etter oppholdet mitt (om under to uker!!!!!!), men jeg vet at det er forskjellige organisasjoner som da også har forskjellige uker, og i tillegg har de felste av dem mange turer til ulike tidspunkt du kan velge mellom. De fleste har nemlig ikke ferie samtidig. Så nei, alle som drar til Hawaii resier ikke samme uke, men jeg tror du selv kan velge hvilken uke du vil dra med mindre det er fullt og da planlegge å velge samme uke som vennene dine hvis det var det du tenkte på :) 

Hva hadde du i kofferten da du reiste bortover?
Klær, klær, mer klær (mest sommerklær siden jeg skulle til Florida, men her må du tenke på hvor i landet du skal), sko, masse gaver til vertsfamilien, sjokolade, en bok med bilder fra hele livet mitt som mamma laget til meg som jeg tror familien syntes var interessant å se i, bilder jeg puttet opp på veggen for å gjøre rommet mitt litt mer mitt, kamera (husk lader!), adapter så du får brukt ladere og rettetenger osv, og i tillegg hadde jeg en liten carry-on hvor jeg prøvde å pakke de klærne jeg mest sannsynlig kom til å bruke i NY så jeg ikke trengte å rote sånn veldig mye rundt i den store kofferten. 


Pakking for USA før jeg dro. Kan ikke tro at jeg snart må begynne å gjøre det samme igjen...

Er du senior eller junior? Er det stor forskjell?
Jeg er junior, siden jeg er født sent på året (november). Hadde jeg vært født feks i mai, hadde jeg vært senior. Det er litt forskjell ja, seniorene har som regel andre klasser, med mindre det er klasser som er mikset, feks psykologi, mens engelsk eller histore er bare med de på trinnet ditt. Seniorene får gå 5 minutter tidligere til lunsj og på slutten av dagen. De har senior skip-day, senior week, prom og graduation. Hvis du blir junior: husk å bruke det at du er utvekslingsstudent til din fordel. Jeg fikk for eksempel dra på prom, selv om det på min skole egentlig bare er for seniorene og deres dater. Det er helt opp til skolen hva du blir, om de lar deg være senior uavhengig om du egentlig skulle vært det eller ikke fordi du er utvekslingsstudent, eller om de ikke lar deg være senior selv om du egentlig skulle vært det av samme grunn. Det går alltids an å sende mail til skolen om du gjerne vil bli senior, da!

Var du på NY campen, isåfall hvordan var den, fikk dere mye fritid?
Ja det var jeg, det var så bra! En helt utrolig herlig uke. Har innlegg fra hver dag her. Synes å huske at vi fikk helt greit med fritid, da vi var inne i byen fikk vi for det meste gå for oss selv og shoppe hvis vi ville det, eller gå opp i forskjellige bygninger eller se andre turistattraksjoner hvis vi ville det i stedet. STS's NY-camp anbefales på det sterkeste! 


Snakket du mye med familien før du reiste bortover? Isåfall, hva snakket dere om haha?
Jeg fikk familie i begynnelsen av juni, men skypet aldri med dem. Jeg mailet en del med dem, spesielt vertssøster. Vi prøvde vel bare å bli litt kjent, så interesser og liknende, og jeg spurte mye om området og skolen. Jeg tror det kan være lurt å snakke litt med familien før du møter dem, så du kan høre om det er noe spesielt du burde ta med også videre.

Hvordan uttaler de navnet ditt i usa?
Sina. Den e-en er umulig, haha. Etter en stund begynte jeg å introdusere meg som Sina i stedet, det er bare lettere. Etternavnet mitt, Skiaker, har de ikke sjangs på, og jeg tror ikke jeg har møtt en eneste som klarer det sånn vi sier det i Norge, haha. Du heter Stine? Det blir nok det samme som mitt, Stina. 

Mr. Harsh ser ut som en morsom lærer. Er det han du har i psykologi?
Ja, min yndlingslærer og yndlingsklasse. Elsker amerikanske lærere! Meret og jeg gikk for å si hade til han før vi dro hjem vår siste dag på Lyman high, og han sa at vi var to av de beste tingene som har skjedd med han dette året. Så utrolig koselig å høre! Han har hjulpet meg gjennom så mye dette året, og hvis jeg kommer tilbake til Florida gjennom skoleåret skal jeg helt klart dra på besøk til han på skolen :) 

Hvis noen har noen flere sprøsmål kan dere spørre når som helst, så svarer jeg i et innlegg! 

- Sine

02.05.2013, 23:41

Del 1 kan du finne her.

Fikk du velge selv hvor du ville dra i USA?
Nei. Dette er forskjellig fra organisasjon til organisasjon, men med STS kan du betale 5000,- ekstra for å ønske tre stater, og du får pengene tilbake hvis du ikke kommer til en av disse tre. Jeg ønsket North Carolina, California, og South Carolina, men havnet i Florida noe jeg er veldig fornøyd med. Det som alle sier er sant: det viktigste er ikke staten men familien og vennene du får, men samtidig må jeg si at jeg er utrolig glad jeg får oppleve et helt år i "syden" med sol og plussgrader hele året. 

Føler du at du har blitt ordentlig knyttet til Amerikanerne?
Til familien: ja, men de på skolen er for det meste "skolevennskap" som var nevnte tidligere. Noen du kan henge med på skolen og trening og kamper, og noen ganger også i helgene. 


Jasmine, meg, og Danielle fra powderpuff i høst. Kunne ønske jeg kunne gjøre alt en gang til!

Hvordan var det å møte familien for første gang?
Veldig spennende, for det var da eventyret startet på ordentlig. Jeg var veldig nervøs i flyet på vei til Florida, men alt forsvant da jeg så familien stå der å vente på meg og det var ikke kleint i det hele tatt. 

Hvordan var første skoledag?
Skummel. Hadde nok med å tenke på hvilken klasse jeg skulle til når klokka ringte og hvilken bygning og hvilket klasserom, og helt ærlig kjenner jeg ingen av de jeg snakket med den første dagen den dag i dag. Hvis du gruer deg til det er din tur: spill litt på det at du er ny og utvekslingsstudent, og spør masse! Snakk med noen i den klassen du har før lunsj og spør om å sitte med dem. Kanskje du er heldig og møter de vennene du kommer til å ha hele året på den første dagen. 

Hvor mye penger bruker du i månden (hvor mye lommepenger)?
Det varierer selvfølgelig veldig forskjellig fra måned til måned, men tror jeg i gjennomsnitt har brukt rundt 3000-4000 hver måned. Dette er inkludert sportsfeeder, cruiset jeg var på, telefonregning osv. 

Fikk du noe i stipend? Hvor mye i såfall?
Fikk minstebeløpet som alle utvekslingsstudenter kan få om de søker om det og de får året godkjent. Tror det kom på rundt 50 000,- 

Er du glad du dro på utveksling?
Ja.

Hva er egentlig Lacrosse?
Har fått et par spørsmål om lacrosse, kan prøve å ta dem i et eget innlegg! 


Hvilke sporter kan man velge i på skolen din?

Vi har lacrosse, fotball, track (løping), friidrett, crew (roing), amerikansk football, basketball, volleyball, dans, winterguard (en slags dans, tror laget vårt akkurat ble kåret et av verdens beste), cheerleading, stepping, i tillegg til en haug av klubber og band som du også kan være med i. Kan hende jeg glemte noen.

Hva har du syns vært vanskeligst på utvekslingen?
Det å være ny på alle mulige måter: ny i klassen, i familien, i huset, skolen, landet, i språket og i kulturen.

Har du opplevd noe spesielt mye drama på High School?
Ja herregud, spesielt med sophomores, haha (de som går i tiende klasse). Jeg har heldigvis unnsluppet det meste av drama, da. 

Hvordan er kleskoden på skolen din? Er de strenge på om folk følger den, og hva skjer hvis noen blir tatt med noen plagg som ikke er "passende"?
Har skrevet litt om det før HER, men kort sagt kan du ikke ha noe som er kortere enn fingertuppene, og topper må enten dekke skuldrene eller ha en krage. Du trenger ikke kneppe igjen kragen, så det er egentlig ikke så veldig stress, så lenge du ikke går med singletter. Mitt største problem er kjoler (og shorts), for det er ofte vanskelig å finne noe å ha over. Noe jeg har brukt mye er en jeansvest, for den kan du ha over det meste uten å ødelegge hele antrekket, hehe. Jeg ser folk, spesielt jenter, hver eneste dag som ikke følger kleskoden, og som det aldri ser ut som blir tatt for det. Det kommer som regel an på hvilke lærere du har, men de som vanligvis sender folk til kontoret for å bryte kleskoden er inspektører i gangene. Hvis du blir sendt til kontoret må du ringe hjem, og du får en 'referal'. 1 referal=lunsj detention, 2 referals=onsdagsskole, 3=lørdagsskole, 4=utvisning for et par dager og 5 vil du virkelig ikke ha. Du får også referals for å være for sen eller hva annet læreren din ikke vil du skal gjøre. Alt dette er forresten forskjellig fra skole til skole. 

Som utvekslingsstudent får man jo ikke lov til å drikke og sånn, heller ikke være på fest der andre drikker, har dette vært noe problem?
Neida. Det er bare å ikke gå på fester der du vet det kommer til å være drikking.

Har du brutt noen regler som kunne fått deg hjemsendt?
I så fall hadde jeg nok ikke skrevet det her siden som du sa kan det få meg hjemsendt, hehe. Neida, jeg tuller, jeg har ikke det. 

Hva har vært den største utfordringen hittil?
Det å tilpasse seg en ny familie med nye levemåter. 

Føler du det er vanskelig å stole på amerikanere? Har hørt de er så overfladiske...
Ja, enkelte. For eksempel spurte Meret og jeg så mange av vennene våre om de ville komme å se den siste lacrosse kampen våres, og endel sa ja og lovte å komme. Det var bare en som tok med seg et par venner og faktisk kom.

Måtte du ta mye intiativ for å skaffe deg venner?
Med de jeg var med i starten av året mitt: ja. Men med de vennene jeg har nå er det egentlig ganske likt fra begge sider, selv om det som regel alltid dukker opp noe som gjør at planene ikke skjer likevel siden alle er så opptatt inkludert meg selv. 

Hvordan er guttene?
De åpner døren for deg, forteller deg alltid hvor pen du ser ut og bruker ord som 'beautiful' og 'gorgeous'. De kan være skikkelig gentlemen, de fleste av dem, og er ofte så mye lettere å snakke med enn guttene i Norge. Men noe de virkelig mangler er klesstil og hårgele. 


Min superman for alltid, Ray. Han har helt klart stil! Dette var under Senior Week. 

Var det vanskelig å få venner?
Ikke vanskelig å komme i snakk med noen, men vanskelig å komme seg ordentlig innpå dem, og på en måte ta vennskapet et hakk videre, om du skjønner.  

Er jentene og guttene annerledes i USA?
Har fortalt litt om guttene og jentene hver for seg, så kan bare si at basically er de fleste menneskene i USA mye mer åpne, høflige, hyklerske (som i at de sier en ting men gjør det motsatte), og uvitende om verdenen utenfor the United Stated of America. Eksempel til den siste var i dag i historietimen: vi fikk et kart over midtøsten og skulle putte på navn på land, og en i klassen spurte om det var et kart over USA. Guud noen ganger må jeg bare telle til ti i den klassen for ikke å si rett ut til dem at herregud, var du født i går? Når det er sagt må dere også huske at dette er et veldig stort land, og det er praktisk talt umulig å dra et så stort folkeslag under en og samme kam. Alle er forskjellige, dere!

Når fikk du vertsfamilie?
I starten av mai, tror det var 5. mai hvis jeg ikke tar helt feil? 

Hvordan er forholdet ditt til vsøsteren din?
Vi har et veldig bra søsterforhold! 


Cait (vsøs) og jeg følte for å hoppe i bassenget med klær en dag, hehe

Hvordan har oppholdet ditt vært?
Haha, det har vært veldig bra!  

Har du lært mye, kan du flytende engelsk nå?
Ja, jeg har lært såå mye. Og jeg har nok litt aksent enda, men det kommer seg!  

Har du fått deg nye venner?
Helt klar venner for livet :)  

Hvordan er skoledagene?
Lange og kjedelige, dagene blir fort rutiner så jeg hadde nok sagt det samme om min skoledag som det du sier om din. I starten var alt veldig nytt og spennende, da!

Er det noe som du synes har vært negativt ved oppholdet?
Ikke noe som har vært direkte negativt nei, det har jo vært vanskeligere tider men disse har egentlig bare gjort meg sterkere og gjort de bra dagene enda bedre.  


Eksempel på en herlig dag med en herlig jente. 

Hvordan kom du til Florida?
Helt tilfeldig, eneste grunnen er vel at søknaden min ble sendt til områderepresentanten min og vertsfamilien valgte meg!

Hvordan har forholdet med familien din vært/er?
Vi har et bra forhold. 

Hvilken organisasjon reiser du med+underorganisasjon?
STS/Ayusa

Har du hatt problemer med hjemlengsel?
Innimellom, spesielt i høst og i desember før jul. 

Når dro du og når kommer du hjem?
Jeg dro fra Norge 26. juli til NY for forberedelsescampen, kom til vertsfamilien i Florida 2. august. Jeg drar fra Florida 5. juni, men skal til Minnesota for å møte venninna mi Nicki (bloggen hennes her), så til Chicago og deretter Hawaii med henne, og lander på Gardemoen 23. juni klokken 11. 

Hvordan har det gått med mat og sånn? Ble du fort vandt til maten osv?
Maten er annerledes, selv om alt ikke smaker forskjellig fra norsk putter de forskjellige ingredienser i den, som kroppen ikke alltid er vandt med. Men når det kommer til smak, kan du finne det meste som du er vandt med fra Norge. Alle familier har sine egne måter å lage mat på, det gjelder bare å vende seg til din vertsfamilies! Min er veldig flink til å lage mat, og selv om jeg har vært kresen så lenge jeg kan huske har det gått helt fint. 

Hvordan var visumprosessen?
Lang og kjedelig. Bare noe du må igjennom, men det er såklart verdt det! 

 

Åå så mange spørsmål, elsker at dere spør! Vet jeg var full av spørsmål da jeg for et år siden ventet spent på familie og ikke visste noe om noenting. Så hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre, jeg er her for å hjelpe! Noe du vil spørre eller snakke om utenfor bloggen kan du alltid kontakte meg på facebook eller mail også, sineskiaker@hotmail.com. Vil dere ha flere oppdateringer kan dere også følge meg på instagram: sine_skiaker. 

- Sine

20.04.2013, 18:14

Hva er den beste maten i USA?
Hm. Faktisk et utrolig vanskelig spørsmål. Frozen yogurt, crêpes med nutella, og breadsticks fra olive garden er høyt oppe på lista. 

Største forandringen fra Norge?
Hvordan mange ser så utrolig svart-hvitt på alt. Holdningene de har til at homofile ikke fortjener de samme rettighetene som andre, og til abort. At det spiller så stor rolle hvilken farge du har på huden. Dette er absolutt ikke alle så det er sagt, og det er heller ikke over hele USA, men det er bare noe av det som har slått meg hardest. 

Vil du tilbake og foreksempel studere?
Hadde vært utrolig gøy å få oppleve college, men tror jeg kommer til å bli i Norge for en stund. Liker det norske skolesystemet bedre, og college er også veldig dyrt. 


Gatorgiirl. Å gå på University of Florida hadde vært ganske kult. 

BLIR DU MED PÅ SLOTTSFJELL FESTIVALEN??
Ja Sandra, jeg blir med. Gleder meg til å se Imagine Dragons! 

Hvor mye og på hvilken måte føler du at du har vokst det siste året i USA?
Jeg føler jeg har blitt mer selvstendig, at jeg vet mer hva jeg vil her i livet.

Har du noen råd til fremtidige utvekslingsstudenter? Hva skal man og hva skal man ikke gjøre?
Vær open, jobb for det du vil ha, uansett om det er venner eller noe annet. Det er ikke lett men det er verdt det. Ikke gi opp. Ikke tenk at du må være venner med de mest populære jentene på skolen. Du har bare ti korte måneder, bruk heller tid på å bli godt kjent med noen som er verdt det, noen som passer deg, og det viktigste: noen du kan ha det gøy med. 


Meg, Meret, Larissa

Positive ting?
Med USA eller med utveksling? Det jeg elsker med USA er at du kan snakke med en fremmed på gata eller i butikken uten at folk tror du er gal. At du kan være mer deg selv og gå i de klærne du vil uten at du får en haug med bitchblikk fra halve skolens jenter. At amerikanerene elsker å gi komplimenter! Skal ta med meg denne delen hjem til Norge. Positiv ting med utveksling er at du får et så utrolig mye bedre syn på ting, et mye større perspektiv på alt. 

Er du fornøyd med reisebyrået/organisasjonen du valgte? Er det noen baksider? Er det noe som har skilt seg ut positivt?
Valgte STS, og er greit fornøyd med dem. Føler ikke det er noen baksider nei, jeg valgte dem mye på grunn av campen i NY, som jeg anbefaler på det fulleste. Kan vel si at den har skilt seg ut positivt! Bortsett fra denne campen er de fleste organisasjoner ganske like tror jeg. 


New York

Lever du "The American Dream"?
Bra spørsmål. 

Er det noe som mangler/du skulle ønske du fikk oppleve? Hvorfor?
Kunne ønske jeg hadde en bil så jeg kunne kommet meg rundt på egen hånd, men bortsett fra det har vertsfamilien min vært veldig flinke til å ta meg med rundt for å oppleve mye så føler ikke jeg mangler noen opplevelser. Vel, kanskje jeg kunne ønske jeg kunne oppleve litt mer strandliv siden jeg trossalt bor i Florida. Får prøve å dra med noen venner nå de siste månedene! 

Er high-school livet sånn som du så for deg/som det er på film?
Jentene er ikke like bitchy som på film, takk gud! Og guttene er ikke like kjekke.

Hvordan blir det å legge seg i sin egen seng første natta tilbake i Norge? Gleder du deg?
Åååå ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg, bortsett fra at senga hjemme er halvparten så stor som senga mi her. Kommer til å savne queen size senga mi. Men samtidig er jeg ikke ferdig her i Florida enda. Tror alle utvekslingsstudenter vet hva jeg mener med hvordan du kan glede seg så mye til å komme hjem at det gjør vondt,  samtidig som at du aldri vil dra herfra. 

Har du knyttet sterke nok bånd med folk der til å dra tilbake å besøke, eventuelt få dem til å besøke deg eller er det bare skolevennskap?
Jeg vil tilbake, men det blir nok mest for å besøke familien og stedet. Har noen venner som sier de vil dra til Norge i neste års spring break, men tviler på at det blir noe av. Det er nok for det meste skolevennskap som du sier. Skal besøke Meret i Sveits da, og hun skal besøke meg. Vi har allerede masse planer om hva vi skal gjøre! Har også fikset meg en venn som skal sende meg donuts, hehe :)

Er Meret vokst seg til å bli en av dine beste venner?
Helt klart. 

Hvis du skulle gjøre alt dette på nytt, ville du dratt tilbake til USA eller valgt et annet land? Hvilket?
Jeg har store planer om å oppleve verden, men er glad jeg startet med USA. 

Var USA i tankene med en gang du visste du ville være utvekslingsstudent eller vurderte du andre land også? Hvilke?
Ja USA var alltid i tankene, jeg vurderte egentlig aldri noen andre land. 

Hva savner du mest?
Mamma, pappa og Sandra, maten hjemme som ikke gjør at jeg legger på meg så sykt mye, og motorsykkelen min. 

Kunne du mye engelsk før du dro til usa? Har selv tenkt på å dra, men er redd for at jeg er for dårlig i engelsk.
Jeg hadde 5 i første klasse, men ikke uro deg for engelsken i det hele tatt. Du lærer så fort når du kommer hit og på en måte ikke har noe annet valg enn å snakke engelsk. Kan ikke si at jeg er helt flytende enda, men jeg trenger aldri å tenke før jeg snakker og det er så deilig. De som ikke kjenner meg som jeg snakker med for første gang sier ofte at de ikke kunne høre at jeg har en aksent, men det er mulig de bare er snille, for de som kjenner meg sier jeg fortsatt har en, haha. 

Borte bra men hjemme best, stemmer det?
Det stemmer greit bra. Kunne ønske jeg kunne ta med meg litt floridavær hjem da, spesielt floridavinter, og kanskje bassenget vårt også. 


Kommer til å savne vofsen min. Og bassenget.

- Sine

10.04.2013, 22:12

Fikk spørsmål om jeg kunne ha spørsmålsrunde på bloggen, så kjør på! Spør om hva som helst :)

- Sine

21.09.2012, 03:37

Hei! Har fått litt spørsmål som jeg tenkte jeg kunne svare på.

Hvordan er nivået på Amerikansk skole, i forhold til norsk skole?
Det er egentlig et litt vanskelig spørsmål. Jeg føler at vi lærer mer i Norge, og at vi lærer litt mer nyttige ting. Her er det sånn at alt du gjør får du karakter på, fra alle prøver og prosjekter (ofc) til alle lekser, oppgaver i timene og notater du tar. Føler at de gjør ting på en litt unødvendig måte, som at du får karakter på hvordan du setter opp notatene dine eller om du skriver ned alle sprøsmålene på tavla. Jeg har akkurat fått tilbake Progress Report med karakterene mine sålangt i alle fag, fikk A's i alle fag bortsett fra Algebra 2honors som jeg fikk F i... (Fordi jeg akkurat hadde byttet til faget så hadde null grunnlag) Så poenget mitt er at når jeg klarer å få A i (nesten) alle fag, er det egentlig ikke så vanskelig, bare du jobber for det. De fleste prøver er multiple choice, altså flere alternativ. Allikevel er det en del som stryker/gjør det ganske dårlig. Det er bare massemasse jobb, masse lekser og masse vanskelig ord, men jobber du for det, er det nok lettere enn i Norge å få gode karakterer! Noen lærere er veldig snille da, som psykologilæreren min, som lar meg og den andre utvekstudenten i klassen bruke mobilene våre som ordbok på prøver. Fikk høre av flere som har klassen hans på et annet tidspunkt enn meg at han hadde snakket om meg i klassen, fordi han syntes jeg gjorde det så bra! Utorlig koselig å høre! Men for å svare kort på spørsmålet ditt, så synes jeg nivået er lavere her enn i Norge, bortsett fra det at det er masse lekser og at alt teller. 

Kan du ta litt bilder av skolen din, området, skolebuss etc?
Japp har planer om det, bare føler meg ganske dum når jeg går rundt og tar bilder av ting som for dem er helt vanlig, som feks bussene...  Haha tror jeg hadde sett litt rart på noen om de tok bilder av bussene våre, og! 


Prøvde å finne bilder av skolen på google, dette var største bildet jeg kunne finne.. Skal prøve å få tatt noen veldig snart:)

Hvordan går det for deg med engelsken?
Det går litt opp og ned, egentlig. Noen ganger føler jeg at jeg kan snakke i evigheter uten noen spesielle problemer, mens andre ganger klarer jeg ikke finne ord i det hele tatt. På skolen har spesielt English og US History mange vanskelige ord, men det kommer seg! Føler ikke at jeg har den supernorske aksenten, men snakker absolutt ikke flytende enda. Skal skrive litt mer om engelsken senere. 

Hvordan går det for deg på vennskapsfronten? Ser mange sier at det er vanskelig å få seg ordentlig venner og ikke bare bekjentskap. Føler du at du har knyttet deg ordentlig amerikanske vennskap utenom vertsfamilien din? :)
Ikke så bra som jeg håpet dessverre. Helt sant at det er vanskelig å få seg ordentlige venner, og ikke bare bekjentskap! Har endel bekjentskap, men ikke så mange jeg kan kalle 'venner'. De jeg sitter med i lunsjen er vel kanskje det nærmeste jeg kommer. De har spurt om jeg vil gå med dem til Homecoming som er neste uke da, så forhåpentligvis blir jeg litt bedre kjent med dem da! Ellers er det mye lettere å bli kjent med gutter her, de er ofte mye mer åpne. Men jeg jobber med saken, skal holde dere oppdatert! 


Samler forresten på gator-bilder, haha!

I morgen har vi en frokost med alle utvekslingsstudenter i Seminole County, altså fylket jeg bor i. Den er i skoletiden, så slipper første time, woho! Blir sikkert morsomt, gleder meg til det! Ellers skal vi på enda en tur denne helga, denne gangen til Orlando. Kan fortelle hva vi skal litt senere! Har litt å gjøre med de bildene over her, bittelitt. Er hvertfall borte helt til søndag, så vet ikke hvor mye dere vil høre fra meg. Så ha en fin helg alle sammen! Takk for at dere stikker innom bloggen hver dag, veldig koselig å se at så mange følger med:) 

Snakkes!

17.08.2012, 22:44

Kl 4pm

Kom akkurat hjem fra skolen (okei, ikke nå lenger da, har brukt en time på det innlegget her). Cait er på Crew, som vil si roing. Jeg hadde egentlig planer om å være med henne, og se hva det gikk ut på siden jeg ikke vet om jeg får spilt noen andre sporter. Men i slutten av siste time åpnet himmelen seg og det sprutregnet. Det er skikkelig rart, det ene øyeblikket kan det være sol, så plutselig åpner himmelen seg enkelte steder og det høljer det ned. Akkurat det samme skjedde i går, på akkurat samme tidspunkt. Anyway, det er en av grunnene til at jeg ikke ble med, vi skulle visst løpe ute i tillegg. En annen grunn er at jeg i går fikk enda flere papirer å fylle ut for å kunne spille noe som helst sport, der de blant annet krevde visa, pass, fødselsattest, karakterer helt fra 8. til 11. .. Jeg fikk etter litt mailing med skolen i Norge endelig tak i dette (til kommende utvekslingsstudenter: husk å ta med alle papirer du kan tenke at det er en liiten mulighet for at du får bruk for, det gjorde ikke jeg), men selvfølgelig da jeg skulle levere de var ikke den riktige personen på kontoret. Så papirene er ikke helt i orden enda, forhåpnetligvis går det snart! 

Jeg har litt lyst til å prøve meg på volleyball, men tryouts har allerede vært så vi skal prøve å snakke med treneren og se om det er noen muligheter. Etter at jeg snakket med en jente på bussen i stad, fikk jeg faktisk litt lyst til å prøve meg på fotball (altså soccer) som i følge henne starter i september. Jeg møtte også en tysk utvekslingsstudent i stad! Veldig tilfeldig egentlig, jeg hørte henne prate med noen jenter og en lærer, også spurte læreren om hvordan hun likte Florida og liknende. Så da måtte jeg bare spørre henne om hun var utveksstudent, og det var hun!

Cupcake fra i går, nammm

Tenkte jeg kunne svare på et par spørsmål jeg har fått! Lettere her enn i kommentarfeltet. 

Har du noen å sitte med i lunsjen? Hittil har jeg for det meste vært opptatt i lunsjen, med bytting av timeplan og levering av papirer osv. Jeg har sittet med en jente fra fysikklassen min et par ganger, og Cait en gang, men de jeg har snakket mest med har en annen lunsj enn det jeg har. Det er nemlig to forskjellige lunsjer, og hvilken du har kommer an på timeplanen din de forskjellige dagene. Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt mer om hvordan hele skoledelen funker etterhvert! Jeg har også sittet med Cait og vennene hennes en dag, og på mandag har jeg lunsjplaner med hun tyske utvekslingsstudenten! 

Har du med matpakke? Ja, jeg tar med matpakke hver dag. Det er flere forskjellige steder rundt om på skolen der du kan kjøpe mat, men det er som regel bare drittmat så jeg tar heller med som jeg lager selv. 

Du sa du hadde english 3, men hvilke andre fag skal du ta? Og hvilke vanskelighetsgrad? Jeg har som du sa English 3, som jeg tror er den letteste engelskklassen du kan som junior. Alternativet er Honors-klasse. American History, jeg tror det bare er en vanskelighetsgrad for junior. Algebra 2, som jeg tror tilsvarer S1. Synes hittil det har vært litt for lett, men forhåpentligvis har vi bare gått gjennom stoff fra Algebra 1 som jeg tror læreren sa en gang. Jeg har AP Psychology som er et collegekurs (Advanced Placement), men det er den eneste psykologi-klassen de har her. Jeg har Early Childhood level 1, altså det letteste, som man må ha for å ta level 2. Jeg har Ceramics 1, samme greia som forrige. Også har jeg Physics 1, som er det førtse fysikkurset for 11.-12. klasse. Her har jeg skrevet litt mer om det. 

Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre! 

Sine

Les mer i arkivet » Mai 2013 » April 2013 » Mars 2013


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits