Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

09.08.2012, 03:12

Hei!

I dag har Adrian, Emily (søstra til vmor, hun er 20), Cait, kjæresten til Cait og jeg vært ved en springs, som er en kilde fra bakken. Vannet der har samme temperatur hele året og er ganske kaldt, som vil si ca den temperaturen vi har i sjøen på det varmeste i Norge. Det er også strøm i vannet, så tubing er veldig populært! Tubing er store baderinger som du flyter på med strømmen. Dette var en veldig avslappende og rolig dag, og for en gangs skyld fikk jeg pleid brunfargen litt! Tror jeg fikk litt farge også, siden det første Leigh Ann sa når hun kom hjem, var noe sånt som "Look at that! You're not supposed to get color like that, you live in the snow!" Lå en stund ved bassenget og solte meg i dag også, og fikk lest litt i boka mi. Er på side 30, av 500........ Lykke til. Starter på skolen på mandag altså, som vil si at jeg har 4 dager på 470 sider. Igjen, lykke til. 

Disse to bildene er fra det åpne området i midten, også er det en slags 'elv' på hver side der man flyter med tubene. 

Vi spiste middag ute i dag, på en sushi restaurant... Leigh Ann quote: "We picked the one Norwegian girl that doesn't eat salmon". Haha, med andre ord: ikke min favoritt. Men Cait og jeg spiste kylling teriyaki (anbefales), så det gikk bra! Føler at dette er en skikkelig matblogg, men må bare si at vi spiste på Simly Frozen Yoghurt til dessert igjen, fortsatt like godt! Skal prøve å ikke skrive hva vi spiser hver dag. Okei, en til da: vi spiste på Waffle House til etter-frokost-frokost, som er et skikkelig typisk amerikansk frokoststed. Sånn som alltid er i filmer med røde seter og gamle, søte damer med hårnett som serverer. Adrian tok oss med dit fordi jeg tidligere forklarte hvordan våre vafler er hjemme, og vaflene der var nesten sånn som de i Norge. 


Frozen Yoghurt!


Chocolat Chip Waffle

America makes me fat. Ok, slutt på matprat. 

Sine

08.08.2012, 01:21

Først må jeg si at vi er ute og kjører hele tiden. Vi kjører til forskjellige butikker, til steder å spise, for å se på ting osv. Når vi drar ut på en ting, aner jeg aldri hvor lenge vi kommer til å være borte eller hva vi kommer til å gjøre. Feks i stad spurte Adrian (vfar) om jeg ville ta ut noen penger i minibank, så da kjørte han, jeg og Cait bort for å gjøre det. Etter det skulle vi egentlig hjem, men så skulle vi ikke det likevel. Elsker at familien min er så spontane, og at vi gjør ting hele tiden! Negativet er at jeg aldri tar med kameraet, siden jeg tror at vi bare skal en tur på matbutikken eller til minibanken. Derfor blir det masse mobilbilder her, men det er vel bedre enn ingen bilder? Må begynne å ta med kameraet hver gang jeg setter meg inn i den bilen.

Som sagt dro vi for å ta ut penger i stad, og etter det, som noen kanskje gjettet.....

 
... kjørte vi i helikopter! Adrian kjørte, og Cait og jeg satt på. 


Cait!


Her ser dere skolen! Alle de hvite byggene der, også er det football, baseball, tennis og basseng bak.


Her er kjøpesenteret vi var på her om dagen! Kinoen er også her. 


Og huset! Ganske dårlig bilde, men dere ser greia. På siden der står motorhuset, eller campingbilen om du vil, også har vi selvfølgelig bassenget. 

Vi måtte lande litt tidligere enn planlagt pga været, for siden vi er i Florida må du jo selvfølgelig regne minst en gang daglig. Uansett var det utrolig gøy! Følte at vi var inne i Google Maps eller noe sånt. Adrian lovte at vi skal opp igjen da, på en litt lengre tur, så da ska ljeg prøve å ta med kamera!

Sine

07.08.2012, 23:10

Gjett hva vi driver med!
Sine

07.08.2012, 19:25

Skrevet i går kveld

Så i dag var vi hos legen for andre gang, og det ser ut som om vi må tilbake dit igjen. For å kunne skrives inn i skolen må du nemlig få et spesielt legeskjema, og for å kunne spille sport må du få et annet. Første gangen vi var hos legen manglet jeg bevis på en sprøyte, så dette måtte jeg få mamma til å hente på legekontoret i Norge, skanne og sende på mail. Jeg fikk det i dag tidlig, så da dro vi tilbake igjen. Plutselig sa legen at okei, det så ut som om jeg bare manglet en sprøyte, og den kunne vi ta med en gang! Heeldigvis fant vi ut at jeg hadde tatt den, men jeg hadde selvfølgelig ikke papirer på den. Jeg klarte å finne det inne på mailen min på iPaden til Leigh Ann fordi jeg hadde sendt den til STS. På norsk selvfølgelig, men jeg bare oversatte så det gikk greit. Så etter et par timers venting og sjekking av øyne, ører, hjerte, puls, vekt og alt annet mulig rart, fikk jeg tilslutt skjemaet for sport. Det for skolen, som egentlig er det viktigste fordi jeg trenger det for å få skoleplass, det hadde de ikke der. Så nå må vi prøve å få tak i det, også tror jeg vi må tilbake igjen. 

I dag (dagen etter jeg skrev det over) var jeg hos legen for tredje gang, denne gangen sammen med områderepen min. Nå fikk vi endelig ordnet det, så nå må vi bare vi papirene til skolen så er alt ordnet!

Etter at vi hadde plukket opp Caits bestevenn Megan fordi hun skal overnatte, dro Cait, Megan, Adrian (vfar) og jeg på Simply Frozen Yoghurt. Åå, det er så godt! 


Du tar en kopp, også kan du fylle så mye du vil av hver smak opp i koppen. Anbefaler Cookies & Cream og Red Velvet Cake! Du kan også ta oppi ting som godteri, frukt osv. 


Ser kanskje ikke så god ut, men NAM! 

Nå på kvelden tok Cait, Megan og jeg et bad i bassenget. 


Og Maya da. Hun går ikke lengre enn til det første platået, med mindre hun har flytemadrassen sin. Søta!

Når jeg kom inn igjen, hadde stakkaren bæsjet på gulvet på rommet mitt. Og siden dette er et typisk amerikansk hus, har det selvfølgelig også tepper over hele gulvet... Det går selvfølgelig ikke an å være sur på henne da, siden hun er så skjønn! 

I morgen skal vi ut på nye eventyr, god natt! Dere sover vel allerede hjemme i Norge.

Sine

05.08.2012, 22:32

Kl 3.32 PM

Lørdag tok Adrian av toppen på Jeep'en for å ordne noen greier, så da tok vi oss en tur uten tak! 


Later som jeg kjører daah!

Vi dro også og matet baby alligatorer, scaryyy. Med pølse faktisk. Alle pølsebitene mine bare datt av da... 

Cait og jeg bestemte oss for å lage en kake-ish greie som består av en type frokostblanding, smør og marsmallows. Men siden vi ikke hadde marsmallows, gikk vi til 7eleven som er rett nedi gata her. De hadde det ikke der heller,  så da bestemte vi oss for å gå til CVS som er en slags butikk. På vei dit klarte jeg å sparke tåa mi i bakken og skrapa opp hele greia. Digg! Så da måtte vi kjøpe plaster, også satt vi mitt i gangen på CVS og plastra tåa mi... Hahah, tror det så litt dumt ut. Men vi fant hvertafll marsmallows! Så mens vi spiste Krispy kake-greiene og godteri som vi også kjøpte på CVS, så vi på .... wait for it... Twilight. På kvelden i går dro hele familien på kino sammen med kjæresten til Cait. Her er det helt vanlig, at hele familien drar sammen på feks kino, så vi så Step Up Revolution. Anbefales! 

Søstra til Leigh Ann (vmor), Emily, kom også på besøk og skal bo her i et par dager, så i dag dro hun, Cait og jeg på Altamonte Mall, som ligger 10 min unna. Jeg kjøpte litt klær til skolestart. Vi har også vært på møbelshopping for Emily, så Cait og jeg chillet for det meste i sengene. 

Nå har jeg akkurat skypet med familien i Norge, koselig! Vi snakkes senere!

Sine

05.08.2012, 05:56

Kl 11:55 PM

Hey, har det fortsatt veldig bra her! Og gøy å se at det er så mange som titter innom her. I går var vi blant annet og ordnet med nytt abonnoment og amerikansk nummer til meg, så hvis noen vil ha det, let me know! Da vi spiste lunsj på en restaurant i går, begynte det å tordne og lyne og regne og hele pakka. Tidligere på dagen var det til og med stormvarsel på radioen, et langt pip mitt i en sang. Jeg tenkte liksom OMG VI MÅ EVAKUERE eller noe, men Cait (vsøs) bare null stress. Da vi var på vei hjem etter å ha ordnet med abonnoment til meg og ny iPhone til Cait, stoppet plutselig hele svære trucken på vei inn på motorveien. Den var visst ødelagt på en eller annen måte, så den måtte taues vekk. Adrian og Leigh Ann bare "we have like four more cars to drive, so I think we'll live", og det er faktisk sant. Det er fire andre biler her. Heldigvis er den fikset nå! Den er giga, det er den de kjørte til og fra flyplassen og. Det er åtte seter der (og igjen til Lilleseth og Skiaker: bare tre seter mindre enn den vi hadde, ellers er den helt lik), og som sagt rekker hjulene meg til skuldrene. 

Da vi enedelig kom oss hjem etter at trucken var tauet, fant vi ut at pga stormen hadde strømmen gått. Et tre i hagen til et hus rett nedi gata her hadde falt ned, og en stor kvist hadde falt på strømledningen. I tillegg hadde den falt på taket deres, og på bilen og knust ruta. Så Cait og jeg spilte først litt brettspill, før hele familien rømte ut i the motorhome, altså campingbilen. Den er også GIGA. Vi skal på flere turer med den dette året, så jeg kan vise dere bilder osv senere! Heldigvis kom strømmen tilbake igjen ganske fort, så da spiste vi pizza og så på en film. Jeg elsker sofaene, de er store og kjempegode, OG du kan ta ut sånn ting til beina, sånn som på noen liggestoler. Love them


Treet som falt på strømledningen
- Sine

04.08.2012, 06:14

12:14 AM

Hei! 

Nå sitter jeg i queen size senga mi som jeg eeelsker, sammen med vsøs. Tenkte jeg kunne fortelle litt om den første dagen min her!

Jeg måtte ta et slags tog (?) fra der jeg gikk av flyet, til der jeg skulle hente bagasjen min. Først tenkte jeg at jeg helt sikkert kom til å ta det feil vei eller noe sånt, men det gikk bare en vei, så det var jo greit. Da jeg gikk av toget på neste stopp, og gikk mot bagasjebåndene, så jeg vertsfamilien min med en gang. De stod og vinket med plakater (som jeg kan vise dere senere), og det første møtet var absolutt ikke kleint eller noe sånt! Jeg fikk en klem av alle tre, de spurte hvordan man uttaler navnet mitt (hahah, Siiinaa), og så gikk vi for å hente bagasjen min. 

Bilen (trucken) deres er ENORM. Hjulene rekker meg kanskje til skuldrene... Huset er helt nydelig, jeg elsker det! Det er sååå amerikansk. Til Lilleseth og Skiaker: det ligner veldig på det vi leide, bare med en etasje. Og btw, vi kjørte forbi den outleten vi var på! Anyways, jeg elsker rommet mitt, og stua, og alt. Spesielt senga. Så før vi kjørte hjem, stoppet vi et sted (Chilies tror jeg?) for å spise lunsj. Veldig god mat! All maten hittil har egentlig vært god. Etter at familien hadde vist meg rundt i huset, vist meg kattene Kona og Cashmere og nyydeligste hunden Maya, hjalp Cait (vsøs) meg med å pakke ut tingene mine. Så kom områderepen min en tur på besøk. Hun heter Ellen og virket veldig hyggelig!

Etter det dro vi på The Melting Pot, som er en restaurant, i bursdagen til søstra til Adrian (vfar). Det var bare nærmeste familie der, noe jeg egentlig er litt glad for så det ikke ble så mange på en gang. Alle var veldig koselige! Greia med The Melting Pot er at til middag kan du velge forskjellige sauser eller noe liknende, også velger du hva slags mat du vil ha, feks kylling eller reker eller steik osv. Så putter du disse i denne kokende sausen, venter, og spiser! Veldig godt hvertfall. Til dessert var det sjokolade i kjelene i stedet, også dyppet vi jordbær, brownies, marsmellows osv. Litt vanskelig å forklare, så her er et bilde fra google.... Så bra blogger er jeg. 

Sånn så forretten vår ut, med forskjellige typer ost i kjelene. 

Også må jeg bare vise et bilde av Maya. Hun og jeg er bestevenner allerede. Here you go, this is my sweetie:

Jeg har det hvertfall kjempebra, og koser meg veldig sålangt! Dagen i dag (dag nr. 2) har vært litt actionfyllt, hahah.. Så jeg får fortelle om den i morgen! God natt people, eller kanskje god morgen...

Sine

Les mer i arkivet » August 2012 » Juli 2012 » Juni 2012

16 Nittedal

Utvekslingsstudent i Florida, 2012/2013. Reiser med STS, AYUSA. Spørsmål? Legg igjen en kommentar :)

Legg meg til som venn


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits