Sine i USA 12/13 - Utvekslingsblogg 2012/2013

28.04.2014, 22:10

Heiiisann bloggen! Husker jo nesten ikke hvordan man gjør dette her, men jeg tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering for dere som fortsatt (!!!) utrolig nok er innom bloggen hver dag. For ganske nøyaktig et år siden hadde jeg akkurat kommet hjem etter å ha bodd hos min aller beste Meret fra Sveits hele helgen, hvor vi hadde solt oss ute ved bassenget hennes helt til kvelden da vi dro en svipptur innom Universal Studios med årspassene våres. Kan si hverdagen ser litt annerledes ut nå!


Dette bildet postet jeg 29/4-13 på bloggen. Så gøy å kunne se tilbake på!

Kan jo fortelle at ja - det er mulig å holde kontakten selv om man ikke bor i samme land. Meret og jeg skyper minst en gang i måneden, og snakker sammen flere ganger i uka. I slutten av sommerferien var jeg på besøk hos henne i nydelige Sveits, og i juleferien kom hun til meg og stod på langrenn for aller første gang!


Raymond aka Rayray, husker dere han? Han skulle en tur innom Sveits og ville derfor overraske Meret med min hjelp, MEN han visste ikke at jeg også var der! Så da var vi alle samlet igjen i Sveits, sykt!!


Dette er i Norge i jula <3 Som dere ser tar vi ganske like bilder uansett hvor lenge vi har vært borte fra hverandre hahaah. Mulig jeg også får tatt meg en tur til Sveits i sommerferien!

I februar dro jeg med familien min tilbake til mitt vakre, nydelige, herlige Florida, og jeg kan love dere at det var en spent Sine som kjørte inn i byen min, Altamonte Springs, etter så mange måneder. Husker det kriblet i magen, nesten like mye som da jeg var på vei gjennom dørene på Gardemoen da min norske familie og venner  tok meg imot. Vi hadde hvert fall noen fine dager sammen med vertsfamilien min, selv om det var rart å se de to verdenene mine under samme tak. Det er jo to helt forskjellige liv. I tillegg bor det for øyeblikket en fransk utvekslingsstudent på rommet mitt i Florida, noe som var litt trist, men han har tatt godt vare på det så det gikk greit. Vertsfamilien min er hvert fall akkurat den samme nå som før, og holdt oss i aktivitet fra morgen til kveld. 


Fransk utvek, vmor Leigh Ann, meg, vfar Adrian vsøs Caitlin og søs Sandra


Min kjære hundevov, som TAKK GUD husket meg etter få minutter <3


Utrolig nok fant vi også aktiviteter som de ikke har tatt meg med på før... 


Dro også en tur på skolen! Husker dere Mr. Harsh? Han er min yndlingslærer over alle lærere, og i fjor var han en stor hjelp for meg. Jeg snakket masse med han om ting var vanskelige med vertsfamilien eller hva som helst annet, og jeg kom faktisk gråtende til han hvert fall en gang. Tenk så heldig jeg var som hadde en lærer jeg stolte så mye på? Ikke bare det, han er den sprekeste og morsomste 60-åringen i verden - det sier vel sitt når han twerka på pulten foran hele klassen. Noen av de beste minnene jeg har fra USA, må være fra timene hans. Uansett da, så fikk jeg være med i timen hans, hvor han blant annet intervjuet meg foran klassen om alt fra isbjørner til russetid. Jeg har forresten fortsatt kontakt med han via mail, og har planer om å sende han russekortet mitt som er inspirert av han, haha! 


Han gikk for å møte familien min på kontoret mens jeg fortsatt stod og sa hei til noen venner. Med armene i været ropte han "Welcome, Sine's family!", og når jeg kom for å vise dem litt rundt på skolen, stod han ivrig og fortalte historier fra fjoråret. Han har også fått meg til å love at jeg skal be han i bryllupet mitt. Unner alle utvekslingsstudenter å møte en Mr. Harsh!


Her er min heeerlige Reinaldo! Den eneste jeg fikk bilde med fra skolen dessverre... Rektor var også og hilste på både meg og familien min, noe jeg synes var veldig koselig gjort! Så typisk amerikansk <3

Jeg kunne skrevet i evigheter om hvor rart det var at huset så og luktet helt likt ut, eller hvordan jeg følte at jeg var på vei til en helt vanlig skoledag da vi kjørte den kjente ruta jeg kjørte hver dag i et år, og jeg kjenner at jeg faktisk savner å kunne skrive ned det jeg tenker og dele det med mennesker som vil lese. Men siden jeg har en historieprøve i morgen har jeg dessverre ikke tid til det. Noe av det jeg ville si med dette innlegget, er at jeg også har det helt herlig her hjemme i Norge. Jeg trives faktisk bedre nå enn det jeg gjorde før jeg dro på utveksling. Til dere som kanskje skal dra til sommeren: ikke tenk på alt det dere går glipp av eller at vennene deres kommer til å glemme dere, fordi de beste vennene er der, uansett. Og om det skulle være noen tvil etter å ha lest bloggen min, så anbefaler jeg utveksling på det sterkeste. Du kommer hjem som en bedre versjon av deg selv, garantert. 

- Sine

#utveksling #utvekslingusa #florida

14.08.2013, 01:16

Jeg føler liksom at jeg burde komme med et siste innlegg, spesielt for dere som faktisk fortsatt er innom her. Men det er så trist, for det er på en måte som å innrømme at utvekslingsåret mitt er HELT over. Her er hvert fall et par spørmsål jeg har fått først: 

Hei! Eg reiser snart på utveksling til USA, og har ett par spørsmål til deg:) Ka organisasjon reiste du med, og ka du syns om organisasjonen? Er det noko du angrer på du ikkje gjorde? Ka du gjorde med mobilabonnement?
Jeg reiste med STS, og er fornøyd. Jeg har faktisk meldt meg inn i STS's Returnee Club. Om det er noe jeg angrer på? Hm, vanskelig spørsmål... Kanskje at jeg ikke spilte lacrosse på høsten i tillegg til våren, sånn at jeg hadde vært enda flinkere når våren kom, fordi jeg ikke turte helt? Også kunne jeg kanskje ønske at jeg hadde vært litt tøffere i starten. Men sånn alt i alt er det egentlig ikke noe mye jeg angrer på.

Hvordan jeg gjorde det med mobilabonnement har jeg skrevet om før, her: http://sineusa.blogg.no/1371637329_surfin.html Lykke til!

Dro du på Hawaii turen sts arrangerte? Og hvor mye kostet hawaii turen? Var det verdt det?
Nei, jeg dro ikke på arrangert tur. Jeg dro til hawaii med venninna mi og familien hennes på slutten av utvekslingsåret mitt. Vurderer du arrangert tur synes jeg absolutt du skal gjøre det, Hawaii er et helt nydelig sted. Skal du på tur på egenhånd vil jeg anbefale øya Oahu ovenfor Honolulu som kanskje er den vanligste, men det er bare min mening. 


Året mitt i USA er det beste året jeg noensinne har hatt. Det er den tiden hvor jeg har fått opplevd mest mulig; sett så mange nye steder, møtt så mange nye mennesker, lært så mye om andre kulturer, ideer og perspektiv. Det er også et av de vanskeligste årene jeg har hatt, fordi det noen ganger er vanskelig å ta inn alle de nye opplevelsene og akseptere de nye synsvinklene til menneskene du møter. Spesielt det med hvor annerledes blikk mange har på ting har satt meg ut gang på gang. Legger du til det å ikke kjenne noen og hjemmelengsel blir det selvfølgelig litt utfordrende, men jeg har vokst så mye på det. 

Dette med å vokse og lære om seg selv hørte jeg mange fortelle om, men det var litt vanskelig å se det på meg selv før jeg kom hjem igjen til hvor alt var som før. Jeg føler meg så mye mer voksen, uavhengig, og jeg vet hva jeg kan takle. Og jeg er så mye mer verdensvandt, jeg føler jeg er mye mer åpen til egentlig det meste nå enn det jeg var før. Til andre kulturer, eller bare generelt til nye ting. 

Det jeg vil frem til er egentlig bare at det er så utrolig verdt det. Alle de harde stundene, hjemmelengselen og tiden du føler du ikke har noen å prate med fordi du ikke kjenner noen i det hele tatt: du vokser så mye på det i tillegg til at alt det du får oppleve veies opp for det som ikke er så bra. Bare tenk å komme hjem og ha fått sett såå mye mer enn de fleste på din alder. Det er så mange som kunne hatt veldig godt av et år i utlandet, men som ikke tør. Det er ikke så skummelt som det virker, det lover jeg! Og husk at du alltid har et helt nett av mennesker som passer på deg og vil at du skal ha det bra. Do it! 

Jeg har så  utrolig mange bilder jeg ikke har vist dere, her kommer hvertfall noen av mine favoritter:

Jeg kommer selvfølgelig til å la bloggen stå så fremtidige utvekslingsstudenter kan bla i arkivet og lese om mitt liv i Florida. Jeg er forresten så glad for at jeg skrev blogg, stor anbefaling! Veldig lett å bare droppe det, men utrolig fint å ha til senere. Jeg skrev også dagbok-ish for å ha et sted å skrive ned tanker og følelser som ikke passet seg på bloggen. Helt til slutt vil jeg si hvor mye jeg misunner dere som drar nå eller allerede har dratt. Masse masse lykke til!

Tusen takk for alle dere som har lest bloggen min gjennom året! Skal du på utveksling og har blogg, gjerne legg igjen adressen i kommentarfeltet :) 

- Sine

22.07.2013, 13:05

HOLA :)

Så utrolig koslig å se at det faktisk er noen som er inne og sjekker hver dag selv om jeg ikke har postet noe siden jeg kom hjem. Tusen takk dere!

Det er veldig deilig å være hjemme igjen. Men, jeg tar meg selv i å savne USA ganske ofte. Jeg savner hyggelige mennesker som spør 'how are you?' og som smiler til deg på gata, folk som sier 'unnskyld' når de dunker bort i deg i stedet for å sende deg dødelige blikk. Spesielt i starten var jeg faktisk overrasket da jeg hørte folk snakke norsk med hverandre, og av gammel vane hopper hjertet mitt litt og jeg får den patriotiske følelsen jeg alltifd fikk i USA hvis jeg ser et norsk flagg eller til og med en brunost. Jeg savner å snakke engelsk, og tar meg ofte i å ville snakke engelsk til bussjåføren eller servitøren eller de som jobber på 7eleven. Engelske uttrykk sier jeg hele tiden, og som regel oversetter jeg det jeg skal si fra engelsk til norsk oppe i hodet mitt, noe som kan resultere i 'her går du' (here you go) eller 'jeg er god' (i'm good) også videre. Amerikaneren i meg er der altså fortsatt. 

Siden jeg kom hjem har jeg jobbet på sommerleir og vært på båten vår, hvor jeg fortsatt er. For øyeblikket befinner vi oss i Kristiansand og i går var jeg i dyreparken, og for litt siden var jeg på Slottsfjellfestivalen. Jeg stod helt foran på Imagine Dragons og fikk øyekontakt med han som synger, det var helt utrolig bra!!! Jeg skal hjem om noen dager for å se Rihanna live, gleder meg veldig til det og. 

Og gjett hva dere? I starten av august tar jeg meg en tur til Sveits for å se min kjære Meret igjen! Gleder meg såå. Jeg håper på Floridatur om ikke så altfor lenge også, kanskje neste sommer? Dette med utveksling er ikke helt ferdig for meg og familien min enda heller, når skolen starter skal vi nemlig få en utvekslingsstudent! En gutt fra Italia. Gleder meg til å bytte rollene litt og prøve å være vertsfamilie. 

Hvis det er noen av dere som har noen spørsmål ervel dette siste sjanse til å spørre. Jeg svarer med glede :) På denne tiden i fjor skulle jeg dra om bare noen dager. Lykke til til dere som skal ut, bare gjør det meste ut av det. Det kjedeligste er vel om dere sitter om et år og angrer på noe dere ikke gjorde, er det ikke? 

- Sine

24.06.2013, 15:02

Jeg er hjemme. Åååh så godt det er!

De siste to ukene har jeg reist så utrolig mye, og jeg har tatt hele 9 fly tilsammen. Hvor sykt er ikke det? De to siste gikk fra Chicago til London og derfra til Norge. Da vi kjørte over Norge og så det grå været som ventet på oss hadde jeg litt lyst til å gå til piloten og be han ta en U sving og kjøre meg tilbake til Florida. Men da vi endelig gikk av flyet og ventet på bagasjen, fikk jeg skikkelig sommerfugler i magen og gledet meg noe innmari til å gå gjennom de dørene på Gardemoen. Og å se familie og venner stå å vente, det var den beste følelsen noensinne!

Ble så glad da jeg så hvor mange som kom for å ønske meg velkommen. De ble alle med hjem til oss, hvor vi hadde is og jordbær og jeg spiste en ubeskrivelig god brødskive med brunost. Familien min overrasket meg også med nytt og større rom! De har flyttet alt av møbler og ting opp på det nye rommet mitt og holdt det hemmelig i flere måneder, så nå må jeg bare pakke ut av kofferten og henge opp igjen bildene på rommet mitt, så kan jeg si jeg endelig er hjemme. Skypa med Meret på kvelden, og da jeg endelig la hodet på puta var dagen komplett.

- Sine

19.06.2013, 12:22

Spørmsål: Hvordan gjorde du det med mobil og abonnement?
Jeg kjøpte en iPhone et halvt år før jeg dro. Siden jeg da visste at jeg skulle dra kjøpte jeg den ulåst, noe som da var bittelitt dyrere men i lengden ble det billigere siden jeg ikke trengte å kjøpe en ny mobil i USA. Jeg snakket med vertsfamilien på forhånd og visste at de hadde et ekstra nummer på deres plan som jeg kunne låne, så da jeg kom til Florida satte jeg bare inn det nye SIM kortet i iPhonen min. Veldig lett! Hvis du får gjort det på samme måten, husk å ta vare på det gamle SIM kortet ditt. Veldig greit å ha bare i tilfellet, og du kan bruke det når du kommer hjem igjen og fortsatt beholde ditt gamle nummer.

I dag drar vi til Chicago! Er ikke helt klar for at Hawaii-eventyret mitt skal være over, men på den annen side er jeg VELDIG klar for litt shopping i Chicago etterfulgt av mitt kjære, vakre, kalde, herlige lille land. Det skal bli godt å komme hjem. I går gikk vi til toppen av Diamond Head som er et fjell, vi var en kjapp tur på Dole plantasjen, og vi dro til Northshore beach - en av verdens mest kjente strender for surfing. På kvelden gikk vi mer rundt i Honolulu, og fikk blant annet shoppet litt mer. Ikke spør meg hvordan jeg skal få med alt hjem....

Før vi dro fra Maui til Oahu prøvde vi igjen å leie surfebrett. Denne gangen var ikke bølgene like bra som første gangen, men vi kom nå fortsatt opp. Forresten så er brettene så sykt store fordi det visstnok skal være lettere for nybegynnere - jo større brett, jo enklere. Vi tok også med faren til Nickis kamera som kan ta bilder i vann, utrolig bra kamera! Det var utrolig vanskelig å få bra bilder, men vi fikk da noen. Her får dere en smakebit. 


Juliet, Nicki og meg


Nicki


Meg og Nicki


Juliet (hun kjørte på Nicki sånn tre sekunder etter dette bildet var tatt, hahaha)


Nicki lookin sporty

- Sine

06.06.2013, 06:29

Skrevet på flyet

Jeg gjorde det, dere. Jeg har nå fullført mitt utvekslingsår i USA. Nå sitter jeg på flyet på vei vekk fra mitt vakre Florida, mitt andre hjem, og vil lande i Minnesota om noen timer. Der vil jeg se igjen min kjære Nicki, som jeg ikke har sett på et år. Gud, som jeg gleder meg. 

Å si hade var ikke lett. Denne siste uka har gått til mye tårer, og det er fortsatt mange jeg ikke føler jeg fikk sagt ordentlig hade til, mennesker jeg mest sannsynlig aldri kommer til å møte igjen. Å si hade til Meret og familien min var det vanskeligste, men jeg vet med sikkerhet at jeg skal se dem alle igjen senere. Helt klart. Jeg skal tilbake til Altamonte Springs, Florida, USA. 


På flyplassen

Det kommer til å bli rart når jeg, og alle andre som meg, ikke er "the foreign kid" lengre når vi kommer hjem, og de kommer heller ikke til å bry seg om at vi er utvekslingsstudenter. For en liten stund kan de kanskje kommentere på det men alle våre historier vil bli glemt av dem, og vi vil være akkurat som alle de andre elevene på skolen. Familietreff eller nysgjerrige lærere kan spørre om spørsmål, men opplevelsene våres vil bli glemt, bortsett fra av oss. Hvordan vi lever fra den dagen vi lander på norsk jord kommer til å være påvirket av vertslandet våres, med bedre selvtillit og selvstendighet, verdensvandt humor og alle barrierer nede. De ser det kanskje ikke men vi vil allitd være utvekslingsstudenter, jenter og gutter som faktisk vokste opp og så verden. (Fra utvekslingsstudentenes facebookside, vet ikke hvem som først skrev det men elsker det.)

Jeg er så stolt av meg selv. Hadde du fortalt meg for to år siden at jeg kom til å fullføre 10 måneder alene i et fremmed land, hadde jeg aldri trodd deg. Men det har jeg, selv om jeg selvfølgelig ikke har vært alene. Jeg har fått en fantastisk familie som har tatt meg med over hele landet og vist meg alt Florida har å by på, en ny søster, herlige venner jeg kan snakke med alt om, og selvfølgelig min nydelige lille hund. Ååå, som jeg kommer til å savne dem alle. 

Kort oppsummering av mitt utvekslingsår 2012/2013:

- Sine

18.03.2013, 20:59

3 dager til Spring Break! Spring break starter på torsdag, og er litt over en uke lang. Det skal bli deilig å få slappet av ordentlig uten null skole, spesielt siden vi har eksamner hele denne uka. 

4 dager til jeg skal på cruise. Gleder meg utrolig mye! Jeg flyr med vertsfamilien og noen familievenner til Puerto Rico, sover på hotell til neste dag, for så å gå på et cruiseship. Denne båten tar oss blant annet til Barbados, St. Marteen, og St. Lucia. Har aldri vært på et stort cruiseskip før, med mindre du teller med danskebåten eller den som går til Kiel, Tyskland, så dette blir bra. Gleder meg også utrolig mye til å oppleve nye land!

24 dager til jeg skal på Taylor Swift konsert!! Fikk to billetter i julegave av vertsfamilien, så utrolig koselig! Jeg har vært på en T Swift konsert før, og gleder meg til å se henne live på nytt. 


33 dager til prom! Kan fortelle dere at kjolen er kjøpt, og at jeg fortsatt er dateløs, hehe. Hadde vært morsomt å ha en date, men går uansett med venner så jeg klarer meg nok :) Kjolen får dere se senere.....

39 dager til lacrosse banquet, som vil si at det bare en rundt en måned igjen av lacrosse sesongen. Gruer meg egentlig til sesongen er over, liker lacrosse utrolig mye og det skal bli kjedelig og ikke ha noe å gjøre etter skolen. Anbefaler alle utevkslingsstudenter å bli med på noe slags sport, du får så mye ut av det! 


60 dager til 17. mai, dere. Det er bare to måneder. Føler fjorårets nasjonaldag bare var et par måneder siden! Gruer meg litt til 17. mai i år, null bunad eller noen av de andre tradisjonene. Vi har skole den dagen, så planen er helt klart å ta med flagg på skolen og feire, hehe. 

72 dager igjen av high school. Om 72 dager skal jeg aldri mer stå opp altfor tidlig for å gjøre meg klar til å dra til Lyman high school. 

79 dager igjen (tror jeg, dato er ikke helt bestemt) til jeg ser igjen Nicki!!! (Gratulerer med dagen kjære deg <3) Også 79 dager til jeg drar fra vertsfamilien min, mitt kjære kjære Florida, Meret, og hele mitt amerikanske liv. 

84 dager til Hawaii. No caption needed. 

97 dager til jeg ser igjen familien min. Tror ikke det finnes en bedre følelse enn å møte igjen de menneskene jeg har savnet så mye dette året. 

Kan også legge til at det er 249 dager til jeg blir voksen og myndig, og 281 dager til jul! Har så utrolig mye å se frem til. Nå skal jeg dra å kicke litt lacrosse-ass, vi snakkes :) 

08.01.2013, 20:09

Jeg trodde Georgia var kaldt? Ingenting i forhold til DC. Måtte tilogmed kjøpe meg en lue hos en gateselger. Herregud, kommer til å være SÅ snømann neste vinter, som Sandra så fint sa. Kan legge til at det var mellom 0 og 5*C på det kaldeste, og jeg frøys tærne av meg. Hvor har vikingblodet mitt blitt av?

DC var det stedet vi var lengst, tror vi var der i tre eller fire dager før vi snudde snuten hjemover til varme Florida (hvor jeg de siste dagene har gått i shorts). Vi hadde et par stopp på veien, forteller mer om det senere. Fikk sett utrolig mye! Det var også her jeg feiret min første amerikanske nyttårsaften, min første noensinne uten fyrverkeri. Vi var inne i byen i DC hele dagen, og dro hjem til RVen (campingbilen) som stod i Maryland ca en halvtime unna for å spise middag. Planen var å komme tilbake til DC igjen senere på kvelden, men siden det tok oss rundt to timer å komme hjem pga all trafikken, fristet det lite å kjøre så langt frem og tilbake en gang til for å stå ute i kulda. Vi bestemte oss heller for å bli i RVen, hvor vi også feiret bursdagen til vfar Adrian. Passet meg helt fint, siden jeg da også fikk sett The Ball Drop i Times Square, NYC på tv. 

Noe av det jeg fikk sett var Det Hvite Hus, The Capitol, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monumentet, og en masse andre bygninger jeg ikke husker navnet på. Vi dro også til en nasjonal gravplass for militærfolk og andre viktige mennesker, som feks flere av presidentene. På denne gravplassen har de også en egen 'del' for de i militæret som ikke er gjenkjent. Her har de en guard som går frem og tilbake; han står stille i 21 sekunder, går til den andre siden i 21 skritt, står stille i 21 sekunder og går tilbake. Dette bytter de på å gjøre 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Hvor sykt er ikke det? De har gått konstant i rundt 20-30 år (ikke helt sikker, men tror det var siden 80-tallet), uten å noen gang stoppe. De har visst fått lov til å stoppe tre ganger siden de startet, inkludert hurricane Sandy, men har alltid valgt å fortsette. Jeg synes det er heelt utrolig! I snø og storm og regn og stekende sol, og det er Washington DC vi snakker om - så det blir kaldt. 

Da vi var på Jefferson memorial så vi et par som giftet seg. Litt senere så vi noen som ble forlovet! Åå, det var så søtt. Tror aldri jeg har sett noen bli fridd til før. Gutten gikk ned på kne, og selv om vi ikke kunne høre hva de sa, var det ganske tydelig hva som skjedde. Jenta sa het klart ja, for hun gråt og klemte han og hele pakka. Senere kom to andre de kjente bort til dem, og de hadde visst filmet hele greia. Hvor søtt?

FORRESTEN! Gjett hva jeg fant i en liten butikk? BRUNOST!!! Fikk nesten hjerteinfarkt da jeg leste den lille lappen som sa "Gjetost, Norwegian" og så den kjente røde pakningen. Kjøpte selvfølgelig! 


The Capitol


Washington monumentet
Lincoln Memorial

- Sine

17.12.2012, 19:54

Fikk et spørsmål om jeg kan skrive positive og negative sider ved utveksling, og det kan jeg! Vet det er mange andre bloggere som har gjort dette før meg, men her er hvertfall min side:

Positive sider med utveksling:

+ språket, helt klart. Uansett om du er i USA, England, Tyskland, Frankrike, Spania eller hvor i verden du er, så lærer du språket på en helt annen måte enn å sitte i et klasserom. Kan ikke si jeg er flytende enda, men jeg vet jeg har forbedret meg masse på de fire månedene jeg har vært her!

+ vennene du får! I tillegg til amerikanke venner, er det også mulig å få utvekslingsvenner fra hele verden.

+ du får en familie nummer to.

+ masse nye grunner til å reise. For det første; tilbake til USA for å besøke vertsfamilien og venner. I tillegg, hvis du får deg venner fra andre steder, har du også en grunn til å reise andre steder i verden!

+ du blir så utrolig mye mer selvstendig. Du må ta avgjørelser på egenhånd, du må ta initiativ når du ikke kjenner noen. Jeg er helt sikker på at jeg ble utrolig mye mer selvstendig det sekundet jeg gikk alene gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen der de jeg er mest glad i måtte bli igjen på den andre siden, hvertfall føltes det sånn. Og hvis jeg fullfører et helt år? Da kan jeg jo klare hva som helst.

+ opplevelsen du får. Bare tenk på at tiden står ganske stille hjemme i Norge, i forhold til det du får oppleve på utveksling i et helt nytt land.

+ veldig positivt på en jobbsøknad når du kommer hjem igjen!

+ du setter så utrolig mye mer pris på det du har hjemme i Norge, enn det du gjorde før.

+ spesielt her i USA: billig!


Negative sider med utveksling:

- du kan havne hos hvem som helst. Du vet aldri om du kommer til å passe inn med familien din før du faktisl har prøvd å bo med dem.

- har dere lest bloggen min vet dere allerede denne siden jeg klager over det så og si annethvert innlegg: du legger på deg. Hvert fall de aller, aller fleste. Forvent minst 5 kilo, selv med trening.

- dyrt. Selv om du får stipend er det masse penger, i tillegg til at du trenger lommepenger til alt utenom mat. Masse man ikke tenker over, som at du kanskje må betale for shampoo og balsam, frisør, alle klær og sko og alt annet du er vandt med at foreldrene dine tar seg av.

- det er (for de fleste) vanskelig å få nye, GODE venner og passe inn i vennegjengene deres. Det tar tid.

- hjemmelengsel. Trenger jeg si mer? Det kommer så plutselig og du tenker 'hva gjør jeg her??'

Alt i alt: min mening er at det positivet overgår det negativet. Opplevelsene du får er verdt det. Har du muligheten? DO IT!

Meg og min amerikanske søster.

- Sine

Les mer i arkivet » April 2014 » August 2013 » Juli 2013


Bloglovinbloglovin

bloglovin


Diverse

UtvekslingsbloggerAFS - Anna, USA
AFS - Idun, USA Wisconsin
AFS - Lise Maria, USA
AFS - Nora, USA Washington
Aspect - Elise, USA
Aspect - Emmeli, USA Washington
Aspect - Hannah, USA California
Aspect - Linn Victoria, USA California
Aspect - Nora, USA California
Aspect - Nora S, USA California
Aspect - Renate, USA Kentucky
Aspect - Sebastian, USA Colorado
EF - Carina, USA
EF - Frida, Storbritannia
EF - Johanne, USA Ohio
EF - Line, USA
EF - Mari, USA
EF - Marte, USA Oklahoma
EF - Marte, USA Alabama
Explorius - Aurora, USA Utah
Explorius - Caroline, USA Alabama
Explorius - Frida, USA Michigan
Explorius - Johanne, USA
Explorius - Julie, USA Arizona
Explorius - Kristin, USA
Explorius - Mari, USA Wisconsin
Explorius - Marianne, USA Ohio
Explorius - Marit, USA Washington
Explorius - Marte, USA Minnesota
Explorius - Martine, USA Indiana
Explorius - Nora, USA Oklahoma
Explorius - Oda, USA Michigan
Explorius - Pernille, USA Mississippi
Explorius - Sarah, USA Minnesota
Explorius - Silje, USA California
Explorius - Silje, USA
Explorius - Silje, USA Oregon
Explorius - Siren, USA Arizona
Explorius - Stine, USA Washington
Explorius - Thao, USA California
Explorius - Tilla, USA
Interstudies - Jessica, USA Texas
Into - Nadia, New Zealand
Into - Pernille, USA California
Into - Siril, Canada
Into - Tonje, USA
Speak - Benedikte, USA
Speak - Kristine Marie, USA Washington
Speak - Rebecca, USA Texas
STS - Aase, USA North Carolina
STS - Ane, USA
STS - Anna, USA
STS - Carina, USA
STS - Cathrine, USA Kansas
STS - Elly, USA Indiana
STS - Heidi, USA Wisconsin
STS - Ina, USA California
STS - Janne, USA Alabama
STS - Julia, USA
STS - Juliane, USA
STS - Karoline, USA Minnesota
STS - Maren, USA Iowa
STS - Marie, USA Missouri
STS - Mathilde, USA
STS - Mette, USA Pennsylvania
STS - Mina Emilie, USA Montana
STS - Nicki, USA, Minnesota
STS - Nika, USA Mississippi
STS - Pia Malene, USA South Carolina
STS - Selina, USA
STS - Sunniva, USA
STS - Tina, Irland


Design laget av


hits